A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

BODORRÓZSA - A MEGELŐZÉS ÉLHARCOSA

Európában termő növényeink közül a bodorrózsának van a legmagasabb polifenol tartalma, ami rád is igen nagy hatással lehet.

A bodorrózsa nem egy mai szenzáció, meglétére már a Kr. e. 4. században is van írásos bizonyíték.

A polifenol tartalma azért is olyan lényeges, mert ez a vegyület az antioxidánsok egy csoportjába tartozik, azok pedig lesöprik a káros szabad gyököket. Ha ez nem történik meg, akkor kialakulhatnak a súlyosabb betegségek. A polifenol, így a bodorrózsa is meglepően eredményes hatással lehet a immunrendszerre, emellett gátolhatja a hisztamin felszabadulását (az már pedig szinte minden ételben van), ezért antiallergén tulajdonságúnak tartják.

Európában, így hazánkban is használják vírusok, baktériumok és gombák elleni küzdelemben. Külső kezelésnek alkalmas lehet az ekcéma, a pattanások és a pikkelysömör enyhítésére. Sőt, sokan egy adag bodorrózsa teával spékelik meg a samponjukat, a korpásodás ellen.

A bodorrózsa hasznosíthatja magát a szájüreg higiéniája során is. Jelentősen csökkentheti a szájbaktériumokat és tisztának érezheted a szádat, akárcsak egy szájvíznél.

Ha a saját egészségügyi mérlegeden inkább a pozitív eredményeket szeretnéd látni, a bodorrózsa egy megbízható társ lehet benne.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés