A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Aszkorbinsav vagy nátrium aszkorbát?

Aszkorbinsav vagy nátrium aszkorbát? Számos internetes bolt is kínálja. Van, ahol 1.900, máshol por alakban 2.490 Ft. Nálunk ugyanez 490 Ft. A sima aszkorbinsav használatának problémája nem a gyomorban keresendő, hanem a vérben.

Tiszta aszkorbinsav és acidosis

A tiszta aszkorbinsav nagy dózisban acidosis állapotát idézi elő, mely során a vérplazmában emelkedik a hidrogén ion koncentráció. Az erősödő savas állapot megszámlálhatatlan veszélyes egészségügyi állapotot eredményezhet, így diabetikus ketoacidosis, légzési acidosis, metabolikus acidosis, vese acidosis, sejtszintű acidosis, és a lista folytatódik. Minden ilyen állapot, kezelés nélkül, halálos kimenetelű lehet.  Ez az oka, hogy a klinikai orvoslás sem használ teljes tisztaságú aszkorbinsavat az intravénás C-vitamin infúzió során.

Az aszkorbinsav szájon át szedve, kis mennyiségben, az esetek többségében képes a szervezet tolerálni. Cukorbetegek és veseproblémás személyek nem szedhetik a teljes tisztaságú aszkorbinsavat.

Nátrium aszkorbátból egyszerre több gramm is bevihető. Számos esetben napi 30 grammot is probléma nélkül elvisel a szervezet. A nátrium aszkorbátról bizonyított, hogy biztonságos, napi 10-szer, alkalmanként 30 gramm esetén, még akkor is, ha a bevitel 24 órás időszakon belül történik.

Klinikai kísérletek bizonyítják, hogy a bevitellel közel fordítottan arányos a felszívódása. Alkalmanként 250 mg közel 100%-ban felszívódik, mig 1.000 mg több tényezőtől függően 30-50%-ban, Nagyobb mennyiségnél 30% körüli a hasznosulás aránya.
Honlapunkon olvasható lesz az egyszerű eljárás, melynek segítségével úgy szívódik fel, mint a glükóz, azaz 100%-ban.


Az általunk kínált aszkorbinsav élelmiszerkönyvi tisztaságú, laboratóriumban bevizsgált termék.
Megegyezik a máshol kínált 1.800-2.490 Ft-os termékekkel.
Nátrium aszkorbátot a por és étkezési szódabikarbóna keverékével készíthet.

Dr. Fergusson az 1930-as években írta le:
Az egészség során a sav egyensúlyt a gyomor meghatározott sejtjeinek savtermelése tartja fenn. Ha a savtermelés valamilyen ok miatt felborul, az egyensúlyi állapotot mindenképpen meg kell tartania a szervezetnek. Más felbomló savakkal, mint tejsav, zsírsav, szénsav, húgysav és a többi, tölti fel a sósav hiányát. Utóbbi savak a szervezet kémiai laborjában abnormális összetevők, ezért nem képes olyan sós oldatokat létrehozni, melyek az elhasznált anyagok eltávozásához, izzadás, kipárologtatás, légzés, vizelés, széklet, szükségesek.

Ahhoz, hogy a veszélyes savak eltávozásához szükséges sav elérhetővé váljon a szervezet beindítja a gépezetet. Eredménye úgy ismert, mint acidosis, mely általános, szisztémás mérgezés.

Fordítva, amikor nyirokfolyadékban a hidrogén ion koncentrációja savassá válik, a túlzott mennyiségű tejsav, zsírsav, szénsav és húgysav mérgező hatását a szervezet lúgos sókkal, így kálcium, kálium, ammónia és mások segítségével semlegesíti.

További olvasmányok

Nátrium aszkorbát házilag készitve

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés