antioxidáns
Az allergia sok ember mindennapjait nehezíti meg, hiszen a betegség folyamatos küzdelmet jelent a kellemetlen tünetekkel. Ezek nagyon változatos skálán mozoghatnak, kezdve a szemviszketéstől, orrfolyáson, tüsszögésen, torokkaparáson, köhögésen, asztmán át, az enyhébb-súlyosabb bőrelváltozásokig, emésztési problémákig.
Milliók szenvednek a különböző allergiák tünetei miatt. Az allergia az immunrendszer helytelen és kóros válaszreakciója olyan anyagokra, amelyek általában ártalmatlanok. Az allergia hajlamot a vérből kimutatható magas, allergén specifikus IgE-szint jelzi. Az allergiás betegségek közé tartozik: allergiás kötőhártya gyulladás, szénanátha, allergiás asztma, ekcéma, ételallergiák, kontakt allergiák, poratka allergia és egyéb allergiák.
A vitaminok nélkülözhetetlen, kis mennyiségben is hatékony természetes szerves vegyületek, amelyekre a szervezetünknek folyamatosan szüksége van zavartalan működésének fenntartásához. Mivel a szervezet a vitaminokat nem képes előállítani, azok optimális mennyiségéről a táplálkozással kell gondoskodnunk, ellenkező esetben a hiányuk betegségekhez vezethet. Így van ez a vízben oldódó aszkorbinsavval - azaz a C-vitaminnal is, amelynek rendszeres és folyamatos bevitele létfontosságú, mivel az élettani hatása rendkívül összetett.
A feketekömény apró magjai nemcsak hétköznapi fűszerként kiválóak, hanem olyan egészséges olajat sajtolnak belőle, ami magas zsírsav, és bioaktív hatóanyag-tartalmával hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez.
Az aszalt vörös áfonya valódi szuper csemege, azon kevesek egyike, amelyik a magas tápanyag-, vitamin és ásványianyag-tartalom miatt nemcsak étkezési, hanem egészségmegőrzési célokra is felhasználható.
A vörös áfonya összetevői közül kiemelten fontos a C-vitamin és azok az erőteljes antioxidáns hatású vegyületek, amelyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabadgyökökkel szemben. Emellett található benne cink, vas, foszfor, kalcium, mangán és K-vitamin hozzájárulnak csontjaink egészségéhez és erősségéhez. Gazdag forrása a látás egészségéért felelős A-vitaminnak, a B-vitamin család számos tagjának és az E-vitaminnak is.
Az almaecetet már régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban a szervezetre gyakorolt kedvező hatásai miatt. Kutatások sora kívánja igazolni tudományosan is ezen hatások valódiságát: van amelyeket sikerül (vércukorszintre gyakorolt hatás) és van amelyhez még további vizsgálatok szükségesek (migrénellenes hatás).
Az almaecetet már őseink is gyakran alkalmazták nem csupán az ételek készítése, ízesítése során, hanem az orvoslásban is.
Nem tudom, te mennyire vagy szerencsés ezen a téren, de nagyon sokan küzdenek gyomor-és bélrendszeri problémákkal. Ennek sokféle oka lehet: az életmódbeli hibáktól, a stresszes életvitelen és a különböző ételintolerancián, ételallergián át, a súlyos szervi megbetegedésekig széles a paletta. Mivel minden mindennel összefügg, a kellemetlen és sokszor fájdalmas tünetek nagymértékben befolyásolják a közérzetedet, a hangulatodat és a teljesítményedet is. Mi hozhat enyhülést?
A bodorrózsa széles körben ismert növény, amelynek a lehetséges gyógyhatásait neked is érdemes kihasználnod. Már az elmúlt évszázadok során is bizonyított: a népgyógyászati tapasztalatokból és az orvosi feljegyzésekből egyértelműen kiderül: érdemes nagyobb figyelmet szentelni a szuharfélék családjába tartozó bodorrózsa kedvező hatásainak.