A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

A szintetikus ösztrogén az idegi funkciók károsítója és a stroke okozója

Schramm Tamás
2016. 07. 26. 20:36:00
A szintetikus ösztrogén az idegi funkciók károsítója és a stroke okozója

A klinikai orvostudomány megszüntette a betegségek alapvető okainak gyógyítását, és átalakult gyógyszereket értékesítő iparággá. Az orvosok lettek a gyógyszergyártók előretolt értékesítő bázisai.

A gyógyszergyártók az óriási nyereségből számolatlanul pénzelik televízió és rádió kora reggeltől késő éjszakáig tartó reklámjait a recept nélkül kapható gyógyszerekről. Azokat már nem úgy ajánlják, mint gyógyszert, egészségügyi problémára, hanem a mindennapi élet minőségét javító anyagokat. Más szóval elég egy tablettát bekapni a betegség megelőzésére.
A tömeges félrevezetés miatt a gyógyulni vágyó emberek egyre rosszabb egészségügyi állapotba kerülnek.

A gyógyszerek a tudományos orvoslás fő kezelési módjához tartoznak. Az emberek közel fele rendszeresen, receptre felírt gyógyszereket szed krónikus, egészségügyi problémáira. Szomorú, hogy nem veszik észre, a beszedett gyógyszerek hatására rosszabbodik állapotuk.

A gyógyszerek nem gyógyítják a betegséget, csupán elnyomják a tüneteket. Sajnálatosan, a funkciókat is elnyomják. A gyógyszerek rövid távon tüneti javulást biztosítanak, de idővel rosszabbodik a háttérben levő állapot, mert beavatkoznak és meggátolják a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Nagyon sok ember szed ibuprofen és más, nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket arthritisz és gyulladásos állapotokra. Míg a nem szteroid, gyulladáscsökkentők rövidtávon hatásosak a fájdalom és gyulladás csökkentésében, ismert, hogy csökkentik a vérkeringést az ízületek irányába. Mivel a vér szállítja a szövetek gyógyulásához szükséges minden tápanyagot és immunrendszer összetevőt, a nem szteroid gyulladáscsökkentők valójában rosszabbítják az eredeti problémát.

A második probléma, hogy definíciója szerint a gyógyszer kijavít egy meghatározott egyensúlyhiányt úgy, hogy legalább egy vagy több másik, komolyabb egyensúlyhiányt hoz létre. Amikor a gyógyszer a szervezetbe kerül, és egy biokémiai útvonalon megcélozza a szervezetet, az elkerülhetetlenül kölcsönhatással van másik biokémiai útvonalakra is.

Az útvonalak az utóbbi időszak genetikai kutatásai alapján kihangsúlyozzák a gyógyszergyártók gyógyszereinek veszélyeit. Az alábbi diagram a gyümölcslégy sejtszintű proteinek kapcsolatát mutatja. A proteinek az ovális kör szerint vannak csoportosítva, specifikus funkcióik útvonalai szerint. A vonalak összekötése jelzi a protein-protein egymásra hatását. A proteinek más útvonalon levő proteinekkel történő kapcsolata komoly „mellékhatások”-kal járhat a kapcsolódó útvonalakon.

A hisztamin tökéletes példa. A hisztamin kémiai anyag, amit a sejtek stressz válasza hoz létre. Amikor a karok és lábak véráramában jelen van a hisztamin, a szövetekben helyi gyulladásos reakciók jönnek létre. De amikor a hisztamin az agyi vérerekben van jelen, javítja az ott levő, specializált neuronok növekedését és funkcióit.

Szervezetünk egyik legcsodálatosabb tulajdonsága a jelzőrendszerek sajátossága. Amikor a mérges tölgy hatására a karon kiütés jön létre, a hisztamin csak határozott területre kerül és az allergén anyagra csak ott vált ki aktív, gyulladásos választ. Ugyanígy, jelentős stressz esetén, a hisztamin csak az agyba kerül, hogy javítsa a neuronok funkcióit.

Sajnálatos, de a gyógyszergyártók gyógyszereinek nincs ilyen sajátosságuk. Amikor az allergiás kiütés viszketésének csökkentése érdekében antihisztamint szed, a gyógyszer szisztematikusan szétárad a szervezetben. Hatása kiterjed az egész szervezetben megtalálható hisztamin receptorokra. Így, míg az antihisztamin lecsendesíti a vérkeringés gyulladásos válaszát, és csökkenti a kiütés allergiás tünetét, bejut az agyba is, ahol az idegek funkciójára hat. Álmosságot okoz.

Tragikus példa a gyógyszerek velejáró kockázatára a hormonpótló terápia. Az ösztrogén leginkább a női reprodukciós rendszer funkcióiról ismert. A legújabb kutatások beszámoltak arról, hogy az ösztrogén nagyon fontos szerepet tölt be a vérerek normális funkcióiban, a szívben és agyban.

Ez az oka, amiért a menopauza tüneteinek elnyomására felírt, szintetikus ösztrogén hormon a keringési betegségek és idegi diszfunkciók, például stroke okozója.

Nem az a kérdés, hogyan céloznak a gyógyszerek. A problémát a relatívan durva, életlen eszközök okozzák, ha összehasonlítjuk a szervezet magasan kifinomult immunrendszerével. A felírt gyógyszerek sokkal jobban hasonlítanak a pörölykalapács vagy puskagolyó hatásához, mint ahhoz, amit a „mágikus lövetről” hirdetnek

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés