Menü

5 MERÉNYLET A HAJAD ELLEN, AMITŐL NEM LESZ SZÉP

A szép, csillogó, egészséges, gondozott haj minden nő (és férfi) álma. Ennek érdekében nagyon sok időt fordítunk az ápolására: samponokat, kondícionálót, balzsamokat, lakkokat, zseléket és szérumokat használunk. De van, hogy hiába minden igyekezetünk, a várt eredmény elmarad. A hajunk száraz (vagy éppenséggel hamar zsírosodó), töredezett, ráadásul még hullik is. Ennek több oka is lehet, sőt, sok esetben mi magunk követünk el galád merényleteket a hajunk ellen. 

 

Mi az az 5 dolog, amit semmiképpen ne kövess el a hajad ellen?

 

Korábbi posztunkban már említettünk néhány külső és belső okot, ami hajhulláshoz vezethet, most azok a meggondolatlanul elkövetett tettek következnek, melyeket némi odafigyeléssel könnyen elkerülhetsz:

1. Nem jó hajápoló szereket használsz - sokféle termék létezik, mindig a hajtípusodnak megfelelően válassz közülük. Jegyezd meg: a sampon és a kondícionáló két különböző termék, mivel különböző célokra is lettek kifejlesztve, nem helyettesíthetik egymást! Kerüld a nagyon olcsó, kétes eredetű hajfestékeket is, - ki tudja miből vannak - illetve csak akkor fogj bele az otthoni hajfestésbe, ha valóban értesz hozzá.

2. Túl gyakran és túl forró vízzel mosol hajat - ezzel csak azt éred el, hogy a fejbőrön található mirigyek természetes hajvédelmet biztosító olajtermelését megzavarod, roncsolhatod a hajszálakat, amitől az száraz és töredezett lesz. 

3. Nedvesen fésülöd és formázod a hajad, ami mechanikai károsodásokat eredményez. A másik véglet, hogy túlságosan forró levegővel szárítod a hajad, ami nagymértékben párologtatja el a vizet, és károsítja a hajszálakat.

4. Szennyezett eszközöket használsz - a hajkefén található elhalt bőrsejtek kedveznek a baktériumok elszaporodásának, amelyek visszakerülve a hajas fejbőrre gyulladásokat és hajhullást okozhatnak.

5. Túl szorosan fogod össze a hajad - ezzel szó szerint gyökerestől húzod ki a hajszálakat a hajhagymákból. 

Szintén problémát okozhat, ha nem veszel tudomást a hajproblémáidról és nem teszel semmit a megszüntetésük érdekében. Használj te is célzottan olyan hajvitaminokat, melyek javíthatják hajad állapotát!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hajhullás hír

Keresés