A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elfogadom
Termékek Menü

Borax, 1 kg - KIZÁRÓLAG ENGEDÉLLYEL!

Borax por - 1 kg Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
790 Ft

FIGYELEM! A borax kizárólag foglalkozásszerű felhasználásra vásárolható meg, ezért az adószám vagy őstermelői igazolványszám megadása kötelező a megjegyzés mezőben! Az engedély megadása nélkül érkező borax rendelések automatikusan törlésre kerülnek! Figyelmeztetés: ”Veszély”! H360 Károsíthatja a termékenységet vagy a születendő gyermeket. H319 Súlyos szemirritációt okoz. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok: P202 Ne használja addig, amíg az összes biztonsági óvintézkedést el nem olvasta és meg nem értette. P281 Az előírt egyéni védőfelszerelés használata kötelező. P308 + P313 Expozíció vagy annak gyanúja esetén orvosi ellátást kell kérni. P305 + P351 + P338 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi szabályozásnak megfelelően. Nátrium-tetraborát dekahidrátnak egyedi koncentrációs határértéke ≥ 8,5% a reprodukciót károsító osztályozásra és ≥ 20% (67/548/EGK) vagy ≥ 10% (1272/2008/EK) a szemet irritáló osztályozásra. Sürgősségi telefonszám: +3680-201-199 (ingyenesen hívható, 24 órás ügyelet) vagy +361-476-6464

Biztonsági adatlap innen tölthető le.

Szerezhető hűségpontok: 0
Átlagos értékelés: Segítsen nekünk és ossza meg véleményét a termékről!
Egységár: 1 Ft/g
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-04-29
Termékleírás

Borax, 1 kg - KIZÁRÓLAG ENGEDÉLLYEL!

IUPAC név: Sodium tetraborate decahydrate 
CAS: 1303-96-4
EINECS: 215-540-4

A borax 4.000 éve ismert ásványi anyag, melyet tisztítás, takarítás, hegesztés, rovarirtás céljára használnak.

A borax kb. 11% körüli boront tartalmaz. A boron a csontokban, fogzománcban, körmökben, lépben és para-pajzsmirigyben található. Gyorsan és könnyen kiválasztásra kerül és elsődlegesen a vizelettel távozik. A szervezetnek szüksége van a boron bevitelére, és ha hozzájut, valamennyi tartalékot is képez, hogy boron hiányos időszakban is legyen tartaléka.

A borax különösképpen lágyítja a vizet, javítja más tisztítószerek hatását. A fehérítők erősebben hatnak borax keverékével. Használható előáztatásra nagyon piszkos, foltos ruhák esetén, sőt mosópor helyett is. Mikrobaölő hatása miatt gátolja a penész és gombák növekedését. Mosógépekben és mosogatógépekben gátolja a szagok képződését. Meglehetősen lúgos, ezért használatakor ajánlott gumikesztyűt viselni.

 

A borax szerepe sokrétű

A borax hozzáadható a bőrtápláló krémekhez, hogy gátolja a nedvesség távozását, javítsa a bőr elasztikusságát, melyek a természetes öregedési folyamat részei. A borax, a bőrtápláló készítményekben nem engedi, hogy az olaj elváljon a víztől. A legegyszerűbb hidegen készült krém recept, borax vízben feloldva, olívaolaj és méhviasz.

A borax egyéb felhasználási lehetőségei

 

Fontos!

A bórax használata során ügyelni kell, mert már kisebb mennyiség lenyelése mérgezést, vagy akár halált is okozhat. Gyermekek elől mindig zárjuk el, hasonlóan, mint minden tisztító fertőtlenítő szert! Kizárólag foglalkozásszerű felhasználók részére! Csak lezárt, eredeti címkével ellátott csomagolásban tároljuk!

 

Egyéb tisztítók

Vélemények
Miért volt hasznos, miben segített a termék használata és miben nem?
Kérjük mondja el véleményét!


Megjegyzés: A termékkel kapcsolatos kérdését, kérjük a chaten vagy e-mailben tegye fel.
Értékelés: Gyengécske Kiváló

Címkék: ►TOP50