A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Bio chlorella - cukorbetegség, vérnyomás, koleszterin

Schramm Tamás
2015. 08. 02. 17:09:51
Bio chlorella - cukorbetegség, vérnyomás, koleszterin

A chlorellában kétszer annyi a protein, mint a spenótban, valamint 38-szorosa a szójababnak és 55-szöröse a rizsnek. Tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, melyeket szervezete nem képes előállítani. A szervezet azonnal hasznosítja. Számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.

Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, illetve a 9 esszenciális aminosavat, melyeket a szervezet nem tud előállítani. Fogyasztásakor az esszenciális aminosavak azonnal hasznosításra kerülnek.

Az Európai Unió tiltja a "superfood" megnevezést, holott néhány - a természet által biztosított - élelem méltán megérdemli a megnevezést.

Futótűzként terjedt a hír Nagy-Britanniában, hogy folytatják azokat a nagyon fontos tanulmányokat, melyekből egyértelművé válhat a kapcsolat az chlorella alga és mindennapos egészségügyi problémák, így a cukorbetegség, magas vérnyomás, emésztési és immunrendszer betegségek gyógyítása között.

A chlorella Kelet-Ázsiában a természetben a friss vizű folyókban és tavakban fordul elő. Ahol chlorella van, ott a víz színe zöld. A zöld-kék algát ezekből a természetes forrásokból nyerik, kiszárítják, porrá örlik, majd tabletta formára alakítják és ebből lesz az étkezéskiegészítő.

Az alga hatásosságát mutatja a metabolikus szindróma javításában, melyek kapcsolatban vannak a vérkeringéssel és cukorbetegséggel, így a magas vércukorszinttel, a magas vérnyomás- és koleszterin szinttel, illetve elhízással.

A tanulmányok úgy találták, hogy a chlorella 50%-kal csökkentheti a magas vérnyomással küszködő betegek vérnyomását, és jelentősen csökkenheti a testzsírt, a vér koleszterint és a vércukrot.

"Úgy látszik, hogy a chlorella bekapcsolja azokat a géneket, melyek azt irányítják, hogy a sejtek normálisan használják az inzulint" mondta Randall Merchant a Virginia Commonwealth Egyetem kutatója. "Ez a kutatás azt is megmutatta, hogy a chlorella elméletben segít a metabolikus szindrómák gyógyításában. Nem mágikus szer, azonban szedése ugyanolyan prevenció, mint a testmozgás vagy a fogyasztott élelmiszerek."

Más tanulmányok azt mutatták, hogy a chlorella támogatta a "jó" baktériumok növekedését, elnyeli a mérgező anyagokat a belekben, javítja az emésztést, megkönnyítheti az IBS, fekélyes colitis és fibromyalgia problémával szenvedők életét.

Miután publikálták, hogy a chlorella megerősíti az immunrendszert, amely akadályozza az agytumoros emberek másodlagos fertőződését, néhány brit orvos elkezdte használni a rákgyógyítás kiegészítőjeként.

Figyelmeztetés

A chlorella gazdag K1 vitaminban, ezért gátolhatja a vérhígító gyógyszerek hatását.

A chlorella általános előnyei az alábbiak lehetnek

• javíthatja az immunitást
• javíthatja az emésztést
• növelheti az energiaszintet
• antioxidáns tartalma képes lehet védelmet nyújtani az oxidáció ellen
• növelheti az inzulin érzékenységet
• esszenciális aminosavakat tartalmaz
• dezodorálhat (friss lehelet)
• teljeskörűen méregteleníthet
• normalizálhatja a vérnyomást
• javíthatja a triglycerid szintet
• csökkentheti a testsúlyt

Használati javaslat:
Kis mennyiséggel ajánlott kezdeni (napi 1,5-2 gramm), hogy szervezete hozzászokjon a "másfajta" tápanyaghoz. Kezdetben - saját tapasztalatunk alapján - előfordulhat lágyabb széklet, végtagok fájdalma.

Az évek óta felírt gyógyszerek már nem hatottak, a felírt kezelés sem nem hozta a várt eredményt. Feleségem térdporckopás miatt napi 3 alkalommal 2,5-3 gr spirulina+chorella porból készült italt ivott két hónapig. Jobban alszik, könnyen megy gyalog a 4. emeletre (100 éves ház, nem panel) jobb a közérzete, és sok apró pozitív változást tapasztalt. Bizonyára az egészségesebb étkezés is hat.

A leírt eredmény nem általánosítható, hiszen a kórelőzmény, az egyéb állapotok, a táplálkozás és a test biokémiája minden embernél eltérő.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés