A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A koleszterin valóban probléma? 4. rész

Schramm Tamás
2015. 08. 10. 22:12:47
A koleszterin valóban probléma? 4. rész

 "A magas vérzsírszint tünetmentes, krónikus anyagcsere betegség, ezért, hasonlóan a cukorbetegséghez a diétát és szükség esetén a gyógyszeres kezelést egy életen át kell alkalmazni - medimix.hu"  A felírt sztatin gyógyszerek hatástalanok, drágák, és jelentős mellékhatással járnak.

Magas koleszterinszint és megtévesztés

Ha egyszer megállapították és felírták, élete végéig kell szedni. Az írást dugja el orvosa elől. Ha elmondja, válaszként egy mosolyt kap. A sztatinok megrövidítik az élettartamot, és a koleszterinszint csökkentésével stroke-ot okoznak.

A koleszterin tanulmányozása az 1950-es években kezdődött.  A tanulmányok a szívbetegségek számát a magas állati zsír fogyasztással hozták összefüggésbe, amely megnyitotta a klinikai tesztek előtt a kaput, és létrehozott egy új paradigmát: a vérkeringés betegségeinek koleszterin teóriáját.

Az elképzelés megváltoztatta az étkezésről alkotott vélekedést (a zsírok rosszak, a cukrok jók, amivel hozzájárultak a kövérség és cukorbetegség problémájához. Beásta magát a klinikai gyakorlat közé, szabványos kezeléssé vált, az orvosok vakon követtek. Kialakult az agresszív szívsebészeti iparág, és ez vezetett a történelem legjobban eladható gyógyszereihez, a koleszterincsökkentő sztatinokhoz, melyek minden évben 15 milliárd dolláros forgalmat generálnak.

Mindez egy kártyavár. Abszolút jelentéktelen, hogy mit akarnak Önnél elhitetni. A magas koleszterinszint egyáltalán nem megbízható jele, hogy szívinfarktus következik be. A tény az, hogy egyre növekvő számú szakértő teszi fel a kérdést, egyáltalán probléma-e a koleszterin.

Sztatin mentes zóna

Amikor egy beteg Lipitort™, Zocort™ vagy más nevű sztatin gyógyszert szed, és eljön hozzánk, azonnal leállítjuk annak szedését.

"De a koleszterinem 8,0".
"Az orvosom azt mondta, hogy infarktust kapok, ha nem szedem".
"Apám infarktusban halt meg, ezért nekem is ezt kell szednem".
Ilyeneket és hasonlókat mondanak, állítanak, mégis azt ajánlom, hogy hagyják abba a szedését.

Először is, nagyon alacsony hatásfokú. Ezek a gyógyszerek csökkentik a koleszterint, de milyen módon? Mi nem laboratóriumi számokat kezelünk. hanem betegeket, és fő célunk a koleszterin szintjével, hogy csökkentsük a keringési betegségek kockázatát. Nagyon kevés ember kivételével semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a sztatinok védelmet biztosítanak a szívinfarktus vagy korai halálozás ellen.

65 évesnél idősebb?
Egyetlen tanulmány sem állítja, hogy bármilyen előnye lesz, még akkor sem, ha a koleszterinszintje jelentősen csökken.

Nő és bármilyen korú?
Ugyanaz a történet.

Férfi és 65 évesnél fiatalabb, akinek soha nem volt infarktusa?
Szintén, semmi segítség.

Középkorú férfi, akinek volt infarktusa?
A sztatinok csökkenthetik egy ismételt infarktus esélyét, de csak a kiterjedését.

Nehéz a fentieket elhitetni az igen erős gyógyszeripari reklámok mellett, és az orvosokban kialakult támogatás ellenében. Ne feledje, a gyógyszergyártók szuper munkát végeztek. Posztóval takarták be a fogyasztók és orvosok szemét, visszatartották a kedvezőtlen tanulmányok eredményeit hazug, félrevezető, gyakran megtévesztő állításokkal.

Viszontlátásra gyógyszerek, hosszantartó tünetek

A sztatinok úgy csökkentik a koleszterint, hogy elnyomják egy, a májban levő - és a koleszterin terméléséért felelős - enzim működését.

Az enzimnek azonban többszörös feladata van, beleértve a Q10 koenzim szintézisét.  A CoQ10 a metabolikus feldolgozásban kulcsszerepet játszik, energizálja sejtjeinket. Nem csoda, hogy a sztatint fogyasztók gyakran szenvednek fáradtságtól, izomfájdalomtól és gyengeségben, sőt szívproblémákkal is. A sejtek egyszerűen kifogynak a folyadékból.

A második leggyakoribb mellékhatás memóriazavar, kedvetlenség, öngyilkosságra való hajlam, és az idegrendszeri problémák. Más általános panaszok a szexuális diszfunkciók, máj- és emésztési problémák.
A tünetek nagyon széles körűek, a pici feledékenységtől a teljes amnéziáig, vagy izomleépülés, esetleg halálos szívleállás.

Egy sztatin gyógyszert néhány éve kivontak a forgalomból, miután tucatnyi halálesetet okozott. Számos tanulmány kapcsolatba hozza a sztatin gyógyszereket és megnövekedett rák kockázatát. Az orvosok ritkán figyelmeztetnek a mellékhatásokra, ezért kevés beteg gyanakszik arra, hogy a gyógyszer okozza azt, amitől rosszul érzik magukat.

Egyszerűen a gyógyszer szedésének befejezése jelentős egészségügyi javulást hozhat.

Nemrég jelent meg egy texasi orvos tanulmánya.
Bemutatta, hogy amikor egy tüneti beteg abbahagyja a sztatin szedését és naponta 240 mg CoQ10 szedett, jelentősen csökkent fáradtsága, izomfájdalma, légzési panasza, memóriavesztése, és perifériás neuropathiás problémái.

Megfigyelések szerint az édesnarancsolaj csökkenti a vér koleszterinszintjét. Narancsolajjal vagy d-limonene segítségével távolítják el a tisztításkor az erősen zsíros anyagokat. A narancs illóolajból 20 cseppet kevernek 2 teáskanál granulált lecithinnel és összekeverik 250 ml vízzel. Naponta három alkalommal fogyasztják. Vélelmezik, hogy eltávolítja a megavasodott, ragacsos, növényi főzőolajokat, különösen az LDL-t, melyek folyamatosan keringenek a szervezetben.

Mementónak: egy másik cikk utolsó sora. A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés