A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A SIKERES ALLERGIA ELLENI KÜZDELEM 5 ALAPFELTÉTELE

Az allergia sok ember mindennapjait nehezíti meg, hiszen a betegség folyamatos küzdelmet jelent a kellemetlen tünetekkel. Ezek nagyon változatos skálán mozoghatnak, kezdve a szemviszketéstől, orrfolyáson, tüsszögésen, torokkaparáson, köhögésen, asztmán át, az enyhébb-súlyosabb bőrelváltozásokig, emésztési problémákig. 

A szervezetedet a tünetek kialakulásának megelőzésében, vagy a már kialakult tünetek mérséklésében természetes gyógymódokkal is segítheted. 

 

A sikeres allergia elleni küzdelem 5 alapfeltétele

 

1. egészséges bélflóra - kutatásokkal igazolták, hogy az allergiás és nem allergiás emberek bélflórája jelentősen eltér egymástól. Az egészségtelen összetételű bélflórában ugyanis kicsi a probiotikus baktériumok aránya, viszont a káros mikroorganizmusok, baktériumok és gombák elszaporodnak. Csökken a szervezet ellenállása, növekszik a gyulladásszint. Az egészséges bélflóra számos immunvédő anyagot és vitamint is termel, melyek kulcsfontosságúak az allergia ellen. 

2. megfelelő antioxidáns-szint - ennek érdekében kell elegendő mennyiségű A-, C- és E-vitamint fogyasztani - gyorsítják a humán immunrendszer működését

3. megfelelő étrend, minőségi táplálkozás – érdemes mellőznöd minden olyan élelmiszert, ami savasít (tej, fehér cukor, fehér liszt). Cseréld le őket olyan jó minőségű, friss, szezonális alapanyagokra amelyek magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Növeld tudatosan a rost- és a folyadékfogyasztást is!

4. gyulladáscsökkentő hatóanyagok - az allergia gyulladást válthat ki, de a gyulladások is okozhatnak allergiát. Emiatt a gyulladáscsökkentő hatóanyagoknak kiemelt szerepük van az allergia elleni küzdelemben. Ilyenek a polifenolok, a kurkumin, az Omega3 zsírsavak, vagy a fentebb említett antioxidánsok is. 

5. természetes antihisztaminok bevitele - ilyen a feketekömény olaj, ami javítja az allergiás tüneteket azáltal, hogy gátolja a hisztamin felszabadulást, és blokkolja a hisztamin receptorokat. Kiegyensúlyozza az immunrendszer működését, ezáltal mérséklődik a túlzott immunválasz. Természetes gyulladáscsökkentő, emiatt a hisztaminfelszabadulás során keletkező gyulladásokat is csökkentheti.

Használj te is feketekömény olajat!

Keresés