A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Ricinusolaj - fülcsengés, horkolás, lábszárfekély, körömgomba, hangszálgyulladás

Schramm Tamás
2015. 12. 06. 00:00:00
Ricinusolaj - fülcsengés, horkolás, lábszárfekély, körömgomba, hangszálgyulladás

A hidegen préselt ricinusolaj fülcsengés, horkolás, lábszárfekély, hangszálgyulladás és körömgomba esetén is hatásos lehet .Legtöbbször az egyszerű anyagok a leghatásosabbak. A megoldás nem mindig garantált, mert mindenkinél eltérő a biokémia.

Ricinusolaj, baktériumölő

„A természet gyógyító ereje és testünk sejtjeinek tudatos "vibrációja" gyógyít. A ricinusolaj laboratóriumi publikus kutatási eredmények alapján gombaölő hatású. Tisztító hatással is rendelkezik, amit általános használata során is bizonyított. Klinikailag megfigyelték, hogyan fokozza a sejtek vitalitását a ricinusolaj használata. Tisztító hatása abból fakad, hogy szabaddá változtatja a sejteket, melyek így jóval erősebb "rezgéssel" működnek. Ebből arra következtetünk, hogy a Ricinus communis bab olaja stimulálja a kezelt területen a nyirokváladék mozgását.”

Ricinusolaj, terhességi csíkok

„A terhesség utolsó két hónapjában ricinusolajjal masszírozva a hasat, a szülés pillanatáig nem alakultak ki terhességi csíkok. A megszületett gyermek ugyanezt a kezelést kapta. Nagyon jó hatású, ha vörösödés jelenik meg a fenéken.”

„A ricinusolaj helyi alkalmazás a fülben régóta ismert

.Négy éve átfúrták fülemet, hogy fülbevalót viselhessek. Mindkét fülem fertőzést kapott. Kisebb vagyont költöttem orvosokra és gyógyszerekre, de mind hatástalan maradt. Végül a ricinusolajat naponta néhányszor használva, három nap alatt teljes mértékben megszűnt a gyulladás. Azóta sem tért vissza.”

"Nővérem meleg ricinusolajat cseppentett fülébe. A füle mellett elsütött pisztolytól keletkezett halláskárosodása miatt 50%-ban elvesztette hallását, és hangos csöngést hall füleiben. Amióta a cseppeket alkalmazza, folyamatosan javul a hallása és a csöngés majdnem eltűnt.”

Ricinusolaj, kihullott szempilla, szemműtét

"Nemrégen egy igen komoly esethez kértem segítséget. Szemhéjam állapota miatt a szempilláim kihullottak. A felírt gyógyszerek hatástalanok voltak. Nagymamám ajánlotta, hogy dörzsöljek éjszakára a szemhéjamra ricinusolajat. Egy hónap után elkezdtek visszanőni szempilláim. Vastagok és hosszúak lettek. 26 éves vagyok, hetente egy alkalommal használom az olajat. Az emberek állandóan azt kérdezik, hogyan lett ilyen sötét és hosszú a szempillám. Amikor elmondom, legyintenek és mosolyognak. De én tudom, hogy működik."

„A szem szögletében keletkezett tumort sebészeti módszerrel akarta orvosom eltávolítani. Óvatosan minden este 5 percig masszíroztam ricinusolajjal. 3 hónap után nem lett nagyobb, de nem is tűnt el. Visszaemlékeztem, hogy szódabikarbóna használatát ajánlották az olajjal együtt. Gondoltam, megérné kipróbálni. A masszírozást követően egy csipetnyi szódabikarbónát tettem a kinőtt részre. Néhány napig vörössé változott, majd heg maradása nélkül leesett. Soha nem jött vissza. Ugyanilyen kezelést használtam az arcomon levő barna foltokra. Ricinusolaj szódabikarbónával. Néhány napig a bőr felülete durva lett, majd a folt teljesen eltűnt."

Ricinusolaj, vashiányos vérszegénység

„A vashiányos vérszegénység okaként a névből adódóan legtöbbször a vas hiányát gondolják. A vas hiánya gyakran egyszerűen a véráramban mérhető, de nem az étkezésben. Egy 63 éves hölgy hemoglobin szintje 90 körüli volt a vastablettás kezelés előtt. Két hónapos tabletta kezelést követően az érték 95-re emelkedett, bőrén pattanások jelentek meg. A pattanás oka a vas volt, ezért orvosi javaslatra abbahagyta a tablettát, hogy távozhassanak a mérgek.Orvosa napi 30 ml ricinusolaj fogyasztását javasolta 4 napon keresztül. Egészen addig alkalmazta, amíg visszament ellenőrzésre, 6 héttel később. Azt mondta, hogy nagyon jól érezte magát, és teljesen eltűntek pattanásai. A vas kezelés előtti hemoglobin vizsgálat értéke 134 volt, ezért nem kellett további kezelés.”

Ricinusolaj hangszálgyulladás

„12 éves fiú olyan rekedt volt, hogy nem tudott megszólalni. Rekedtségéről kiderült, hogy csak időszakos, alvást követően megszűnt. Szülei aggódtak, elvitték orr-fül-gégész orvoshoz, aki a vizsgálat során két nagy csomót talált a hangszálán.
Az anya nagyon jól ismerte a ricinusolaj pakolás értékét, ezért kizárta a sebészeti megoldást. Három egymást követő napon alkalmazta a csomagot a nyakon, majd két napig kihagyta, utána ismét 3 napig folytatta. A rekedtség fokozatosan megszűnt, és a tünetek teljes megszűnte után abbahagyta a kezelést. Egy évvel később ugyanaz a szakorvos megvizsgálta a fiút, alig látható hegszövetet látott. Sem csomó, sem sérült szövet nem maradt. Három évvel később sem találtak tünetet.”

„Fülcimpa gyulladásnál pici, fehér anyagot ricinusolajjal átitatnak, és behelyezik a fülbe. A gyulladás pár nap után eltűnik.”

Ricinusolaj, fülcsengés

„A páciens 3 éve olyan komoly fülcsengéstől szenvedett, hogy képtelen volt dolgozni. Orvosa pszichiáterhez küldte. A pszichiáter régebbről tudta, hogy a ricinusolaj különféle allergiák esetén csodás hatású, és a frusztrált beteg tünetének oka allergia. Ricinusból minden reggel 6-8 cseppet öntött a beteg nyelvére, majd leöblíttette egy pohár vizzel. Az eredménytől mindketten izgatottak lettek. Csak 4 hét kellett, és a tinnitus teljesen megszűnt. A páciens visszament dolgozni.”

Ricinusolaj, bőrtumor, gyulladások

„64 éves hölgy különféle fájdalmakra panaszkodott. Hasa alsó részén 16 éve érzi a sugárzó fájdalmat. Akkor kezdődött, amikor hashártyagyulladással küszködött. Kemény tapintású volt a vakbele körüli terület, a méh megnagyobbodott, és tyúktojás méretű mióma alakult ki. Bál lábszárán érhártya-gyulladás volt. A gyógyuláshoz vezető program ricinusolaj pakolás a has alsó részén, heti három egymást követő napon, fej és nyaki mozgásos gyakorlatok naponta, és gyengéd masszázs ricinusolajjal a bal lábszáron minden este, lefekvés előtt. Három hónappal később a medence vizsgálatakor eltűnt a mióma, a méh állapota normális, a hasi fájdalom megszűnt, és nem kemény. A bal láb állapota jelentősen javult.”

„Egy bőrdaganatos nő mesélte el, hogyan viselte el 15 éven keresztül bőrtumorát, mielőtt alkalmazni kezdte a ricinusolaj pakolást. Tartózkodott a közvetlen napfénytől, széles karimája kalapot hordott. Mégis azt tapasztalta, hogy a dolgok megváltoztak. Története az alábbi: Homlokomon egy pici pattanás nőtt, amely soha nem gyógyult. Varasodott, leesett, vérzett, majd ismét varasodott. Végül 2 teáskanál ricinusolaj és 1 teáskanál szódabikarbónából készített keveréket rákent az irritált részre és leragasztotta. Három nap múlva az irritáció látványa megszűnt, de tapintható maradt. Két nappal később teljesen eltűnt és azóta sem jelent meg."

„Bőrünk az a szervünk, amely állandóan elbűvölő. Szeretjük érinteni, néha durva, máskor selymes. Biztosítja a betegségek elleni védelmet, azonban a kutatók még nem tudják az igazi okát. Akupunktúra során millió sterilizálatlan tű szúrja át bőrünket, mégis nagyon ritka a bőrfertőzés. A ricinusolaj helyileg megnöveli a nyirokrendszer aktivitását, a bőr immunológiai választ küld az olaj hatására.
A kutatási eredmények azt mutatták, hogy a bőr rétegeinek fő sejtjei közül négy kisebb sejt kategória játszik szerepet. A melanociták, a Merkel sejtek, melyek valószínűleg a bőr mechanikai érzékeléséhez kapcsolódnak, a Langerhans sejtek, melyek szerepet játszanak a szervezet immunválaszában, és a limphociták, melyek együttműködnek a Langerhans sejtekkel. A Langerhans sejtek a csontvelőből erednek, és fontos szerepük van az immunrendszer jelző funkciójában, ha idegen anyag támadja meg a testet. A jel a limphociták fele továbbítódik és válaszuk eltávolítja az idegen anyagot. Két kutató eredményéből tudjuk, hogy az epidermis, a bőr legkülső rétege, számos fontos folyamatban ugyanúgy tekinthető, mint a vér és az immunválaszban mindig a legfontosabb.”

Ricinusolaj, mély alvás, horkolás

"Szüleim sokkal jobban alszanak a ricinusolaj csomagnak köszönhetően. Anyukám ragaszkodott ahhoz, hogy papám két héten keresztül minden este 1 órán keresztül melegítve használja, utána melegítés nélkül, a pakolással aludjon. Most az éjszakai hangos, torokból jövő, fulladozó horkolás és az arra érkező mérges, hangos válasz helyett lágy, furcsa kuncogás szerű hangok hallatszanak. A horkolás teljesen eltűnt. Mamám azt mondta, hogy papám visszanyerte humorérzékét, kedves férj lett és az együttműködés szelleme sem romlott."

"Ricinusolaj, epilepszia

Két hónapja rendszeresen ricinusolaj csomagot, masszázst és igen szigorú étrendet alkalmazunk. Tanára azt mondta, hogy az év kezdetétől személyisége kicserélődött. Kevésbé feszült és sokkal boldogabb, jobb az arcszíne és megszűntek félelmetes gondolatai. Gyomorfájása és járásának zavarossága eltűnt. Gyógyszert még kap, de a változások kihatottak általános egészségére, és tünetileg fiatal hölggyé vált az elmúlt hét hónap során. A szülők folytatják a kezelést, és remélhetőleg belátható időn belül teljes lesz a gyógyulás.”

„12 éves fiú hallása jelentősen romlott a középfülében levő víz miatt. Az orvos sebészeti műtétet javasolt a folyadék eltávolitásához. A szülők sokat olvastak a ricinusolajról, és mindkét oldalra az orr és fül között pakolást tettek, minden második este fél órán keresztül. Három héttel később elvitték fiúkat ugyanahhoz az orvoshoz. Mindkét fül normális állapotban volt, a műtét szükségtelenné vált.”

Ricinusolaj, gombás fertőzés

„20 éves nőnek vegyes, bakteriális, gombás fertőzés alakult ki a jobb mutatóujja körme alatt. 4 év alatt egyre nőtt, egészen addig, míg jól megvastagodott, zöldes-sárga színű lett és kellemetlen szagot árasztott. Közel 4 hónapon keresztül a lány anyja ricinusolajjal átitatott párnát helyezett az ujj köré és leragasztotta éjszakánként. A fertőzés megszűnt, a köröm normálisan újranőtt, és az lett a legerősebb és legjobb.”

„Ugyanezzel az olajjal, ugyanezt a kezelést alkalmazta a nagylábujjon kinőtt bütyökre. Naponta 3 alkalommal bedörgölte ricinusolajjal, és olajjal átitatott párnát helyezett rá éjjel. A duzzanat három hét alatt eltűnt. Ha ismét előjön, ugyanazt a kezelést alkalmazza. Lehet, hogy köszvény, nem bütyök, de nagyon egyszerű és gazdaságos a kezelése.”

„A nő 76 éves barátja leesett a létráról, nagyon fájt a háta. Azt javasolta, hogy tegyen meleg ricinusolaj pakolást a hátára. Két nap után megszűnt a fájdalom, 3 nap után ismét tudott úszni, és a szokásosn munkát végezni.”

Ricinusolaj, lábszárfekély

„A hölgy naponta járt hozzánk vásárolni. Egyik nap észrevettem lábszárán a hatalmas nejlonnal borított kötést. Megkérdeztem, mi a probléma. Lábszárfekély, felelte, a bőr felszakadt, gennyes.
Ricinusolaj pakolást ajánlottam, melegítéssel. A hölgy nem mondott semmit.
Néhány héttel később láttam férjét. Megkérdeztem tőle, hogy felesége használta-e pakolást.
Hogy használta-e, kérdezte a férj, a fekélynek nyoma sem maradt.”

„Ricinusolaj, nem minden esetben működik

Erről bármelyik orvos tud hosszasan mesélni. A dolog a ricinusolaj esetében is igaz.
Egy hölgy barátjának ajánlotta a ricinusolajat csúnyára változott körme kezelésére. Az olajjal átitatott kötést minden éjjel használta, hat héten keresztül. Eltávolított némi kinövést, mely szárazon levált az ujjról. A köröm alatt vérzés alakult ki, ezért abbahagyta a csomag használatát. Amikor leállt vele, a tenyér hátulján és a tenyér belső részén száraz, felszakadozóvá vált a bőr és részben fekete színű lett. Nem volt megállapítható, hogy mitől történt. A bőrön létrejött feketedést soha nem tapasztaltak más esetben.
Az egyszerű anyagok időnként nem működnek."

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés