Menü

A nőknek milyen tápanyagokra van nagyobb szükségük, mint a férfiaknak?

Bár a tápanyagszükségletek eltérőek lehetnek férfiak és nők esetében, a legtöbb tápanyag esetében nincs szignifikáns különbség a két nem között. Mindazonáltal, van néhány tápanyag, amelyekre a nőknek több lehet szükségük, mint a férfiaknak. Az alábbiakban néhány fontos tápanyagot mutatok be, amelyekre a nőknek több figyelmet kell fordítani:

Milyen tápanyagokra van szükségük a nőknek?

 1. Vas: A vas a vörösvérsejtek képződéséhez és az oxigén szállításához szükséges. Mivel a menstruáció során a nők elveszítik egy bizonyos mennyiségű vasat, ezért fontos, hogy a nők elegendő vasat fogyasszanak az étrendjükben. Vasban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a húsok, a hüvelyesek, a diófélék, a teljes kiőrlésű gabonák és a zöld leveles zöldségek.
  Minőségi vas kiegészítőhöz kattints ide!

 2. Kalcium: A kalcium fontos a csontok és fogak egészségéhez, és segít megelőzni az osteoporosis kialakulását. Mivel a nőknek általában kisebb csontsűrűségük van, mint a férfiaknak, a kalcium fontos számukra. Kalciumban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a tejtermékek, a sardínia és a lazac.
  Minőségi kalcium kiegészítőhöz kattints ide!

 3. Folát: A folát segíthet megelőzni a magzati rendellenességeket, és fontos a terhesség alatt. Azoknak a nőknek, akik tervezik a terhességet, vagy már várandósak, érdemes folát kiegészítőt szedniük. Folátban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a zöld leveles zöldségek, a hüvelyesek és a citrusfélék. Fontos megjegyezni, hogy a folsav a folát nem jól hasznosuló változata, ezért próbáljuk meg kerülni.
  Minőségi folát kiegészítőhöz kattints ide!

 4. Omega-3 zsírsavak: Az omega-3 zsírsavak fontosak az agy egészségéhez és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Néhány kutatás azt mutatja, hogy a nőknek nagyobb szükségük van az omega-3 zsírsavakra, mint a férfiaknak. Omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a lazac, a tonhal, a lenmag és a diófélék.
  Minőségi omega-3 kiegészítőhöz kattints ide!

 

Mint mindig, fontos megjegyezni, hogy minden egyes személy tápanyagigénye eltérő lehet, és az egyéni életmód és egészségi állapot is befolyásolhatja a szükséges tápanyagok mennyiségét.

Tartalomhoz tartozó címkék: nőknek omega-3 vas

Keresés