A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

AZ ERDEI IMMUNŐR: MAITAKE GOMBA

2021. 02. 12. 00:00:00

Az erdei immunőr, a maitake gomba

 
Gyerekkorunkban, ha egy kis szerencsére vágytunk, négylevelű lóherét keresgéltünk. Elődeink szerint megütöd a jackpotot egy másik élőlénnyel is, mely olyan értékes, hogy régen az ezüsttel azonos árban lehetett hozzájutni, így aztán táncra perdült örömében a szerencsés megtalálója.  Feltéve, ha haza tudta vinni, mivel akár 20 kilósra is megnőhet.
Nem hiába nevezik a japánok táncoló gombának (maitake) a bokrosgombát. Ha a szervezet védelme vagy felélesztése a cél, akkor kiválóan helytáll. Rengeteg béta-glükán fér el benne, mely alapvetően erősíti az immunrendszert.

MAITAKE GOMBA POR (BOKROSGOMBA)

3990 Ft-tól

 

Az ázsiai orvoslásban a toplistán szerepel, jól járhatnak vele a magasvérnyomásban szenvedők, a szív-és érrendszeri problémákkal küzdők, valamint a vércukorszint ingadozók.

A bokrosgomba megfékezheti az állandó éhségérzetet, így kiemelkedő támogatója a súlycsökkentésnek.
Ha egyszer nekiindulnál felkutatni valamelyik tölgy vagy gesztenye tövében, akkor nagy utat kell megtenned, egészen Japánig vagy Észak-Amerikáig, ahol őshonos. Úgy tartják, hogy ez a ritka és értékes gombafajta útját állhatja a daganatos betegségek szaporodásának is.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés