A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü
0

Alzheimer-kór és a dezodorok

Alzheimer-kór és a dezodorok

A reklám a legnagyobb hatalom. Ma már 24, 48, sőt 72 órás változatban is segíti a későbbi időkben diagnosztizált állapotokat.

Az aluminium igen sok helyen megtalálható a földköpenyben, az emberi szervezetnek SEMMILYEN mennyiségre nincs szüksége belőle. A mai napig megismert bizonyítékok azt mutatják, hogy az aluminiumnak, mint méregnek semmilyen előnyös szerepe nincs az emberi szervezetben, ezért kerülendő.

Az aluminumot széleskörben idegméregnek tekintik, megnövekedett mennyiségben található az Alzheimer-kóros emberek agyában. Izzadásgátló és néhány más dezodorfajta használatával nagy valószínűséggel az aluminium hatásának teszi ki testét.

Az emberekben talált aluminium kitettséget vizsgáló összegzés kimutatta, hogy az izzadásgátlók jelentősen megnövelhetik a testet érő aluminium mennyiségét.A kimutatások szerint a hónaljban egyszeri alkalmazással kb. 0,012 % aluminium szívódhat fel.
Szorozza be teljes életszakaszára. Ha naponta egyszer vagy többször használja, masszív aluminium mennyiséghez juttatja testét. Az izzadásgátlók úgy működnek, hogy el- és lezárják a verejtékmirigyeket a hónaljban, így ott az izzadás megszűnik. Aktív védelmezője az aluminium származék.

A hatás az izzadás útvonalának lezárásával blokkolja a méregtelenítést. A nehézfémek miatt, melyeket az izzadás gátlására vásárolt termék használatával juttat be testébe, egyidejűleg aggodalomra is okot ad.

Néhány bizonyíték egyértelmű, így az 1988-as baleset, amikor egy kamionbaleset következtében 20 tonna aluminiumszulfát került az ivóvízbe. A város 20.000 lakójából, akik több hétig a kémiai anyaggal fertőzőtt vizet itták, igen jelentős számú embernél ritka formájú Alzheimer-kór fejlődött ki, és szöveteikben magas aluminiumszint mutatható ki.

Dezodorok, izzadásgátlók és daganatok

Nem az Alzheimer-kór az egyetlen oka, amiért érdemes elkerülni az alumniumtartalmú izzadásgátlókat és deókat.

Női emlő és a nyirokrendszerEgy 2006-os tanulmányban úgy találták, hogy az aluminiumsók képesek utánozni az ösztrogénhormont, és a kémiai anyagokról, melyek hormonutánzók, ismert a megnövekedett mell daganat kialakulásának kockázata. Állatkisérletek is kimutatták, hogy az aluminium daganatokat hozhat létre.

Ha a hónaljában használja az izzadásgátlót, az aluminiumsók koncentrációja a mellszövetek közelében a legmagasabb. Amikor a nők borotválják a hónaljukat, a sérült bőr eredményeként magasabb az aluminiumsók felszívódása.

Egy 2007-es tanulmány, amely a Journal of Inorganic Biochemistry újságban jelent meg. A kutatók 17 mellrákos beteg mellmintáját vizsgálták, akiknek mellét előzőleg eltávolították. Azoknál a mintáknál, ahol a nő izzadásgátlót használt, a külső mellszövetben aluminium lerakódást találtak és ennek koncentrációja magasabb volt a hónaljhoz közelebbi szövetekben, mint a mell belső felületén.

Aluminium normális körülmények között nem található a szervezetben, így a tanulmány tisztán megmutatta, hogy a fém az izzadásgátlókból és roll-on deókból szívódott fel.

Érdemes megemlíteni, hogy a dezodorok nem egyenlőek az izzadásgátlókkal. A dezodor kevésbé problematikus, mivel működése közben semlegesíti az izzadás szagát, és a baktériumok fejlődését akadályozza, de magát az izzadást nem akadályozza. Mindazonáltal nagyon sok dezodor aluminiumot is tartalmazt, emellett parabéneket, melyeket szintén a mellrákkal hoznak összefüggésbe. A legjobb elkerülni az izzadásgátlókat és a dezodorokat is.

Feltételezett biztonságos kristály alum izzadásgátlók

A "kristály" dezodoráló köveket, melyek népszerűek, nagyon sok egészségére adó ember használja, mint kémiai szerektől mentes alternatívát.

Ha valóban el akarja kerülni az aluminiumot, lehet, hogy nem a kristály dezodor a legjobb választás. Nagyon sok termék állítja magáról, hogy mentes az aluminiumtól, és aluminium chlorohydrate, aluminum chloride, aluminum hydroxybromide vagy aluminum zirconium összetevőktől.

Az aluminium, mely ezekben a kristálydeókban található másik tipusú összetevő, alum néven ismert, a legáltalánosabb formája a kálium alumnak, melynek ismert neve kálium-aluminium-szulfát.

A kálium alum és ammónium alum természetes ásványi sók, melyekről gyártóik azt állítják, hogy olyan méretű molekulákból állnak, melyek túl nagyok ahhoz, hogy a bőrön átjussanak. Egyetlen komoly kutatási eredmény nem található, mely az állítást alátámasztaná.

Bár jobb alternatívák, de nem teljesen mentesek az aluminiumtól, így az Alzheimer-kór kockázata fennáll.

Ne feledje, mindig nézze a címkét. Ne csak "aluminium", hanem " potassium alum" vagy "potash alum" kifejezést is keressen, ez a teljes kémiai neve a kálium aluminium szulfátnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír