A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A sokoldalú Lucerna

A LUCERNA POR SZERVEZETÜNKRE GYAKOROLT POZITÍV TULAJDONSÁGAI

  • A lucerna, mint kiemelkedően lúgos élelmiszer segíthet ellensúlyozni a szervezet savasodását, és leköti a felesleges gyomorsavat.

  • Magas vas tartalma támogathatja a fáradékonyság elmúlását. A vérszegénység általában azért következik be, mert kevés a vas a szervezetben. Ez különösen nőknél okozhat gondot. Minél nagyobb a havi vérveszteség, annál inkább fogy a vas a vérből, ami csupán a többi betegség kezdete.

  • A réz jelenléte miatt a lucerna segítséget nyújthat ízületi gyulladások esetén

  • A lucerna kitűnő rostforráshashajtó és vízhajtó hatása van, rendszeres használatával ki lehet küszöbölni a székrekedési problémákat. Kismamák számára biztosítja az optimális kalcium és egyéb ásványi anyag ellátást, ami a magzat csontozatának és belső szerveinek kialakulása szempontjából elengedhetetlen, valamint serkenti a tejelválasztást a szoptatás időszakában.

  • A lucerna szerves kalcium tartalma a serdülőkorban is segíti a fejlődő csontok és kötőszövetek kialakulását, így segítségével elkerülhetjük a csontfejlődés rendellenességeit. Változó korban, s a menopauza után a szerves kalcium bevitele úgyszintén elengedhetetlen.

  • A lucerna magas klorofill tartalma fontos szerepet kap a vérképzésben, az idegrendszer karbantartásában és a stressz tűrés fokozásában.

  • Rendkívüli klorofil tartalmának köszönhetjük azt, hogy az összes légzőszervi megbetegedésben sikeresen jár el. A felhalmozódott nyálkát el tudja távolítani a testből.

  • Az egyik okozója a koronaér betegségének a koleszterin lerakódása a szívhez közel eső erekben, a szív artériákban. A lucernában számtalan olyan anyag található, amely jótékonyan hat ilyen szempontból a szervezetünkre. Így megtalálható a szaponin, amely szinte kisöpri az artériákat. Ennél a tulajdonságánál fogva mondhatjuk azt, hogy fogyasztása segít minden érrendszeri és szív-betegség gyógyításában.

  • Rendkívül jó étvágygerjesztő hatással bír, mivel tartalmazza azokat az enzimeket, amelyek az emésztéshez szükségesek.

  • A lucerna erősen lúgos hatása kioldja a húgykősavat, ami okozója a köszvénynek. Ha emellett lúgos hatású étrendet is követünk, akkor van esély legyózni a betegséget. A húsban, de főleg a disznóhúsban, magas a húgykősav tartalom, ami először a veséket támadja meg, majd pedig a csuklókat, izületeket. Nincs folyamatos fájdalom, de az idő múlásával egyre gyakrabban jelentkezik.

Keresés