A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

AROMATERÁPIA BEZÁRTSÁG IDEJÉN

Ha már eleged van mindenből, nem muszáj gyakran a borospohárhoz nyúlni, ha egy kis lazításra, higgadt fejre vágysz. Ott vannak az illóolajok, amikről aztán sokfelől hallani hideget, meleget. Pont ezért tegyük tisztába a dolgokat

Az illóolajok tömény növényi kivonatok, amelyek megtartják forrásuk természetes illatát és ízét, tehát alapvető lényegét.Mire hatnak az illóolajok leginkább?

Először is a limbikus rendszer szerepet játszik az érzelmekben, viselkedésben, szaglásban és a hosszú távú memóriában. Ha illóolajokból származó aromát lélegzel be, az stimulálhatja ezt a rendszert.

Volt már olyan veled, hogy egy illatról eszedbe jutott egy emlék? Ez nem véletlen, hiszen a limbikus rendszer részt vesz az emlékeid kialakításában. Továbbá befolyásolja a légzést, pulzust, vérnyomást. Sokan tapasztalják, hogy mindezekre hatással vannak az illóolajok.Mire jó még?

Beszámolók szerint a speciális illatok egy aromaterápia során segíthetnek a szorongás és a stressz leküzdésében. Ha voltál már masszázson, ahol illóolajat használtak, akkor tutira átélted a stresszcsökkentő mivoltát.

Bár lenne olyan illóolaj, ami a masszázs után is folyamatosan fenntartana egy ideális állapotot a stresszes időkben!

Vizsgálódások során megfigyelték, hogy a fejfájásra borsmentát és levendulaolajat kell kenni a bőrre, mert enyhítheti a fájdalmat.

Még egy érdekesség a levendulaolajról, hogy javíthatja az alvásminőséget.

 

FONTOS! Attól még, hogy ezek természetes készítmények, még nem jelent 100% biztonságot mindenkire, magyarán ész nélkül nem lehet használni.

Ahogy bárki allergiás lehet akármire, ez is okozhat mellékhatásokat, például kiütéseket, asztmás rohamot, fejfájást, vagy bármilyen allergiás reakciót.

Ha nem borogatsz és párologtatsz találomra, hanem tájékozódsz róla, akkor nem lehet gond!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés