A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Arthrózis, arthritis, pánikroham, viselkedési zavarok, cukorbetegség és talán Alzheimer gyógyítása

Arthrózis, arthritis, pánikroham, viselkedési zavarok, cukorbetegség  és talán Alzheimer gyógyítása

Erősen gátolt mozgású páciensnél 4.000 mg a napi igény. 1-3 hónap után a beteg képes lehet a tolószékből vagy ágyból felállni. További fogyasztása esetén képes megfésülni a haját és lépcsőn felgyalogolni. 3 éves kezelés után újra teljesen járóképessé válik, akkor is, ha idősebb életkorhoz tartozik.

A niacin és niacinamid nem szabadalmazható, ezért a gyógyszergyárakat nem érdekli. Bármit is tesz, soha nem nézze le potenciális erejüket, csak azért, mert régóta léteznek, vagy mert túl egyszerű, olcsó megoldásnak látszanak.


A legtöbb készítmény tapadásgátlót (sziliciumdioxid), magnéziumsztearát vagy sztearinsav (könnyebb gyártás) és hydroxypropyl methylcellulóz (emulgálószert) tartalmaz. A különféle segéd és hordozóanyagok egészségügyi hatása kétséges.

A B-3 vitamin a komplex B-vitaminok egyike. Keveset foglalkoztak vele, amíg nem került napvilágra a Kaliforniai Egyetem kutatási eredménye, a laboratóriumi egér Alzheimer gyógyulásáról. Azóta minden természetes gyógymóddal foglalkozó hírlevélben megjelent, és google kereséssel is több tízezer (angol nyelvű) találat kapunk.

Először is nagyon fontos tisztázni, hogy a tanulmányban a B-3 vitamin niacinamid formáját használták. A vitamin neve általánosan niacin, azonban két különböző formában létezik, melyek eltérő tulajdonságúak. A niacin vagy nikotinsav, míg a másik a niacinamid.

A niacin vérbőséget okoz nagyobb mennyiségben fogyasztva, és csökkenti a koleszterin összetevőit. Hatásos méregtelenítő szauna terápiákban. A niacinamid a niacin lúgos formája. Semmilyen dózisban sem okoz vérbőséget, kivéve az emberek 0,5-1%-nál, és nem csökkenti a koleszterint. Ugyanakkor könnyedén átalakul NADH enzimmé, mely a metabolizmus és energia termelés folyamatához szükséges. Más vitaminoktól eltérően, a szervezet képes niacinamid létrehozására, trytophan nyersanyag felhasználásával. A tryptophan aminosav, a szervezet szerotonin készítésére használja, ami egy kritikus neurotranszmitter a kedv állapotában, néha úgy is hivatkoznak rá, mint “boldog agy kémiai anyag”. A tryptophan gyakran nem áll kellő mennyiségben rendelkezésre, ezért a niacinamid segít a szervezetnek, hogy minél több elérhető szerotonint termeljen. A niacinamid összetett kölcsönhatásban van a szervezet és agy funkcióval, emiatt széleskörű előnyökkel bír.

Sok internetes oldal ajánlja a niacinamid fogyasztását az Alzheimer gyógyítására, holott a kísérletet egérrel végezték, melyet genetikus programoztak a betegséghez hasonló állapot kialakulására, de nem ugyanaz az Alzheimer, mely szeretett hozzátartozóinknál jelenik meg.

Embereknél az Alzheimer-kór a késői életszakaszból jelenik meg, és a kutatások a környezeti mérgekkel kapcsolják össze.

Az Alzheimer tanulmány legígéretesebb vonatkozása nem a niacinamid hatására meggyógyult egér, mert nem tudjuk, hogy hatásos-e embernél, hanem az, hogy egészséges egérnek adva memóriajavulást tapasztaltak. Ilyen előnyt azelőtt soha nem jegyeztek fel, és a kutatást kiterjesztik emberre is. A még megválaszolatlan kérdés az, hogy a niacinamid nyújthat-e nagyobb segítséget Alzheimer-kór esetén.

Kevésbé ismert niacinamid előny erőteljes gyulladáscsökkentő hatása. 50 éve tudják, hogy hatásosan csökkenti az arthritis fájdalmait, semmilyen toxikus hatása nincs, és ritka a mellékhatása. Felfoghatatlan, hogy a fájdalmaktól szenvedő beteg miért nem hallott erről soha orvosától, amikor a niacinamid vonatkozó hatása nagyon jól dokumentált. Néhány hét fogyasztás szükséges az eredmény eléréséig, azonban a fájdalomcsökkentésben összehasonlítható és valószínüleg hatásosabb, és töredékébe kerül, mint a nem szteroid tipusú, és keményen reklámozott glukozamin/chondroitin, szereknek. A két kiegészítővel együtt fogyasztva sokkal erőteljesebb hatással bírnak.

Egy betegnél olyan súlyos arthritiszes tünetek voltak, hogy nem tudta behajlítani a könyökét a vérnyomás méréséhez. Egy hétig niacinamid kezelést kapott, naponta elosztott dózisokban. Egy hét után behajlította a karját. Azt követően gyógyszernek tűnő tablettát (placebo) kapott, és egy héten belül visszatért előző állapota. Izületei ismét merevek lettek.

Minél nagyobb a merevség, annál gyakoribb a dózis. Erősen gátolt mozgású páciensnél 4.000 mg a napi igény, napi 10 beviteli dózisra elosztva. 1-3 hónap után a beteg képes felállni a tolószékből vagy ágyból. További folytatásnál képes megfésülni a haját és lépcsőn felgyalogolni. Nem marad a ház börtönlakója. 3 éves kezelés után teljesen járóképessé válik, akkor is, ha idősebb életkorhoz tartozik.

Ismert, hogy a niacinamid könnyedén átjut az úgynevezett agy-vér gáton, mely természetes határoló és korlátozza, mi juthat be az agyba. Eredményeként a niacinamid gyulladáscsökkentő hatású az agyban. Egyik előnyös lehetősége, mely Alzheimer-kór esetén is hasznos lehet, mert a kutatások szerint hatásosan csillapít. Az Alzheimer-kóron kívül az autizmus és ADHD-ról is úgy gondolják, hogy gyakran kapcsolódhatnak az agy gyulladásos állapotához.

Más tanulmányok úgy vélik, hogy az Alzheimer a vércukorszint rendellenességgel is összefügghet. Ismert, hogy az állapot az egész szervezetben, így az agyban is gyulladásokat hozhat létre. Néhány kutató odáig elment, hogy az Alzheimer-kór az agy cukorbetegségeként definiálja.

Nem szükséges cukorbetegség az Alzheimer-kór kialakulásához. Egy másik, sokkal általánosabb állapot, ami metabolikus szindróma néven ismert, is hozzájárul a betegség kialakulásának megnövekedett kockázatához. Metabolikus szindróma esetén a vércukor szintjének szabályozása részben leáll, de az nem olyan drámai vagy könnyű felfedezni, mint cukorbetegség esetén, mégis, ugyanolyan károsító hatású a szervezetre. Leggyakoribb tünetet a derék körüli súlygyarapodás, a magas koleszterinszint és magas vérnyomás.

A táplálkozás központi szerepet játszik a vércukor problémák javításában, és ott a niacinamid szintén segíthet, mert javítja a glükóz metabolizmuást, segíti a sejtszintű energiatermelést és a perifériás vérkeringést.

A legdrámaibb niacinamid előny, agyra való közvetlen hatása. Először az 1970-es években fedezte fel Abraham Hoffer orvos. Nem csak felfedezte előnyeit, hanem számos tanulmányban is bizonyította. Azonban a szabadalmaztatott gyógyszerek elnyomták azokat.

Hoffer az önmaguk által saját magukat orthomolekuláris orvosoknak nevezett csoporthoz tartozott. Az orthomolekuláris szó egy régi görög kifejezésből ered. Alapvetően ezek az orvosokat az érdekli, hogy az agyban levő tápanyagok szintjét normalizálják és azzal optimalizálják a mentális egészséget, mint gyógyszerekkel elfedjék a tüneteket.

Dr. Hoffer skizofréniás fiatal felnőttekkel, és bipoláris illetve viselkedési rendellenes tünettel diagnosztizált gyermekekkel és felnőttekkel. foglalkozott. Felfedezte, hogy a nagy dózisban adott niacinamid hatására sokan meggyógyultak vagy állapotuk nagyban javult. A dózist gondosan be kell állítani. Néhány esetben B6 és C vitaminnal kombinálta, de az eredmény megérte a munkát. A pszichiátriai kezelések során tapasztalt mellékhatások, így agybutulás, vagy személyiség változás a vitaminok használatakor nem létezik.

Később pánikrohamtól szenvedő emberekkel is dolgozott, és úgy találta, hogy a niacinamid ugyanolyan előnyös. Míg más szerek is segítik a pánikroham megszüntetését, a niacinamid gyakran azonnal rendelkezésre áll, az egyik leghatásosabb és legolcsóbb szer. Ha önmagában mégsem könnyíti az állapotot, teljes sikert biztosít, más kiegészítőkkel. mint 5HTP, GABA, L-theanine és egyebek.

Alvás

A niacinamid aktiválja az agy benzodiazepin receptorait, melyek az alvásra hatnak. 50-1.000 mg dózis lefekvés előtt nagyon sok embernél segítette a jobb alvást.

Napérzékenység

Alacsony niacinamid szintnél az ember érzékeny lehet a napfényre. Minimális napfény is gyakran okoz komoly viszketést és hólyagosodást. Már napi 200 mg niacinamid segíthet. Felnőttek számára a niacinamid mennyisége 3-4.000 mg naponta, okoktól függetlenül alkalmazható. Nem lehet egyetlen alkalommal bevenni a napi mennyiséget a kedvező hatáshoz. Úgy szükséges elosztani a dózist, hogy a vér niacinamid szintje nagyjából egyforma maradjon a teljes ébrenlét ideje alatt. Használata előtt mindig kérdezze meg táplálkozással kapcsolatos ismeretekkel rendelkező orvosát.

A niacinamid használatával sikeresen kezelhető az akne, képes segíteni a vérnyomás csökkentésében, cukorbetegeknél és idősebb korban javítja a lábszárak és lábak vérkeringését, sőt stimulálja a gyomorsav termelését.

Különösen hasznos süketség esetén a fül vérkeringésének növelésében, vertigo és fülcsengés (tinnitus) esetén. Nagyon sokan alkalmazzák a migrénes fejfájás első tünetének megjelenésekor, megállítja a megfázás tüneteit.

Azt jelezték, hogy szexuális kapcsolat előtt 15-20 perccel 100-200 mg-ot bevéve megnöveli a hüvely területének nyálkatermelődését, így nincs szükség nedvesítőszerre, mely az öregedés során egyre inkább igényelt.

Az orthomolekuláris kezelések során Dr. Hoffer 6-8.000 mg niacinamid kezelést alkalmazott gyermekeknél. Ezeknél a gyermekeknél súlyos viselkedési zavarok voltak, azonban a dózis bevétele után együttműködővé, szeretetteljessé, és kedvessé váltak. Bár a mennyiség magas, bizonyított, hogy még hosszabb időszakon keresztül szedve is biztonságos.

A másik oldalon azok az emberek vannak, akik hányingert és étvágyuk elvesztését tapasztalják már napi háromszori 1.000 mg bevételekor. Aki ilyet tapasztal, annál a laboratóriumi vizsgálat emelkedett májenzim szintet mutat, mely szorosan kapcsolódik a hányinger érzéséhez. Az ilyen emberek nagyon érzékenyek a niacinamid hatására, nekik kisebb mennyiség szükséges. Ha eltűnik a hányinger, a májenzim értékei beállnak normális állapotba, és soha, semmilyen májkárosodást nem tapasztaltak az átmeneti májenzim emelkedés miatt.

A nagyon ritka mellékhatás miatt a természetes kezelések ellenfelei azt állítják, hogy a niacinamid mérgező a májra. Emiatt számtalan figyelmeztetés olvasható az interneten. Az állítások teljesen alaptalanok, mert a nagyon ritka májenzim érték emelkedés visszatér normális értékre, amikor a dózis csökken.

Figyelmeztetések

  • A niacinamid irritálhatja a gyomorfalat, üres gyomor esetén, ezért mindig étkezés után kell bevenni.
  • Köszvény esetén a niacinamid hatással van a húgysav távozására. Nagyobb dózisban szedve erős köszvény tüneteket idézhet elő.

Az időben elnyújtott kibocsátású formula (time-released) komoly májkárosodást okozhat. Célszerű minden vitaminnál elkerülni az olyan formulát.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés