A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Agydaganat, kóma, Alzheimer, Parkinson - szűz kókuszolaj

Schramm Tamás
2015. 08. 20. 13:49:31
Agydaganat, kóma, Alzheimer, Parkinson - szűz kókuszolaj

Kómában lévő beteg 30 perc és 12 óra között felébreszthető, hacsak az MRI eredmény nem azt mutatja, hogy az agy nagyobb része elhalt. A legtöbb kómás állapot oka az energiahiány. Az agysejtek nem képesek a glükózt felhasználni. Itt jön a képbe a kókuszolaj, és a többi, említett dolog.

A kókuszolaj a kiút?

Az írás egy ipari titok miatt jött létre. A gyár tulajdonosa elmondta, hogy a kismalacok elhalálozását egy kanál közepes láncú triglicerid és parányi bromelain enzim keverékével előzik meg. Farmerek az újszülött kismalacok 50%-os túlélési arányról számolnak be. Közepes láncú triglicerid és bromelain adagolásával közel 100%-ra nő a túlélés. A közepes láncú triglicerid leginkább a kókuszolaj alkotórésze.  A bromelain segítséget ad, de a túlélést a kókuszolajban lévő triglicerid biztosítja, melyet az olaj kb. 50-60%-ban tartalmaz.

Csodálkozhat, hogy miért éppen a közepes láncú triglicerid? A válasz a sejt tápanyag ellátásának alapjaiban található. A kismalacok elpusztulása és a hirtelen csecsemőhalál oka megegyezik.

Ha a babának rövid időszakon keresztül nincs megfelelő mennyiségű glükóz a vérében, az agysejtek gyorsan elpusztulnak. A sejtek elsődlegesen két energiaforrást igényelnek, a glükózt és a közepes láncú trigliceridet. Utóbbi a kókuszolaj része.

Normális körülmények között a szervezet teljesen felhasználja a kókuszolaj közepes láncú trigliceridjét és a máj keton formába alakítja át. Ami még érdekes, hogy a mitochondrium – a sejtek energia központjai – képesek  közvetlenül elérni a közepes láncú trigliceridet az agy-vér gáton keresztül, és biztosítják a mitochondrium számára a szükséges energiát.

A koraszülött, vagy éhező babák túlélik az állapotot, ha megfelelő mennyiségben hozzájutnak közepes láncú trigliceridhez. A mama anyatejjel tudja biztosítani, ha kókuszolajat fogyaszt, vagy ha kókuszolajjal keveri a babatápot, mint az előbbi példánál a kismalacok esetében láttuk.

A sejtek energiájához és a metabolizmushoz két forrás szükséges. Glükóz - vagy egy háttér - a kókuszolaj, ha a glükóz ellátása bármilyen rövid időre megszűnik. Alacsony vércukorszint esetén előfordulhat ájulás, ezért az agynak ilyenkor közepes láncú triglicerid háttértámogatás is szükséges. Stabil energiaforrást biztosít, hasonlóan a szünetmentes tápegységekhez, időszakosan alacsony glükóz érték esetén. A gyakrabban elájuló emberek a glükóz hiányát kókuszolaj fogyasztásával pótolhatják.

Miért különleges a kókuszolaj

Az agysejtek nem igényelnek speciális receptorokat a kókuszolaj energiaforrásának használatához.
A fizikailag gyenge, egész nap álmos, vagy alvó embereknél, akik hosszú lefolyású betegségben szenvednek - legyen az Parkinson-kór, Alzheimer-kór, vagy kóma - a probléma hasonló, mint az újszülött malacoknál. Nem elegendő mennyiségben van szervezetükben közepes láncú triglicerid, és a glükóz szintje nem stabil.

Az öregedés során sejtjeink elveszítik képességüket a glükóz felvételéhez. Pontosan ez történik agyi problémák esetén Alzheimer-, Parkinson-kór és más tüneteknél. Az agysejtek elveszítik saját inzulin receptoraikat. Inzulin receptorok nélkül az agysejtek képtelenek felvenni a szükséges glükózt.

Ha a személy kómában van, a cukor nem képes felhasználódni, de a sejtek közvetlenül elérik a közepes láncú triglicerideket, ezért az agysejtek képesek működni. Átlagosan 3 óra szükséges, míg hirtelen helyreáll, vagy javul a beszéd, memória és a kognitív képességek. Hosszabb távon az agysejtek helyreállnak, és csökken, vagy leáll az agyhalál, mely Alzheimer-kór esetén jellemző. Más szavakkal, az agysejtek halálra éheznek, miután elveszítik a szükséges glükóz hozzáféréséhez szükséges inzulin receptoraikat. A kókuszolaj tartalékként működésbe lép.

A kókuszolaj másik előnye a 20. és 21. századi, pusztító hatású, civilizációs táplálkozás. A napi élelemből hiányzik a közepes láncú trigicerid, mely nagy mennyiségben található a kókuszolajban, de nem létezik a finomított, növényi olajokban. Komoly egészségügyi probléma az alacsony LDL, magas HDL és trigliceridek, melyek a finomított növényi olajok tipikus jellemzői. A kókuszolaj egyidejűleg növeli a HDL, csökkenti az LDL és a triglicerid értékeket.

Nagyon sok országban az okosan becsapó reklámok a kókuszolaj használatát háttérbe szorították. A reklámozó cégek azt állítják, hogy a kókuszolaj megkeményedik a hűtőben, és ebből látható, hogy elzárja az artériákat. A reklám hamis. A megkeményedett olaj valójában a HDL és nem az LDL. A szója- és napraforgó olaj nem keményedik meg, ami azt mutatja, hogy HDL tartalmuk alacsony. A HDL gátolja a vérsejtek összetapadását.
Egy egyszerű reklámmal, emberek százmillióit lehet átverni!

Ha megérti, hogy a sejtek nem képesek hozzájutni glükózhoz (nem csak az agysejtekről van szó), akkor valószínűleg a további részleteken is elcsodálkozik. Egy 82 éves, kómában lévő beteg bőre igen rossz állapotban volt, gyermekei segíteni szerettek volna rajta, ezért bekenték kókuszolajjal. A bőr állapota napokon belül drámaian változott. Azért történt, mert az öregedés során szervezetünk elveszíti az inzulin receptorokat, és képtelen hozzájutni a szükséges glükózhoz. Ahhoz, hogy megszerezze a szükséges glükózt, a szervezet megemeli saját vércukor szintjét, egészen a cukorbetegség szintjére!

A beteg két hónapja nincs kómában, de az idő nagyobbik részében alszik. Szegfűolaj, metilénkék, és sósav cseppek egészítik ki napi táplálkozását.
A kómában lévő beteg 30 perc és 12 óra között felébreszthető, hacsak az MRI eredmény nem azt mutatja, hogy az agy nagyobb része elhalt. A legtöbb kómás állapotot energiahiány okozza, az agysejtek nem képesek a glükózt felhasználni. Itt jön a képbe a kókuszolaj, és a többi, említett dolog.

Másik tény, hogy a daganatos állapot egyes számú gyógyítása a daganatos sejtek glükózból való kiéheztetése. Ha nem jutnak cukorhoz, a tumorok elpusztulnak! A daganatos betegek gyengék, nincs energiájuk, mert a daganatos sejtek ellopják a glükózt a szervezet egészséges sejtjeitől, hogy életben maradjanak. Fontos tudnivaló, hogy a daganatos sejtek tápláléka a fruktóz és glükóz, azokat nagyon hatékonyan használják fel.

Néhány hónappal ezelőtt egy 4. stádiumú májdaganatból és áttétes nyirokdaganatból, valamint cachexia állapotából gyógyult beteg, engedély nélkül megivott két teljes pohár kókusztejet. Eredményként ismét cachexia állapotába került. Óriási mennyiségű B vitaminnal lehetett csak újra lecsökkenteni vércukor értékét. Fehér teát kapott vízhajtóként, hogy a vércukor a vizelettel eltávozzon. 3 nap múlva került ismét jobb állapotba.

Most nyilván megkérdezné, hogy májdaganat, vagy bármilyen daganat, különösen agydaganat esetén mit tud a kókuszolaj? A daganatos beteg nem ehet glükózt, vagy szénhidrátot, mert a tumorok számára létfontosságú a cukor. Ez egyaránt igaz a méz, gyümölcslé, banán, görögdinnye, érett mangó, ragacsos rizs, búza és fehér kenyér esetén. Akkor hogyan lehet energiához jutni? Próbálja ki a kókuszolajat!

A kókuszolaj a glükózzal összehasonlítva hatásos energiaforrás, és a benne levő extra mennyiségű zsírt a szervezet a felhasználásáig tárolja. A kókuszolaj különböző összetevői gomba- és vírusölők, melyek vírusos eredetű állapotoknál érdekes eredményekkel járnak. Számos esetben a Parkinson-, és Alzheimer-kór is vírusos eredetű.

Csodálkozásra adhat okot az a tény, hogy a vírus elleni csodagyógyszerek többsége lizin alapú. A szójatej kicsivel egészségesebb a tehéntejnél, oka a lizin és arginin aránya. A szójatejben a lizin, arginin aránya 1:1, míg a tipikus tehéntejben 1:2, azaz kétszer nagyobb mennyiségű az arginin. Az arginin segíti a vírusok számának növekedését, legyen az vírusos daganat, herpes daganat, stb., de a szójatej antivírus tulajdonságai kedvezőbbek.
(A fermentálatlan szójatej káros az egészségre. A boltokban kapható szójatejek fermentálatlanok.)

Hosszú ideig fennálló betegségből gyógyulva, kómás, Alzheimer-, vagy Parkinson-kór esetén, meghálálja testünk a szervezet számára szükséges energiát, ha bőrünkre kókuszolajat kenünk. Ami bőrünkkel történik, ugyanazt agysejtjeink is képesek hasznosítani és testünk minden belső szerve, mert minden egyes sejtünk megfelelő működéséhez üzemanyag szükséges!

Hogyan fogyasszuk?

A kókuszolaj ajánlás naponta két alkalommal, 1 evőkanál, lehetőség szerint étkezéssel együtt. Más helyzetekben egy adaggal is bevihető a két evőkanál. Átlagosan 3 órán belül tapasztalható az energia növekedése. Atléták számára is érdekes lehet a kókuszolaj.

A legtöbb kórház nem teszi lehetővé a szűz kókuszolaj adagolását, mivel az eltér a klinikai protokolloktól. Akkor lehet hatásosan alkalmazni, ha az orvosok feladják, vagy a rokon meg tud egyezni a kezelőorvossal. Számos esetben, költségtakarékosság miatt elfekvőbe küldik a beteget, vagy az utolsó napokra, hetekre hazaengedik. Ezek könnyebb lehetőségek az otthoni kezelésekhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: belső kör

Keresés