A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A MOZGÁSKÉPESSÉG MEGTARTÁSA

Sajnos a porc felnőttkorban szinte nulla regenerációs lehetőséggel rendelkezik. Mindenki látott már idős embert lassan, nehezen járni, amikor minden megtett lépés fájdalmat okoz. Először is a nehéz, fájdalmas mozgást nagyrészt az okozza, hogy a csontok közti porcréteg megritkul, vagy felszívódik, így nincs lengéscsillapító a két csont között, tehát egymáson súrlódnak. Ha a porc megsérül, hosszantartó fájdalmat, gyulladást okoz. Ennek a kockázata 45 év felett egyre nagyobb.

 

 
PorcBajnok

PorcBajnok porcerősítő italpor, citromos 

4 790 Ft

Mik a porcsérülés jelei?

Ha gyulladás történt, akkor feltűnően melegebb az a terület, duzzadt, és persze fáj is. Merevebb vagy, mint általában, nem funkcionál rendesen a végtag.


 

Mitől károsodhat a porc?

Az egyik véglet, hogy semmit nem csinálsz. Ha teljesen inaktív életet élsz és még egy sétára sem tudod rávenni magad. A másik véglet meg a túlzásba vitt sport, különösen az olyan, ahol mondjuk ütéseknek vagy kitéve, pl. küzdősportok, foci…
Ha már ütéseknél tartunk, sajnos egy baleset is komoly kárt okoz.
Továbbá a felesleggel rendelkezők nagyobb eséllyel károsítják a térdüket egy 20 éves periódus alatt, mint a normál testsúlyúak.


 

Mi lehet a megoldás a porckopásra?

Ha már nagy a baj, akkor a fizikoterápia vagy a műtét kerülhet szóba. Egyébként meg a megelőzés, a kopás fékezése. Teljesen nem lehet megúszni, de egy normál állapotot fent lehet tartani, feltéve ha törődsz a dologgal. Alapozd meg a fitt időskort, hogy rohangálni tudj az unokák után! Ezt megteheted a saját fejlesztésű PorcBajnok italporunkkal, mely szintetikus anyagoktól mentes.

Tegyél a mozgásképességedért!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés