A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A HALOLAJ 5 JÓTÉKONY HATÁSA AZ INZULINREZISZTENCIÁRA

 

Hogy miért jó a szervezeted számára a halolaj? Előző két cikkünkből már kiderült, hogy a halolaj és a benne található Omega-3 zsírsavak hogyan segíthetnek az agy és az idegrendszer, valamint a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében vagy egészségének helyreállításában. De a jótékony élettani hatásoknak ezekkel még nincs vége - ugyanis amerikai kutatók vizsgálataiból fény derült arra, hogy az Omega-3 zsírsavak hatással lehetnek az inzulinrezisztenciára is. 

 

Mi az inzulin?

Az inzulin egy olyan hormon, amit a hasnyálmirigy Langerhans-szigeteinek béta-sejtjei termelnek. Alapvető szerepe van az anyagcsere szabályozásában, továbbá növekedési faktorként is hat. Fokozza a glikogén (egyfajta összetett szénhidrát), a zsírok és a fehérjék felépítését, ezzel szemben gátolja azok lebontását. Legfontosabb feladata, az elfogyasztott szénhidrátok glükózzá (cukorrá) alakítása, és ezáltal a szervezet energiával való ellátása.

 

Mi az inzulinrezisztencia?

Az inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobája - akkor alakul ki, amikor a sejtek inzulin receptorai érzéketlenné válnak az inzulinra, ami miatt egyre nehezebben képesek a vérben keringő glükózt felvenni. Erre a szervezetünk fokozott inzulintermeléssel válaszol, ami idővel kimeríti a hasnyálmirigy ß-sejtjeit, kialakulhat a cukorbetegség, amit minden lehetséges eszközzel meg kell akadályozni. 

 

Az inzulinrezisztencia felismerése nem könnyű,
mert nem okoz specifikus tüneteket:

- étkezések után jelentkező fáradtság
- szédülés,
- túlsúly
- eredménytelen fogyókúra
- pattanásos, zsíros bőr
- izzadás
- alvászavarok
- idegesség, stressz, rossz közérzet,
- fejfájás
- menstruációs zavarok
- fokozott szőrösödés, meddőség

 

Az Omega-3 zsírsavakban (EPA és DHA) gazdag halolaj 5 jótékony hatása az inzulinrezisztenciára:

1. bizonyítottan csökkenti azokat a krónikus gyulladásokat, amelyek szerepet játszanak az IR kialakulásában 

2. minél magasabb a vérben a szintjük, annál kisebb lesz a cukorbetegség kialakulásának az esélye

3. jelentősen csökkentheti a szérum inzulin- és éhomi glükóz szintjét 

4. javíthatja a sejtek inzulinérzékenységét 

5. csökkenti triglicerid-szintet, ezáltal megakadályozhatja az érelmeszesedést

 

Tégy meg mindent az egészségedért - fogyassz te is rendszeresen Omega-3 zsírsavakban gazdag halolajat!

Keresés