A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Bio spirulina - immunrendszer

Bio spirulina - immunrendszer

A spirulina egyike a legkoncentráltabb természetes táplálkozási forrásoknak. Az összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Gazdag klorofillban, béta-karotinban, azok együttható faktoraiban, illetve más, természetes, fitokémiai anyagokban, és GLA esszenciális zsírsavban.

Az oldalon található információk a PubMed és Webmd, illetve az iimsam.org (ENSZ szervezet) adatbázisában lekérdezhető / weboldalakon megjelent publikációkból származnak.

A spirulina alga vírusellenes, immunrendszert stimuláló tulajdonságú. Sejtfala komplex proteineket és cukrokat tartalmaz. GLA tartalma a bőrt és hajat fényessé, puhává és ellenállóvá teszi. Gyulladáscsökkentőként is hatása is van.

Spirulina, immunerősítő hatás

A spirulina az immunrendszer számára erőteljes tonikum.
Tudományos kutatásokban úgy találták, hogy a spirulina javítja az egerek, csirkék, pulykák, macskák és halak immunrendszeri funkcióit.
Orvosi kutatások eredményeiben úgy említik, hogy immunrendszeri hatásán felül, elősegíti a szervezet új vérsejt képző képességét.

Az immunrendszer fontos részeinek, a csontvelő őssejtjeinek, a makrofágoknak, a T-sejteknek és természetes védekező sejteknek az aktivitását is javítja. A csecsemőmirigy és a lép funkcióiban is látható volt a javulás. A tudósok kiemelték, hogy a makrofágok emelkedő száma jelentősen hatékonyabbá tette a baktériumok elpusztítását.

Táplálkozási tanulmányok eredményei szerint kisebb mennyiségű spirulina is segít felépíteni az immunrendszer sejtfolyadék és sejtszintű védelmet. Gyorsítja az antitestek és cytokinek termelődését, mellyel erősíti a védelmet a támadó baktériumok ellen. A sejtszintű immunvédelem T-sejtjei, a makrofágok, a B-sejtek és daganatokat pusztító természetes sejtek folyamatosan cirkulálnak a vérben, májban, lépben, csecsemőmirigyben, nyirokrendszerben, mirigyekben, mandulákban, és a csontsejtekben, ahol különösen nagy mennyiségben találhatók. A spirulina újraszabályozza ezen kulcssejteket és szerveket, javítja képességüket a fertőző anyagok és környezeti mérgek által okozott stresszhatások leküzdésére.

A spirulina gazdag polypeptidekben, melyek neve phycocyanin. Tanulmányokban kimutatták a phycocyanin hatását a csontvelőben lévő őssejtekre. Az őssejtek a "nagyszülei" a fehérvérsejteknek, a sejtszintű immunrendszernek, és vörös vérsejteknek, melyek oxigénnel látják el a szervezetet.

Bio spirulina por és tablettaKínai tudományos kutatások leírták, hogy a phycocyanin stimulálja a hematopoiesis folyamatát (vérképződés), és igyekszik elérni az erythropoetin hormon hatását (EPO).
A hormon az egészséges vesékben képződik, a vörösvérsejtek csontvelő őssejtek képzését szabályozza. Kínai tudósok azt is állítják, hogy a phycocyanin a fehér vérsejtek termelődését is szabályozza, még abban az esetben is, amikor mérgező kémiai anyagok vagy sugárzás következtében megsérülnek a csontvelő őssejtek.

Az ENSZ Kormányok Közötti Szervezet oldalán olvasható, hogy a Csernobilban sugárfertőzést szenvedett gyermekek  csontvelője sérült. Emiatt teljes immunhiány alakult ki, szervezetük nem volt képes  vörös és fehér vérsejteket termelni. A gyermekek vérszegénységben és borzalmas allergiás tünetekben is szenvedtek. Naponta 5 gramm spirulinát kaptak tabletta formában és hat héten belül drámai javulást tapasztaltak. A spirulinát nem kapott gyermekek betegek maradtak.

Spirulina, tumorellenes tulajdonságok

Számtalan tanulmány eredménye mutatja, hogy a spirulina és annak kivonata képes megelőzni vagy megszüntetni embernél és állatoknál a daganatokat. Néhány általános tumor formánál azt gondolják, hogy a megsérült sejt DNS ámokfutása következtében alakul ki irányíthatatlan sejtnövekedés. Sejtbiológusok egy speciális enzimet határoztak meg endonuclease néven, mely kijavítja a sérült DNS-t, hogy a sejtek életben maradjanak és egészségesek legyenek. Amikor ezeket az enzimeket sugárzással vagy mérgekkel deaktiválják, a DNS hiba nem javítódik és daganat keletkezhet. Mesterséges körülmények közötti kutatások azt feltételezik, hogy a spirulina poliszacharidjai javítják a sejtmag enzimeinek aktivitását és a DNS kijavításának szintézisét.

Spirulina, egyéb potenciális tulajdonságai

A spirulina egyike a legkoncentráltabb természetes élelmi forrásoknak.
Tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Gazdag klorofillban, béta-karotinban és azok együttható faktoraiban, és más természetes, fitokémiai anyagokban, illetve GLA esszenciális zsírsavban. A GLA a bőrt és hajat fényessé, puhává és ellenállóvá teszi. Gyulladáscsökkentőként is működik.

Gamma linolénsav (GLA) hatással lehet: szisztémás sclerosis, psoriasis és ekcéma, reumás arthritis, szájüregi polipok, magas koleszterin, magas vérzsírok, egyéb zsírok, szívbetegség, metabolikus szindróma, diabetikus idegfájdalmak, figyelemhiányos hiperaktív rendellenesség, depresszió, szülés utáni depresszió, krónikus fáradtság szindróma, allergiás rhinitis, szénanátha. Kiegészítőként használják olyan emlődaganatos nőknél, akiket tamoxifennel kezelnek.

A spirulina funkcionális anyag, előnyösen táplálja a bélflórát, különösen a Lactobacillus and Bifidus baktériumokat. Ezen baktériumok egészséges populációja csökkenti a lehetséges, opportunista E. coli és Candida albicans kellemetlen hatásait. Tanulmányok tucatjai mutatják, hogy amikor a táplálkozást kiegészítették spirulinával, megnövekedett a bélflóra előnyös baktériumainak mennyisége.

Nagy számú előzetes kutatási eredmény alapján azt remélik a tudósok, hogy a spirulina csökkentheti, illetve megelőzheti a daganatok és más vírusos betegségek, bakteriális és parazitás fertőzések kialakulását, illetve elősegíti, hogy azok jobban reagáljanak a kezelésekre, valamint hatékonyan javítja a sérülések gyógyulási folyamatát. A vérszegénységre, mérgezésre és immunhiányos tünetekre is hatásos lehet.

További kutatások szükségesek és folynak is annak meghatározására, hogy hasznos-e az AIDS és más halálos betegségek ellen.

Az már ma is egyértelmű, hogy e biztonságos és természetes táplálékkiegészítő, koncentrált tápanyagokat biztosít az optimális egészség támogatásához.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés