A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

bőrproblémák

2022. 05. 26. 16:44:34

Hogy miért jó a szervezeted számára a halolaj? Előző két cikkünkből már kiderült, hogy a halolaj és a benne található Omega-3 zsírsavak hogyan segíthetnek az agy és az idegrendszer, valamint a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében vagy egészségének helyreállításában. De a jótékony élettani hatásoknak ezekkel még nincs vége - ugyanis amerikai kutatók vizsgálataiból fény derült arra, hogy az Omega-3 zsírsavak hatással lehetnek az inzulinrezisztenciára is. 

2022. 04. 29. 13:36:08

A feketekömény apró magjai nemcsak hétköznapi fűszerként kiválóak, hanem olyan egészséges olajat sajtolnak belőle, ami magas zsírsav, és bioaktív hatóanyag-tartalmával hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez.

 

2022. 04. 14. 22:45:44
Metil-szulfonil metán azaz MSM. Ez a biológiailag jelentős szerves kénvegyület jelen van mindenben, ami él - az emberi szervezetben a negyedik legfontosabb ásványi anyag. MSM szükségletünket az ételeinkkel fedezzük, a hús, a tojás, a tejtermékek, a friss zöldségek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben. Mivel ezen források MSM tartalma a tárolással és a feldolgozással jelentősen csökken, célszerű táplálékkiegészítők formájában is pótolni.
2022. 04. 07. 14:41:12

A neem olajat egy a trópusokon honos, örökzöld fából és annak az oliva bogyóra hasonlító termésének a magjából préselik. A neem olaj annak ellenére, hogy nem túl kellemes a szaga - hatását tekintve erőteljesen parazita, illetve baktériumellenes, és rovarriasztó hatása is ismert. Ezt a sokoldalú olajat sokféle koncentrációban lehet kapni. 

2022. 03. 03. 22:52:01
Feketekömény: Nigella sativa - egy kis virágzó bokor, amelynek a magját az emberiség már több mint 4500 éve használja: a fáraók aranyának is nevezték. A magokat főzéshez is használják, ízesítenek vele kenyeret vagy savanyúságot. A magból sajtolt olaj olyan ásványi anyagokat, aminosavakat és bioaktív hatóanyagokat tartalmaz, amelyek a szervezetre számos pozitív hatást gyakorolhatnak.
2022. 02. 11. 19:26:17

A vitaminok jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni: nélkülözhetetlenek szervezetünk működéséhez. Ha bizonyos elemek nem kellő mennyiségben szerepelnek az étrendünkben, akkor hiánybetegségek léphetnek fel. Elengedhetetlenek az anyagcsere-folyamatokhoz, az ízületeink, csontjaink, látásunk, bőrünk, idegrendszerünk és vérképző-rendszer működéséhez. 

2022. 01. 19. 12:41:56
Száraz és érzékeny a bőröd? Akkor a tél nem a te évszakod! A téli időszakban még a  normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebbé és szárazabbá válik. A hideg, csípős levegő, a fűtés miatti alacsonyabb páratartalom a már meglévő bőrszárazságot tovább súlyosbítja. Mit tehetsz ellene?
2022. 01. 12. 21:35:24
Az A-vitamin - más néven retinol - olyan zsírban oldódó vitamin amely a májban raktározódik, ezért a túladagolása veszélyes. Szervezetünk szükségletének csak egyharmadát vesszük fel kész vitaminként – májból, tojásból, vajból–, a többi elővitamin, - elsősorban béta-karotin formájában jut a szervezetünkbe és ott alakul át A-vitaminná.
2022. 01. 08. 22:23:44
Túl az ünnepek különlegesen szép napjain, furcsa kettősség uralkodik el legtöbbünkön. Egyrészt még telítve vagyunk azzal az energiával, amit a szeretteink és az új év reménye adott, másrészt tudjuk, hogy vissza kell térnünk a dolgos hétköznapokhoz. Ami persze nem jelenti azt, hogy mindent ugyanúgy kell csinálnunk, mint tavaly. Sőt! Itt az ideje, hogy megszabaduljunk a rossz szokásaink egy részétől!
2021. 12. 17. 15:18:09

A kollagén óriási jelentőséggel bír a szervezetben, hiszen minden szövet felépítéséhez, működéséhez és gyógyításához nélkülözhetetlen. A kollagén az emberi szervezetben az összes fehérje egyharmadát, a bőr száraz tömegének háromnegyedét teszi ki. Az extracelluláris mátrix alkotóeleme.

A kollagén olyan aminosavakból felépülő fehérje, amit a szervezeted képes előállítani, ha az étkezésed során kielégítő mennyiségben jutsz fehérjékben gazdag táplálékhoz.

Keresés