A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Chlorella és nehézfémek

Chlorella és nehézfémek

A legtöbb mellékhatás a fémek mérgező hatásától keletkezhet, melyek a különböző szerveken haladnak keresztül. A probléma elkerülésére megnövelt chlorella mennyiséget használnak.

A chlorella mennyiségének túlzottan gyors csökkentése rosszabbíthatja az állapotot, mivel a chlorella adag több fémet mobilizál, mint amennyit meg tud kötni a bélben. Nagyobb mennyiségű alkalmazása a mobilizáltnál több mérget képes megkötni.

Az emberek egy részénél problémát okozhat a chlorella sejtmembránjának emésztése. Ilyen esetben a celluláz enzim segítséget nyújthat. A chlorella többszörös, emberi szervezetre ható tulajdonságai a nemzetközi szakirodalom alapján

• Vírusellenes (különösen hatásos szokott lenni a herpesz család cytomegal virusa ellen)
• Méregkötő a mérgező fémek, és környezeti mérgek ellen
• Képes kijavítani és aktiválni a szervezet méregtelenítő funkcióit
• Drámai módon növelheti a lecsökkent glutathion szintjét
• Képes helyreállítani a sérült neuronokat, és saját méregtelenítő hatással bír.
• Kiváló táplálék: 50-60% aminosav tartalmú, ideális vegetáriánusoknak
• Immunrendszer erősítő
• Helyreállítja a bélflórát
• Emésztést segítő
• Lúgosító anyag
• Hatásosabbnak tartják a mérgező fémek megkötésében bármely természetes anyagnál
• A chlorella növekedési faktor segítheti a szervezet saját méregtelenítését egy ma még nem ismert módon. Úgy tűnik, hogy több millió év alatt a chlorellában specifikus méregtelenítő proteinek és peptidek fejlődtek ki minden létező mérgező fém ellen. A porphyrinoknak a klorofillban saját erős fémkötő hatása lehet. A klorofill aktiválhatja a PPAR-receptorokat a sejtmagon, amelyek a DNS átírásáért és a peroximomák kódolásáért felelősek. Ez kinyitja a méregtelenítés folyamatához szükséges sejtfalat (nem ismert mechanizmussal), normalizálja az inzulin ellenállást és egyéb funkciói is vannak. A PPAR receptorok aktiválásáért felelős gyógyszerek (pld. pioglitazone) hatásosak a mell- és prosztata daganat kezelésében.

Adagolása a nemzetközi ajánlásokban:
Napi 1-1,5 gramm, 3-4 alkalommal/naponta. Állapottól függően 4-5 nap fogyasztást követően 2-3 nap kihagyás ajánlott, hogy a máj is tudjon pihenni. Szokásos karbantartó adagja felnőtteknek a 6-24 hónapos aktív méregtelenítés során. Az aktívabb fázisban (minden 2-4 hétben 1 hétig), amikor koriander is szedhető, az adagolást meg szokták növelni 3 grammra, 3-4-szer naponta (1 hétig, majd 2-4 hétig vissza a karbantartó adagra). Étkezés előtt 30 perccel és lefekvés előtt javasolják fogyasztását.
A chlorella eljut a vékonybélbe, ahová az étkezés megkezdése után a mérgező fémekkel és más mérgező anyagokkal kerül az epetartalom. Ezeket magához köti a chlorella sejtfala és elszállítja az emésztő rendszeren keresztül.

Ha szándékában áll fogaiból eltávolíttatni az amalgámot, feltétlenül olvassa el a Klinghardt protokoll erre vonatkozó részét!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés