A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Árpafű por (Hordeum vulgare) - 1 kg

Ingyenes szállítás

Ár:
4.500 Ft
Készletünk állapota: RAKTÁRON
Várható szállítás: 2020. október 29.
Átlagos értékelés: Segíts nekünk és mondd el mit tapasztaltál a termékről!
Egységár: 4.500,00 Ft/kg

Az árpafű vagy más néven zöldárpa, az árpa – Hordeum vulgare – csíranövénye. Fogyasztása csökkenti a koleszterin szintjét, gazdag klorofill tartalmának köszönhetően hatékony sejtburjánzás elleni szer, ezen kívül méregtelenítő, lúgosító és vértisztító. Jelentős mennyiségben található benne fehérje, C- és A-vitamin, illetve szuperoxid-dizmutáz, amely az egyik leghatékonyabb antioxidáns hatású enzim.

Kérjük válasszon kiszerelést
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Üres vegetáriánus kapszula "0" - kb. 250 db Üres vegetáriánus kapszula "0" - kb. 250 db
990 Ft
Üres zselatin kapszula "0" - kb. 250 db Üres zselatin kapszula "0" - kb. 250 db
890 Ft
Újrazárható tasak, 60x80mm - 100 db Újrazárható tasak, 60x80mm - 100 db
290 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Árpafű por (Hordeum vulgare) - 1 kg

Egyre népszerűbb az árpafű por az egészséges életmód iránt elkötelezettek körében, ami nem csoda, hiszen számos előnyös élettani hatással bír. Egészségügyi szempontból akkor a legértékesebb, amikor magassága megközelíti a harminc centimétert. Ebből a kis hajtásból ugyanis majdnem egy tucat különféle vitaminhoz és számtalan tápanyaghoz juthatunk, nem véletlenül tartják az árpafüvet az egyik leghatékonyabb szuperélelmiszernek. Az árpafű jelentős mennyiségben tartalmaz A- és C-vitamint, valamint megtalálható benne B1-, B2-, B9- (folsav), B12-, E- és H-vitamin, bővelkedik vasban, káliumban, bórban, foszforban, magnéziumban, jódban, kénben, szelénben, kalciumban, nátriumban, nikotinsavban és béta-karotinban. Igazi fehérjekoncentrátum, hiszen fele részben protein, ráadásul magában foglalja mind a nyolc esszenciális aminosavat. Összehasonlításképpen, az árpafű fogyasztásával kétszer annyi kalciumot, és harmincszor annyi B-vitamint juttathatunk a szervezetünkbe, mintha tejet innánk. C-vitamin-tartalma csaknem hétszerese a narancsénak, míg a spenótnál ötször több vasat tartalmaz.


 

Semlegesíti az ártalmas szabad gyököket

Az Árpafű por enzimjei közül különösen fontos a szuperoxid-dizmutáz, amely semlegesíti a kollagént sejtszinten megtámadó, a sejtfal oxidációjáért felelős, így többek között öregedést okozó szabad gyököket. A szuperoxid-dizmutáz az egyik leghatékonyabb antioxidáns, amely az immunrendszer erősítésével járul hozzá a daganatos állapotok megelőzéséhez. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik az árpafű másik fontos összetevője az alfa-tokoferol-szukcinát, amely szabadgyök-semlegesítőként nem csupán késlelteti a ráncok megjelenését, hanem a rák kialakulásának kockázatát is csökkenti. Emésztőenzimekben is bővelkedik, ennek köszönhetően az árpafű enyhíti a Crohn-betegség és a reflux tüneteit, míg méregtelenítő rostjai megtisztítják a bélrendszert a toxinoktól és salakanyagoktól. Jó illeszkedik a fogyókúrákba, hiszen szabályozza az anyagcserét, ezáltal gátolja a zsírok és az LDL (rossz) koleszterin felhalmozódását, valamint feloldja a székrekedést. Beállítja a vércukor szintjét, serkenti a mellékvesekéreg működését, segít megszüntetni a vérszegénységet.


 

Klorofill és árpafű

A klorofill az emberi szervezetben az aktív oxigénhordozó szerepét tölti be, stimulálja a vörösvérsejtek termelődését, ezzel elősegíti a vér tisztulását és akadályozza a rák növekedését. A klorofill révén oxigénnel dúsított vér hozzájárul a szervezet méregtelenítő folyamatainak felgyorsításához. Az árpafű klorofill tartalma  révén erősíti az idegrendszert, jótékonyan hat a vérnyomásra és az idegrendszerre, rendszeres fogyasztásával megőrizhető az érrendszer, valamint a szív egészsége. Antibakteriális, immunerősítő és fertőtlenítő hatással is rendelkezik, mindemellett a klorofill a szuperoxid-dizmutáz enzimhez hasonlóan, az árpafű gyulladáscsökkentő hatásáért is felel.


 

Lúgosításra is kiváló

A szervezet elsavasodása számos betegség kiváltó oka lehet. Ezért lényeges a lúgosítás, a sav-bázis egyensúly fenntartása. Ebben kap szerepet az árpafű por, amely szabályozza a savtermelést, megköti a gyomorsavat és a Candidától is megszabadít. A lúgosítás érdekében elegendő naponta egy deciliter frissen préselt árpafű levét meginni, lehetőleg éhgyomorra. Fogyasztása lúgos pH-értéke miatt a fekélyben szenvedők számára kifejezetten ajánlott.


 

Használata

Keverj el naponta 1-2 teáskanál Árpafű port turmixban, zabkásában vagy 2-3 dl gyümölcslében, tejben és a hosszan tartó hatás érdekében fogyaszd nap, mint nap.


 

Forrás: Gergely Noémi dietetikus, Vitalitás Magazin

Gyógynövények

Vásárlói vélemények

Miért volt hasznos, miben segített a termék használata és miben nem?
Írja meg véleményét!

Ezek is érdekelhetnek

Keresés