A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A JÓDHIÁNY ÉGETŐ JELEI

A jód jelentőségéről nem nagyon beszél senki, pedig globális probléma a jódhiány. A kifáradt termőföldekben már alig mutatható ki, így az ételekbe sem kerül természetes módon, pont emiatt is jódozzák a konyhasót. Ennek ellenére ez gyakran mégsem elegendő.

Mi ad rá gyanút, hogy esetleg jódhiányos lehetsz?

Először is, a pajzsmirigynek jódra van szüksége a hormontermeléshez. Ha nem jut elég jódhoz, akkor megnagyobbodhat és strúma keletkezhet. Tudtad, hogy a jód testünk anyagcseréjét irányí tó két pajzsmirigyhormon (tiroxin, és trijód-tironin) alkotóeleme? Ha ezt nem kapja meg, akkor anyagcsere zavarok mutatkozhatnak és indokolatlan hízás jelentkezhet. 

LUGOL-JÓD, CSEPPENTŐS KUPAKKAL - 50 ML

2.750 Ft

 

 

A jódhiány meglepő tüneteket produkálhat még. Ilyen például a hangulatzavar, szorongás, akár depresszió, hanyatló tanulási képességek, vagy extrém fáradékonyság. Tovább folytatva a sort kárt tehet a szépségben, kiszárad a bőr, megritkul a haj. Ha a szervezet kifogyott a jódból, akkor a pajzsmirigy küszködve próbálja előállítani a hormonokat. Emiatt megnagyobbodik, a nyak mérete is nő, ami már szabad szemmel is simán kiszúrható. Ez a jelenség köznapi nevén a golyva, ami miatt nehézkessé válik a nyelés. 
Láthatod milyen következményekkel járhat, ha a szervezeted nem kap elegendő jódot. Ügyelj rá!  

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés