A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Antacid és reflux

Antacid és reflux

Antacidot fogyaszt és candida, hajhullás, ételallergia, krónikus fáradtság, autoimmun betegségek gyötrik, vagy töredezik a körme? És még mindig hiszi, amit orvosától hallott, vagy az interneten olvasott a gyomorégés, reflux, és általános gyomorpanasz megszüntetéséről?

Miért jobb antacid helyett a bio, pasztörizálatlan almaecetet, ha reflux vagy gyomorégés tüneteitől szenved?

Az emésztési problémák oka nem a túlzott mennyiségű gyomorsav vagy a savas reflux. A problémák kezelésére a lehető legrosszabb megoldásokat a felírt vagy recept nélkül kapható antacid okozza.

A savasság a gyomor természetes állapota, ezért nem létezik olyan dolog, mint túlzott savasság vagy sav felhalmozódása a gyomorban. Aki ilyet állít, az olyan, mint annak hirdetése, hogy a tüdők túlzott mennyiségű oxigéntől szenvednek, vagy a vérben túlzott mennyiségű a vörös vérsejtek száma. Gyomorpanaszoknál a gyomorsav semlegesítése ugyanolyan „okos” kezelés, mint a túlzott mennyiségű vörös vérsejtek hígítókkal kezelése.

Mindkét esetben az orvostudomány gyenge megoldásait mutatja be, amikor nem létező orvosi állapot tüneteit kezelik, melyeket nem képesek pontosan diagnosztizálni vagy nem hoz elég nyereséget az állapot gyógyítása.

A gyomor rendellenességeit a túl alacsony gyomorsav szintje okozza. A gyógyszeripar a betegekből bolondot csinál. A savas reflux és emésztési probléma igazi oka az, hogy a gyomorban nagyon alacsony a gyomorsav szintje, ezért hevesen köpülnie kell, hogy a leggazdaságosabban tudja felhasználni a korlátozott mennyiségű savat. A nyomás miatt a sav visszafolyik a nyelőcsőbe és a gyomor görcsös állapotával együttesen okozzák a fájdalmat. Az antacid látszólag hatásos, mert gátolja a sav habosodását, és azzal a fájdalmat is.

Nagyon ritka állapot, amikor a gyomor valóban túltermeli a gyomorsavat. Rendszerint akkor, amikor kompenzálni akarja a rendszeresen szedett antacid hatását. Az antacid gátolja a megfelelő emésztést, ezzel időszakosan megszünteti a tüneteket, azonban gyomorsav túltermelést okoz, pontosan azt a problémát, melynek megelőzése miatt szedik. A semlegesített sav helyett a gyomorsav létrehozása számos, nagyon összetett, kémiai reakciót igényel, amik jelentős stresszel terhelik a szervezetet, és következtében savas pH alakul ki.
A folyamat meglehetősen egészségtelen.

Miért jön létre a gyomorsav hiánya

A savas táplálkozás, a környezeti ártalmak és az életmód következtében jelentős mennyiségű méreg halmozódik fel az emberi szervezetben. A savas szervezet és a betegség közötti kapcsolatot már régen ismerjük. Az állapot orvosi megnevezése „acidosis”. Az acidosis ironikusan annak a szervnek a savhiányához vezet, melynek működéséhez sav szükséges.

Gyenge gyomorsav és antacid

Az alacsony gyomorsavnak két fő következménye van.

1. Protein hiányt okoz. Az alacsony gyomorsav nem képes proteint emészteni. A proteinek nem megfelelő emésztése miatt mérgeket keletkeznek a bélben, amelyek megágyazzák a különféle tünetek és betegségek alapjait. A protein rossz emésztése következtében a vér is savassá válik, mert a protein savas.

2. Ásványi anyagok hiánya alakul ki. A vér még inkább savasabbá válik, ezért a szervezet minden részében ásványokat keres, hogy visszaálljon enyhén lúgos állapotba. A savas vér elveszi a szervezet ásványait, akár a csontokból is, melyet akkor érdemes tudnia, ha a csontritkulás megakadályozásán gondolkodik.

Az alacsony gyomorsav ráadásul veszélyes körfolyamatot is okoz. Alacsony gyomorsav = alacsony ásványi anyagok = savas vér. A körfolyamat nem áll le, mert a savas vér továbbra is ásványi anyagok hiányt és alacsony gyomorsavat alakit ki.
A folyamatnak számos következménye van:

Bármennyi proteint fogyaszthat, azok nem bomlanak le. A megemelkedő cortisol szintje (stresszhormon), következményeként emelkedik a vérglukóz (vércukor). A megemelkedett cortisol hátrányos a viselkedésre.

"Egyidejűleg a mellékvesékben is hiány alakul ki (mellékvese fáradtság), és a DHEA (fiatalság hormon) elnyomódik, ami a korai öregedéshez vezető utat nyitja.

"Az alacsony DHEA és magas cortisol szint hatással van az agyra és viselkedésre, de az alacsony gyomorsav a teljes belső rendszerre is károsan hat. Alacsony gyomorsav esetén megnövekszik a kórokozó baktériumok, candida gombák és vírusok száma, felborul az egészséges bélflóra és ezáltal gyengül az immunitás.

"Néhány általános tünet és rendellenesség, melyek alacsony gyomorsavszinthez kapcsolódnak: felfúvódás és szelesedés közvetlenül étkezés után, gyomorégés (gyakran azt gondolják, hogy a túl magas sav okozza), rossz emésztés, hasmenés vagy székrekedés, emésztetlen étel a székletben, akne, végbélviszketés, krónikus candida, hajhullás a nőknél, többszörös ételallergia, vashiány, gyengeség, bőrhámlás, töredezett köröm az ujjakon, krónikus fáradtság, mellékvese kifáradás, száraz bőr, és különféle autoimmun betegségek.

Természetes gyógyszer

Legközelebb, ha emésztési problémát érez, próbálja ki, hogy a hiányzó savból ad a gyomrának. Vegyen be egy teás vagy evőkanál bio, pasztörizálatlan almaecetet, és öblítse le egy pohár vízzel. A gyomorégés és fájdalom perceken belül megszűnik, hacsak nem áll fenn gyomorfekély. Ha nincs kéznél bio, almaecet, citromlé és szódabikarbóna keveréke is tökéletes. Eredménye csodálatos.

A gyógyszeripar ebből nem fog milliárdokat bezsebelni, de nem is lesz képes meggátolni vagy monopolizálni a bio, pasztörizálatlan almaecetetet vagy a citromot és szódabikarbónát.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés