A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A belső szervek 24 órás ciklusa

A belső szervek 24 órás ciklusa

A kínai orvoslás szerint a betegség és fájdalom az energia vagy CHI áramlásának hiánya. A mozgás lehetővé teszi az energia szabad áramlását a test minden részébe. Növeli a fizikai egészséget, és hatással van mentális, érzelmi és spirituális énünkre is.

5-7 óra – vastagbél
A belek „mozgásba” kerülnek, és előkészítik a helyet a napi új tápanyagoknak.
Ebben az időszakban ajánlott egy nagy pohár, langyos, citromos viz fogyasztása, mely stimulálja a beleket, megindítja a nyirokrendszert, és ezáltal eltávozik az éjszakai tisztulás anyaga. A reggeli fekete kávé elvonja a vizet a belekből, eredményeként székrekedés alakulhat ki.

7-9 óra – gyomor
A gyomor energiája és az emésztés tüze a legmagasabb ebben az időszakban. Fontos, hogy ilyenkor vigyük be a legnagyobb mennyiségű táplálékot, hogy optimalizáljuk az emésztést és asszimilációt. A tartalmas reggeli szinten tartja a vércukrot, a kedvet és életkedvet, ezért az egész napot élvezni fogja.

9-11 óra – hasnyálmirigyek-lép
A gyomor tartalma a patkóbélbe kerül. A hasnyálmirigy enzimek folytatják az emésztési folyamatot, és a szénhidrátból energiát képeznek. Elfogadott időszak a nap legkiadósabb étkezéséhez. A gyomor és lép párban és összekapcsolódva működnek.

11-13 óra – szív
A táplálék bejut a véráramba, a szív a szervezet minden részébe továbbjuttatja a tápanyagokat és kivonja lipid igényét. A szív és vékonybelek párban dolgoznak, és tűz elemnek nevezik. Az időszak a cselekvésre és a dolgok intézésére a legalkalmasabb.

13-15 óra – vékonybelek
Az ételek, így a proteinek hosszabb emésztési és asszimilációs időt igényelnek. Még a tűz és cselekvés időszakához kapcsolódik. A nap fő étkezése mindenképpen legkésőbb délután 3 óra előtt történjen!

15-17 óra – hólyag
A reggeli táplálkozás metabolikus maradványa kitisztul, helyet ad a vese szűrési feladatainak. Délután 3 órakor eljön a vesék ideje, amit az agy időszakának is tekintenek. Délután 2-től az agy igényli a vérkeringésben levő glukóz (cukor) 80%-át. Optimális időszak a mentális kitisztulásra és funkciókhoz. A legtöbb ember ebben az időszakban szívesen szundit, és cukorra vágyik. Kerüljük a stimulánsok fogyasztását, együnk minden étkezéssel proteint, igyunk megfelelő mennyiségű vizet és mozogjunk, hogy megmaradjon az energiánk.

17-19 óra – vese
A vese szűri a vért, és a nap folyamán bevitt tápanyagokból fenntartja a vér megfelelő kémiai egyensúlyát. A vér a hasznos tápanyagokat a szervezet minden szövetéhez eljuttatja. A vesék a félelemhez kapcsolódnak.

19-21 óra – szívburok-szív
A tápanyagok a kapillárisokhoz és a nyirokrendszerbe is eljutnak. Az időszak a tűzhöz kapcsolódik, amely természetében szociális és optimális a családdal, barátokkal vagy szeretett párunkkal való kapcsolathoz.

21-23 óra – tripla melegítő
A törzs három szervi csoportja. Az endokrin rendszer az igényelt elektrolit és enzim igénynek megfelelően beállítja a szervezet homeostasis szintjét. Ekkor lelassulunk és kezdünk a lefekvéshez előkészülni. Az elalvás optimális ideje 10 óra. Elérkezik az idő, amikor a máj elkezdi lehűteni a vért. Aludnia kell ahhoz, hogy hatásosan működjön a funkció.

23-01 óra – epehólyag
Kezdődik az összes szövet megtisztítása, a koleszterin feldolgozása és az agyi funkciók javítása. A máj kezd megtisztulni a mérgektől.

01-03 óra – máj
A vér tisztítása és az elhasználódott anyagok feldolgozása folyik. Gyakori ebben az időszakban a felébredés. Hajnali 2-kor a legalacsonyabb vércukor szintünk. Ha folyamatosan felébred ebben az időszakban, gondolkodjon el, milyen hiánya lehet. Elképzelhető, hogy nem táplálkozik megfelelően, túl stresszes, túlhasználja a stimulánsokat vagy gyógyszereket, esetleg mérges.

03-05 óra – tüdők
Légzés, oxigénnel feltöltődés és az elhasznált gázok kilégzése. A tüdők az ösztönzéshez és gyászhoz kapcsolódnak. Nagyon sok spirituális gyógyító alkalmazza a meditációt és jogát, amely a kora reggeli órákban a leghatásosabb. Sok gyászoló ember, képtelen ebben az időszakban aludni.

Táplálkozzon kiegyensúlyozottan szervei támogatásához, a megújuláshoz szükséges energiához és életereje növeléséhez.

Napi időbeosztásában hagyjon időt a sétának, gyaloglásnak. Járjon a természetben, hogy érezze természet ritmusát, mely egyensúlyba hozzá a test és gyógyulás ütemét.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés