A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A só fontos vagy veszélyes anyag?

A só fontos vagy veszélyes anyag? Minden egy gramm nátriumklorid többlet semlegesítéséhez a szervezet 23 gramm sejtfolyadékot használ. A túl sok feldolgozott sótól a folyadék felgyülemlik a szövetekben, amely számos egészségügyi probléma kialakulásához vezet.
A hagyományos bolti, asztali só jelentős feldolgozáson megy keresztül, mielőtt asztalunkra kerül. Megközelítőleg 97,5 %-a nátriumkloridból és 2,5 %-a kémiai anyagból áll, valamint tartalmazhat jódot és nedvességfelszívó anyagot. Gyártás közben 650°C-on szárítják ki.

A finomítatlan természetes sók, így a Himalája és Holt-tengeri só a természetben előforduló ásványi anyagokat, így sok nyomelemet, például szilikont, foszfort és vanádiumot is tartalmaznak.

A hagyományos asztali sókból túl nagy mennyiség fogyasztása egészségügyi problémákhoz vezet. Az ilyen sókban semmi sem hasonlít a finomítatlan tengeri sóhoz. Utóbbi összetevői lényegesek a megfelelő biológiai funkciókhoz.

A bolti sóban levő jód nem természetes, és a klorid miatt (halogén anyag) ezért a szervezet alig 10%-át képes metabolizálni. Ami maradna, az alig fél órán belül a vizelettel eltávozik.

A finomítatlan, természetes só nagyon sok biológiai folyamatban lényeges, így: a vérplazma, nyirokfolyadék, extracelluláris folyadék, sőt a magzatvíznek is fő összetevője.

• Tápanyagokat szállít a sejtekhez és sejtekből
• Segíti a vérerek belső falát a vérnyomás szabályozásában
• Segíti a szabályozott idegimpulzusok terjedését
• Segíti az agy és izmok felé küldött kommunikációs jeleit, így azok küldhetik vagy igényelhetik a nátrium-kálium ion váltást.

Minden egy gramm többlet nátriumklorid semlegesítéséhez a szervezet 23 gramm sejtfolyadékot használ, ezért a túl sok feldolgozott sótól a folyadék felgyülemlik a szövetekben, mely hozzájárul:

Celluit kialakulásához
Rheuma, arthritis és köszvény kialakulásához
Vese és epekőhöz
Magas vérnyomáshoz
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés