A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

AZ ÚJ SZUPERMOLEKULA: A GABA

A Gaba – azaz a gamma-amino-vajsav – benned is megtalálható. Az akaraterő vegyületének is nevezik, mivel részt vesz a cselekvésre ösztönző folyamatokban az agyban, de a függőségek legyőzésében is komoly szerepe van, hisz ellenállásra sarkall. Összekapcsolja az idegsejtet más sejtekkel, mérsékli az idegi ingerlékenységet, ha már ‘kezd szakadni a cérna”. 

Hallottál a Langerhans-szigetekről?

Nem csoda, ha elsőre tényleg egy szigetcsoport jelenik meg lelki szemeid előtt így nyáron, bár ehhez most tényleg nincs köze. A Langerhans-sziget valójában a hasnyálmirigyhez tartozó sejtszerű szigetcsoport, ahol inzulin termelődik. Langerhans pedig ennek a felfedezője volt. A lényeg, hogy a Gaba közvetlenül hat erre a sejtcsoportra, szaporítja a béta-sejteket, amik pedig az inzulint. 

Miért fontos ez?

Mert evés után a vércukorszint felszökik. A Langerhans-szigetek sejtjei ezt felfedezik, és megkezdik fokozni az inzulintermelést. Üzenetet küldenek a sejteknek, hogy vegyék fel a szőlőcukrot, hogy minimalizálódjon a vér cukortartalma. Ha nálad ez akadályba ütközik, és a cukorbetegség miatt ez nem megy végbe, mindenképp ajánljuk a Gabát

Szerencsés vagy, ha jól alszol, eszerint a Gaba szinted is rendben van. De a világ több, mint 45%-a nem ilyen mázlista, sokan vergődnek esténként, nehezen boldogulnak a napi teendőkkel, szoronganak, stresszelnek. Mindennek szimplán a kialvatlanság is lehet a gócpontja. Ha netán nálad is felmerülne, pótold a Gabát, mert hatékony alvásfokozó lehet, beállíthatja az alvás-ébrenléti szakaszt, emellett oldhatja a benned lévő feszültséget. 

JomTom - Gaba por A Gaba a jövő olyan ‘szupermolekulája’, ami kiutat jelenthet néhány civilizációs ártalomból. Hisz mivel jár a 21. század? Tömeges népbetegségekkel, amik különösen a városlakókra igazak. Hogy említsek néhányat: elhízás, depresszió, függőségek, cukorbetegség, szív-és érrendszeri problémák. A Gaba nem csodaszerként oldja meg egy suhintásra a dolgot, de jelentősen segíthet ezek megelőzésében, kezelésében. 

 

 

Keresés