A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Chlorella - táplálékkiegészítő helyett

Chlorella - táplálékkiegészítő helyett

A tápanyag összetétele, betegségek elleni potenciális védelmi képessége és öregedést gátló hatása miatt nagyon sok ember a chlorellát tette a lista elejére. Egyre több oka lehet fogyasztásának. A tudósok dokumentálták potenciális daganat ellenes képességeit, beleértve a sérült DNS helyreállítását és a gének működésének befolyásolását.

A chlorella az életet javító tulajdonságok kincsestára

Chlorella, klorofill, metabolizmus, magnézium.

A klorofill semlegesíti a környezeti mérgeket és szennyező anyagokat. Segíti a vért szállító oxigén minden egyes sejthez és szövethez eljuttatását. A tumor nem képes oxigénben dús sejtekben túlélni. A klorofill része a chlorella azon képességének, mely a nehézfémektől méregtelenít, és természetes módon gyógyítja a sebeket. Bizonyíték van arra is, a klorofill csökkenti a tumorokat létrehozó anyagok képességét abban, hogy hozzákapcsolódjanak a főbb belső szervek DNS-éhez.

Antimutagén tulajdonsága védelmet biztosít a gyógyszerekben található mérgek ellen. Számtalan vitamin és ásványi anyag található a chlorellában. Gazdag A, C, E és K vitaminban, és egyike a teljes értékű élelmiszereknek, melyek D-vitamint biztosítanak. Teljes B komplex vitamint tartalmaz, több B-12-t, mint a máj, azonos súly alapján. Béta karotinok, lutein és két carotenoid kínálják számtalan előnyüket a betegségek elleni harcban.

A chlorella 58%-ban magasan emészthető teljes értékű, vegetáriánus protein. Cink, vas, kalcium, magnézium, kálium, ritka nyomelemek, esszenciális zsírsavak, beleértve a GLA és poliszacharidok találhatók benne. Az emésztést segíti a teljes spektrumú enzimekkel, melyek egyik része a pepsin.

Ezeket a tápanyagokat a természet kombinálta, nem egy gyártó. Természetes harmóniában és szinergiában léteznek, az emberi szervezet magas szinten feldolgozza. Ezáltal a chlorella jobb választás, mint az egyedileg izolált összetevők vagy azok multivitaminokban található kombinációi.
A chlorella képes helyettesíteni nagyon sok, és nagyon drága egyedi táplálkozáskiegészítőt, és drasztikusan csökkenti a kiegészítők költségét, miközben növeli azok minőségét.

A chlorella 10% RNA és 3% DNS.

Sok rostot tartalmaz. Rostos külső fala javítja az emésztést és egészségesen tartsa az emésztőrendszert.
A chlorella természetes méregtelenítő, gyulladás- és koleszterin szabályozó, immunrendszert erősítő, ösztrogént egyensúlyban tartó, vércukor stabilizáló, és emésztést karbantartó. Antioxidánsokkal feltöltött, ezek csökkentik a testzsír tömegét, mely fiatalosabb érzést és látványt biztosít.

A chlorella csökkenti a testzsírt
Kyotoban a kutatók 16 héten keresztül, 17 olyan embernek adagoltak chlorellát, akik magas kockázatú életvitelt folytattak, valamint kontroll csoportként 17 egészséges személynek. Úgy találták, hogy mindkét csoportnál a chlorella fogyasztása észrevehető testzsír százalék csökkenést, vércukorszint és teljes koleszterin szérum szint csökkenést mutatott. Nagyon sok gén van hatással a metabolizmusra és az inzulin jelzések útvonalának kifejezését is befolyásolta a chlorella. Miután abbahagyták a chlorella fogyasztását, a gének visszaálltak a fogyasztás előtti állapotukba. (Forrás: Journal of Medicinal Food, September, 2008).

A chlorella erőteljes méregtelenítő

A rostok erős külső falával a chlorella összekapcsolódik a mérgekkel, növényvédőszerekkel, és nehézfémekkel, ezért kiváló választás méregtelenítéshez. Hasznos az ismétlődő szénhidrogének lebontásában, és a fémes mérgek, így a DDT, PCB-k, higany, kadmium és ólom eltávolításában. Ezek a mérgek nagyon hosszú ideig maradnak a környezetben, és lassan bomlanak le. Közülük sok, a lebomlás során válik mérgezővé, így a PCB-k dioxinná.

A zsíroldható mérgek felgyülemlenek az élelmiszerláncban és beszivárognak az élelmiszerekbe. Szinte mindenkinél túlzott mennyiségben található a testzsírban a kémiai anyagokból. Aki fogyókúrázni akar, legyen tekintettel arra, hogy a környezeti mérgek kiválnak a testzsírból és a lebomlás után zsírsejtekként beömlenek a vérkeringésbe. A mérgek veszélyesek a pajzsmirigy funkcióira, ez is egyik oka, amiért nagyon sokan pajzsmirigy elégtelenségben szenvednek.

A szervezet méregtelenítése után nagyon sok ember úgy találja, hogy javul a pajzsmirigy működése. A méregtelenítéshez kiváló segítség a chlorella.

Potenciális méregeltávolító

A chlorella összekapcsolódik a nehézfémekkel és kikíséri őket a szervezetből
40 patkányt a kísérlet során 3 csoportba osztottak és kadmiummal kezeltek. Az egyik kadmium csoport nem kapott chlorellát, a másik csoport 5%, a harmadik 10% chlorellát kapott.
8 hét után a máj relatív súlya jelentősen alacsonyabb volt annál a csoportnál, mely nem kapott chlorellát, összehasonlítva a másik két csoporttal, melyek kaptak. A chlorella nélküli csoport májában mérhetően magasabb volt a kadmium, és a máj RNA értéke magasabb volt a chlorellával táplált csoportnál.
(Forrás: Journal of Medicinal Food, September, 2008).

Egy másik tanulmányban a chlorella méregtelenítő képességét vizsgálták, az interleukin-6 szintjét, amely a vörös vérsejtek termelésének stimulátora.  Egereket itattak 1.300 ppm értéket tartalmazó ólomacetát tartalmú ivóvízzel, és ezt követő 10 napig chlorellával kezelték őket. A kutatók úgy találták, hogy a chlorella javította a sejtfunkciókat, növelte a sejtek interleukin-6 termelő képességét, és visszaállítottak a lecsökkent, nem tapadó sejtek számát. Az ólommérgezést ellenőrizve bebizonyították, hogy a chlorella kezelés jelentősen csökkentette a vérben és szövetekben levő ólomszinteket, teljesen helyreállította a májban levő egészséges zsírok normális szintjét, és csökkentette az abnormálisan magas zsírplazma szintet.
(Forrás: Food Chemistry Toxicology, July, 2008.)

Felfedezések nagyon hasznosak bármely olyan étel esetén, melyekről feltételezhető, hogy nehézfémeket tartalmaznak. Ilyenek a tengeri halak.  Higanyt tartalmazó fogászati tömések eltávolításakor a chlorella kivezeti a higanyt a szervezetből.

 

A chlorella karotinok elpusztítják a daganatos sejteket

Dél-koreai tudósok megtalálták, hogy a chlorella karotinjai hatásosan használhatók az emberi daganat megelőzésére. Felfedezték, hogy a C. ellipsoidea elsődleges karotinja a violaxanthin, míg a C. vulgarisé a lutein. Megvizsgálták a két karotin kivonatait emberi daganat esetében, és azt találták, hogy dózisfüggő mértékben akadályozzák a daganatos sejtek növekedését.

Amikor mindkettő karotint együtt használták, a programozott sejthalál, melyet apoptosis néven ismerünk, javult. A rosszindulatú daganatokkal az a legnagyobb probléma, hogy utasításra nem pusztulnak el. A chlorella lehetővé tette, hogy követték az utasítást, és a megfelelő időben elpusztultak. A kutatók azt is felfedezték, hogy a C. ellipsoidea kivonat 2,5-szer volt hatásosabb, mint a C. vulgaris az elnyomásban. (Forrás: Journal of Agricultural and Food Chemistry, November 26, 2008).

Befolyásolja, hogyan fejezik ki magukat a gének

Malajziai tudósok úgy találták, hogy a C. vulgaris elpusztítja a daganatsejteket úgy, hogy lecsökkentik a Bcl-2 gén kifejező képességét. A mutálódott gének megakadályozzák a sejtek elhalását és lehetővé teszik a daganat kifejlődését. A C. vulgaris megnövelte a capsase 8 kifejezését, egy gén, mely központi szerepet játszik a sejt apoptosis (sejt öngyilkosság) fázisának végrehajtásában.
(Forrás: Journal of Zhejiang University, Science B, January).

Az eredmények egy példáját mutatják annak, hogyan választjuk meg, hogy szervezetünk irányítsa a gének saját maguk által történő kifejezését. Minél inkább képesek vagyunk irányítani a folyamatot, annál nagyobb a kontrollunk saját fizikai sorsunk felett.

A legutóbbi kutatások a chlorella más, daganat ellenes bioaktivitását is bemutatták, beleértve képességét a COX-2 enzim megakadályozására, amely daganatot okozó gyulladásokhoz és azt kísérő fájdalmakhoz vezet. A chlorelláról kimutatták trombózis ellenes hatását, növeli a véráramot és csökkenti a vérből lerakódó plakkok felgyülemlését, melyekből vérrögök keletkezhetnek. Csökken a PLA2, a szívbetegség  nagyon fontos markerének száma, és növekedik a proteinek termelődése, a sejtfunkciók szabályozásához, illetve azon enzimeké, melyek szabályozzák a szervezetben levő kalciumot. A chlorella megakadályozza a daganatok formálódását és kialakulását, illetve azok vírusos replikációját, és erősítik az immunrendszer tumorellenes válaszát.
(Forrás: International Journal of Food Sciences and Nutrition), December 23, 2008.

Erősíti az immunrendszert, így harcol a daganatok ellen

Minden ember szervezetében kifejlődnek daganatos sejtek. Akik nem járnak orvoshoz, vagy soha nem vettek részt vizsgálaton, azoknak a szervezetében is naponta több száz vagy ezer ilyen sejt keletkezik. Az immunrendszer feladata annak biztosítása, hogy a veszélyes sejtek megtalálásra kerüljenek és elpusztuljanak, mielőtt teljes hatású daganatos sejttömeggé fejlődnek. Amikor egy személynél rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak, valami nagyon komolyan elromlott az immunrendszerében.

Számos alternatív gyógyító guru kijelentette, hogy a daganat az immunrendszer hibájának eredménye.
Megelőzésének egyik legjobb útja az immunrendszer erősítése.
Főleg azoknál kritikus, akiknél előzőleg alakult ki a daganat, és visszatérését szeretnék megakadályozni. 
Az alternatív gyógyítók azért nem ajánlják a kemoterápiás kezelést, mert az legyengíti, sőt lerombolja a szervezet immunrendszerét, így szélesen hagyja a kapukat a daganat más fajtáinak kialakulásához.

A chlorella stimulálja az immunrendszert és az interferon termelődését, mely az egyik legjobb természetes védelem. Az interferon számának emelkedése stimulálja a makrofágokat, a T-sejteket és a daganat necrosis faktort. Utóbbi a felfegyverzett haderő akkumulátora, melyet a szervezet a daganat leküzdésére vet be. Az immunrendszer megerősödését követően a szervezet ismét képes harcolni, ugyanakkor megvédi magát a vírusok, baktériumok, kémiai és egyéb idegen proteinek ellen is.

A chlorella kitüntetett történelme a daganat elleni harcban

A nyugati orvoslás általánosan figyelmen kívül hagyja a chlorellát, a keleti tudósok széleskörűen kutatják és dokumentálják tumor ellenes képességeit. Egy ilyen tanulmány során egereknek adtak chlorellát mellrák tumor transzplantációját megelőzően.
Az eredmény során 70%-os túlélési arányt tapasztaltak a chlorellával táplált csoportnál, míg a kontroll csoportban a túlélési arány nulla volt.

Egy másik tanulmány során 15 extrém halálos glioblastomás beteget kezeltek nagyobb adagú chlorellával, melyet néhány esetben kemoterápiával és sugárkezeléssel kombináltak. Az egészségi és immunrendszer erősödés azonnali volt, és 40%-ban 2 évnél hosszabb túlélési arányt tapasztaltak, összehasonlítva az ennél a tumornál általános 10%-os 2 éves túlélési aránnyal.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés