A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Chlorella, koriander - higany kivezetése a szervezetből

Chlorella, koriander - higany kivezetése a szervezetből

A higany és annak különböző vegyületei bizonyos egészségügyi kezelések során a környezetből, illetve egyre több tengeri táplálékból kerülhet az emberi szervezetbe. Kb. 2 hétig laboratóriumi vizsgálattal kimutatható, majd azt követően beépül a szövetekbe. A szervezetből magától nem ürül ki.

Dr. Detrich K. Klinghardt (MD és PhD) a méregtelenítés egyik legtapasztaltabb szakorvosa. Különösen az agy méregtelenítésében van jelentős ismerete és gyakorlata.

Honlapján olvasható:

A higany néhány egészségügyi mellékhatását az orvosi irodalom is ismeri. Számos tünet közvetlen vagy közvetett okozója. Ajánlása szerint kb. 3 gr chlorellát kell bevenni 30 perccel a koriander fogyasztása előtt . A chlorella, melyet a koriander előtt megeszünk "lezárja" az utat, egyesül a higannyal, és a májon keresztül kiválasztódik a bélrendszerbe.

Klinghardt és más tudósok azt állítják, hogy a higany kb. 80%-a "kirázódik" a sejtekből a koriander hatására. Chlorella nélkül a higany újra és újra felszívódik, majd visszakerül a vérkeringésbe!

Klinghardt javasolja a koncentrált koriander folyadékot. Azt mondja, hogy a folyadékot jobb cseppenként alkalmazni a csukló és könyök bőrén keresztül , mellyel közvetlenül a vérkeringésbe, majd a teljes emésztőrendszerbe kerül.
Ezen a módon a chlorella közvetlenül tud egyesülni a koriander olaj által felszabadított higannyal, és a májon keresztül kijut a szervezetből.

A koriander olajról azt írják, hogy kivezeti a szervezetből a gázokat, melyek a gyomorban, belekben, a mellkasban, sőt az izmokban is komolyabb fájdalmat okozhatnak. Egy pici teáskanál koriander olaj fogyasztása kivezeti a gázokat, és nem engedi azok képződését. Igen sok ember hal bele a bélgázosodásba. Csak azok értékelik, akik tudják milyen érzés, amikor megszűnik a bélgázok feszítő hatása.

A koriander olaj megtisztítja a vért a mérgező anyagoktól, ezért méregtelenítőszerként működik. Segíti a húgysav, a nehézfémek és a szervezet által képzett bizonyos összetevők és hormonok, illetve a vérbe került külső mérgek eltávolítását.


Koriander

A konyhai növény képes a higany, kadmium, ólom és alumínium mobilizálására a csontokból és központi idegrendszerből. Valószínűleg az egyetlen hatásos anyag az intracelluláris sejtekben (mitochondrium, tubulin, liposzomák, stb.) és sejtmagban tárolt higany mozgatásához. A koriander több mérgező anyagot mozgat meg, mint amennyi a szervezetből távozni képes, ezért elöntheti a kötőszöveteket (ahol az idegek találhatók) azokkal a fémekkel, melyek előzőleg biztonságosan elrejtett helyeken tárolódtak.

A folyamat neve re-toxifikáció. Könnyen elkerülhető, ha egyidejűleg a bélből mérget elszívó anyagot adagolunk. Ehhez a legjobb megoldás a chlorella. Állatkísérletekből ismert, hogy a csontvázból sebesen távozó alumínium bármilyen eddig ismert méregtelenítő anyagnál jobb eredményt ért el.

Koriander illóolaj adagolása

Kezdetben naponta 2 alkalommal 2 csepp közvetlenül étkezés előtt vagy 30 perccel a chlorella bevitelét követően. A koriander hatására a kiválasztott epefolyadékban a neurotoxinok is távoznak a vékonybélbe. Az epe természetes módon étkezéskor választódik ki, a koriander jelentősen segíti a feladatot. Ha chlorellát nem fogyasztunk, a neurotoxinok újra felszívódnak a vékonybélen és az idegvégződéseken keresztül. A teljes hatáshoz fokozatosan emelje a dózist 10 cseppre, naponta 3-szor. A kezdeti időszakban 1 hét méregtelenítés után 2 hét szünetet célszerű tartani.

A koriander más használati módja

Könyökbe bedörgölve 5 csepp naponta 2-szer a fémes minden szervből, ízületből és más struktúrákból a rekeszizom alatt
Csuklóba bedörgölve a szervek, ízületek és struktúrák méregtelenítéséhez a rekeszizom felett.
A csuklókban az autonóm idegrendszer sűrű, (axon felvét) és keresztezi a fő nyirokcsatornákat (nyirok felvét).

Koriander tea

Egy csésze forró vízbe 10-20 csepp olajjal, lassan iszogatható. Gyorsan kitisztítja az agyból a neurotoxinokat. Jó fejfájás esetén és akut tüneteknél (ízületi fájdalom, angina).

10-15 csepp közvetlenül a fájdalmas területbe is bedörzsölhető, szinte azonnal megszünteti a fájdalmat.


Chlorella

A chlorella egészségügyi hatásai:

 • vírusellenes (különösen hatásos a herpes család citomegalovirus ellen)
 • méregkötő, (mucopolysaccharid membrán) minden ismert mérgező fém, környezeti méreg, mint dioxin és mások
 • kijavítja és aktiválja a szervezet méregtelenítő funkcióit
 • megnöveli a lecsökkent glutathiont
 • a sporopollen olyan hatásos, mint a cholestyramin a neurotoxinok megkötésében és hatásosabb a mérgező fémek kötésében, mint bármely más ismert anyag
 • különböző peptidjei visszaállítják a coeruloplasmát és metallothioneint
 • Methylcobalamin tartalma az idegrendszer tápláléka, helyreállítja a sérült neuronokat és saját méregtelenítő hatása is van
 • a klorofill porphyrinek erős, saját fémmegkötő hatással rendelkeznek. A klorofil aktiválja a sejtmag PPAR-receptorát, amely kinyitja a sejtfalat (ismeretlen mechanizmus), amely a méregtelenítés folyamathoz szükséges, normalizálja az inzulin rezisztenciát
 • szuper táplálék: 50–60% aminosav, ideális a vegetáriánusoknak, methylcobolamin — a legkönnyebben felszívódó és hasznosítható B-6, B-12, ásványok, klorofill, béta-karotének stb.
 • immunrendszer erősítő
 • helyreállítja a bélflórát
 • emésztést segítő
 • lúgosító anyag

Chlorella adagolása

Kezdetben naponta 3-4 alkalommal 1 gramm (2 tabletta). Ez a szokásos fenntartó adagolás felnőtteknek a 6-24 hónapos aktív méregtelenítés időszakában. A méregtelenítés nagyon aktív időszakában, minden 2-4 hét során 1 hétig, amikor koriander bevitel történik, a chlorella adagja naponta 3-4 alkalommal, alkalmanként 3 grammra növelhető (1 hétig, utána 2-4 hétig a fenntartó adagolás)  A fő étkezések előtt 30 perccel és lefekvés előtt fogyasztható. Ily módon minden alkalommal az epe a vékonybélbe juttatja az étkezés elején a méreganyagokat, melyeket a chlorella sejtfala megköt, és kikísér az emésztő rendszeren keresztül.

Az amalgám tömések eltávolítása esetén magasabb dózis szükséges 2 nappal előtte és 2-5 napig utána. Minél több tömést távolítanak el, annál magasabb dózisra van szükség. A fogászati beavatkozás idején TILOS a koriander adagolása.

A méregtelenítés időszakában a C-vitamin (nátrium aszkorbát) bevitele minél távolabb legyen a chlorella bevételének idejétől.

Mellékhatások
:
A legtöbb mellékhatást a mobilizált fémek hatása okozza, melyek a szervezeten keresztül haladnak át. A kellemetlen tüneteket a chlorella dózisának növelésével lehet elkerülni, nem a csökkentésével, ami rontja az állapotot. Az alacsony chlorella dózis több fémet mobilizál, mint amennyibe a bélhez kapcsolódik. A nagy chlorella dózis a mobilizáltnál jóval nagyobb mennyiséget köt meg.
Az emberek egy része nem tudja megemészteni a chlorella membránt. Celluláz enzim bevitele megoldja a problémát. A celluláz bio boltokban kapható, emésztő enzim. A chlorellával együtt fogyasztva az esetek jelentős részében segítséget nyújt.

Fokhagyma

Ismert, hogy a fokhagyma megvédi a fehér és vörös vérsejteket az oxidativ károsodásoktól, melyeket a vérben levő nehézfémek távozások során okoznak, és saját méregtelenítő funkciókkal is rendelkezik. A fokhagyma számos kén összetevőt tartalmaz, köztük a legértékesebb kén-hydryl csoportokat, melyek a higany, kadmium és ólom oxidálását végzik, és vízzel oldhatóvá alakítják az anyagokat. Ezt követően már könnyű az organizmusok eltávolítása.

A fokhagyma allint is tartalmaz, amely enzim szinten allicin formába alakul, a természet legerőteljesebb antimikrobiális anyagává. A fémektől mérgezett személyek rendszerint másodlagos fertőzésektől is szenvednek, amelyek gyakran  tüneteikért felelősek. A fokhagyma legfontosabb ásványi anyaga a bioaktív szelén, mely védelmet nyújt a higanymérgezés ellen. A legtöbb szelén termék nagyon gyengén szívódik fel és nem éri el azt a hatást, mely szükséges. A fokhagyma szelén tartalma a legelőnyösebb természetes, bioaktív forrás. A fokhagyma védelmet nyújt a szívbetegségek és daganatok ellen.

A fokhagyma allicin felezési ideje kevesebb, mint 14 nap. A legtöbb kereskedelmi fokhagyma termékben nincs potenciális mennyiségű allicin. Ugyanez vonatkozik a fagyasztva-szárított termékekre is.

Adagolása
Naponta 3 gerezd fokhagyma fogyasztása, zúzva, bevagdalva, felvágva.
Előfordulhat a gombák és a baktériumok pusztulása miatti reakció. (Herxheimer-effektus)

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés