A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Candida - biokémia

Schramm Tamás
2015. 08. 08. 14:39:48
Candida - biokémia Néhány száz forintos porokkal és folyadékokkal kiváló eredmény érhető el.  Probiotikumok használata helyett a bélflórát érdemes lúgosítani 1 vagy 2 hétig. A megfelelően lúgos bélkörnyezet, saját magát korrigálja. 10 gramm cukor 5 órán keresztül elnyomja az immunválaszt.

A monolaurin egy monoglicerid. Aktív védelmi anyag. Az organikus szűz (VCO) kókuszolaj kb. 50% laurinsavat tartalmaz. Az anyatej csak 20%-ot, mégis aktív védelmet nyújt az anyatejjel táplált csecsemőknek.

Kevésbé ismert, hogy a természet a különböző dolgok egyensúlyát kívánja, így megfelelő pH értékeket, lúgosságot, antioxidánsokat, alacsony glikémiás értékű élelmiszereket.

Candida - biokémia

A sokak által már ismert candida teszt. Este helyezzen egy pohár vizet az ágya mellé. Reggel, közvetlenül az ébredés gyűjtse össze szájában a nyálat, majd köpje a pohárba. Ha a köpettől elhomályosodik a víz, vagy a nyál lesüllyed az aljára, helyzet van.
(www.adhdrelief.com/CandidaTest.html)

VCO, hidegen préselt, szűz kókuszolaj - és candida

Nagyszámú kutatási eredmény bizonyítja a szűz (VCO) kókuszolaj valódi előnyeit. Leghasznosabb védelmi összetevője a laurinsav - a közepes láncú triglycerid zsírsav (telített zsír), mely a szervezetbe kerülve könnyedén átalakul monolaurinná, mely egy monoglycerid, aktív védelmi anyag. Az organikus szűz (VCO) kókuszolaj kb. 50% laurinsavat tartalmaz. Az anyatej csak 20%-ot, mégis aktív védelmet nyújt az anyatejjel táplált csecsemőknek.

Szűz kókuszolaj felszívódása a bőrön keresztül

A VCO (szűz) kókuszolaj zuhanyozást, fürdést, szaunázást követően, a pórusok kinyílása után a bőrön keresztül nagyon jól felszívódik. A szakirodalom transzdermális kezelésnek nevezi, mivel a bőr az ember legkiterjedtebb (immun)szerve. Ily módon a szervezet annyit szív el, amennyire szüksége van, mellékhatások nélkül. 

Candida albicans kezelése kókuszolajjal

A VCO (szűz) kókuszolaj aktív összetevői kaprilsav, kaprinsav  és laurinsav. A közepes láncú, telített zsírsavak erőteljes fertőzésgátlók. Elpusztítják a baktériumokat, vírusokat, gombákat, sejtfalaik lebontásával. A megjelent kutatási eredmények mutatják, hogy a candida albicanst is elpusztítják.
Egy tanulmány arról ír, hogy a VCO (szűz) kókuszolaj ugyanolyan hatásos, mint  fluconazole (Diflucan). Sőt azt is kijelenti, hogy a szűz kókuszolajat kellene használni gombás fertőzések kezelésére, gyógyszerellenálló candida fajok esetén.

A szűz kókuszolaj fogyasztható kávéval, teával, sima, ízesítetlen joghurttal, tökmagolajjal, vagy hidegen préselt napraforgó olajjal. A otthon készített joghurtban élő A- és B-vitamin is található, segíti az emésztést, hasonlóan a probiotikumokhoz. Organikus kókuszolaj fogyasztását napi 3 teáskanállal  ajánlják. Ha nincs kellemetlen mellékhatás, emelhető napi 3 evőkanálnyira.

+ 1 ok az organikus, kókuszolaj megismerésére

Vírusok, melyeket elpusztít

* HIV 1 és HIV
* Kanyaró vírus
* Herpes HSV 1
* Herpes HSV 2
* Herpes Viridae (mindegyik fajtát)
* Human lymphotrophic vírusok (type 1)
* Vesicular stomatitis vírus (VSV)
* Visna vírus
* Cytomegalovirus
* Epstein-Barr vírus
* Influenza vírus
* Leukémia vírus
* Sarcoma vírus
* Syncytial vírus
* Rubeola vírus

Baktériumok, melyeket elpusztít

* Lysteria monocytogének
* H. Pylori (gram negatív)
* Hemophilus Ibnfluenza (gram negatív)
* Staphilococcus aureus
* Streptococcus agalactiae
* Groups A, B , F & G streptococci
* E. Coli
* Salmonella
* Gram positív organizmusok
* Gram negatív organizmusok, előzetes méregtelenítés kezeléssel

Candida: szájüreg, nyelőcső, gyomor, bélrendszer, húgyút

A szervezet lúgosságát két tényező határozza meg, a vizelet és a nyál pH értéke. A vizelet pH értékét a szódabikarbóna, a nyál pH értékét a káliumcitrát szabályozza.

Savképző élelmiszerek általánosságban a bolti pékáruk, gyümölcsitalok, húsok, fehér lisztek, sütemények, pékipari termékek, cukrok, mindenfajta édesség, szalonna, gyári élelmiszerek, sült és olajos élelmiszerek, mindenfajta finomított növényi olaj, aszpartám, gyorséttermi ételek (transzzsírsavak). Candida esetén otthon, frissen elkészített ételeket, kevés fehér húst, így csirkét, kacsát, halat nagy mennyiségű zöldséggel ajánlanak. A rizs is megfelelő.

Megfigyelések és tapasztalatok alapján a candida kezelésének leghatásosabb módja a lúgosítás, borax, C-vitamin (nátrium aszkorbát, lúgos forma) és a nehézfémektől megszabadulás és a táplálkozási szokások változtatása. Az organikus almaecet fogyasztása akkor előnyös, ha a káliumszint alacsony, a nyál pH értéke szintén alacsony, pH 7 alatti, és candida van jelen.

A candida a nátrium és kálium egyensúlyától függően a szervezet különböző részeiben fordul elő. Káliumbikarbonát, helyesebben káliumcitrát hiány esetén a nyál savassá válik, mely elősegíti a candida megjelenését a szájban, torokban és a nyelőcső területén. A szervezet más helyein, így a bélben, húgyúti részben általában a szódabikarbóna szabályozza.

Ha az organikus almaecet és szódabikarbóna használata hatástalan, azonban az almaecet önmagában jobb eredményt ad, a személy túl alacsony mennyiségű tengeri sót fogyaszt, és kevés vizet iszik, melyek húgyúti fertőzést okoznak. Ilyenkor negyed teáskanál tengeri só egy liter vízzel fogyasztható napközben.

Szájüregben és nyelőcső területe esetén, amikor a nyál savas, negyed teáskanál káliumcitrát és negyed teáskanál szódabikarbona fél pohár vízben ajánlott, naponta két alkalommal. Ennél erősebb fél teáskanál káliumcitrát és nyolcad teáskanál szódabikarbóna, fél pohár vízben, naponta kétszer. Ezzel együtt javasolt negyed teáskanál tengeri só egy liter vízzel a nap folyamán fogyasztva.

Az egyik legfontosabb dolog a nyál és vizelet pH értékének rendszeres mérése lakmuszpapír vagy mini digitális pH mérő használatával. Nálunk az utóbbi van.

Általánosságban a szódabikarbóna eredményes, azonban a táplálkozási szokások is jelentős szerepet játszanak. Magas gyümölcsfogyasztással fruktóz kerül a szervezetbe, amely rosszabbítja a candida tüneteit. Sok víz ívása, alacsony nátrium tartalmú ételek, gyógyszerek hatásától csökkenő káliumszint szintén problémát okozhatnak. Az organikus almaecet fogyasztásától a vizelet sokszor savassá válik azoknál, akiknél a vér kálciumtartalma normális, de bikarbonat szintjük alacsony. Ez a fiziológiás helyzet a leggyakoribb.

Ha a vér kálcium tartalma magas és bikarbonát szintje is magas, az almaecet enyhén savasít, körülbelül  6,8 pH értékre. Érdekes tény, hogy az organikus almaecet relatív értelemben hasznos, azonban 2 hétnél hosszabb távon fogyasztva csökkenti a bikarbonát és kálcium szintjét, azzal ismét 6 pH alatti értékre csökken, vagyis savassá válik a vizelet. Az optimális érték pH 6,5 és 7 közötti, rendszerint a pH 7-hez közeli helyes.

Megfelelő helyeken lúgos állapot segítségével a szervezet le tudja győzni a külső támadásokat. Figyelemre érdemesek a polyol cukrok, így a xylitol, gombaellenes tulajdonságaik miatt. A tényt igen erősen elhallgatják. A cukorbetegség egyik oka a magasan zsírdús ételek, és a szabad zsírsav, melyet a cukor még rosszabbá változtat. A cukor acidosist hoz létre, és hatással van az immunrendszerre. 10 gramm cukor 5 órán keresztül elnyomja az immunválaszt.

A cukorgyártó reklámjai meggyőzően bizonyítják az édes finomságot. Máshol leírják a 144 okot, amiért nem ajánlott. Candida esetén kerülendő a nádcukor és méz fogyasztása. Sok vizet fogyasztva tengeri sóval (1 liter vízhez negyed teáskanál tengeri só) felével hígíthatja a szervezet cukorszintjét. A Himalája, Holt-tengeri vagy jó minőségű tengeri só segít az elektrolit szintjének egyensúlyában, fenntartja a pH szintet és tartalmaz kevés magnéziumot is.

A gombák elleni hosszabb távú stratégiaként a szervezet cukorszintjét egy evőkanál granulált lecitinnel lehet csökkenteni. A gombák szeretik a zsíros sejteket és a fémeket (lábos, fazék) és a cukrot (legveszélyesebbek a glükóz, fruktóz)

Candida, huszonéves kor, gyomorégés, rossz emésztés

Emésztést segítő enzimeket szed, mégis kemény vagy nyálkás a széklete?
Bélszél is előfordul? Esetleg súlynövekedést vagy hasi fájdalmakat tapasztal? Klasszikus savasodást jelez, a tünetek láncreakcióban követik egymást. Az emésztést segítő enzimek savat képeznek, ezáltal a szervezetben magas a nehézfém terheltség, így a higany, ólom, kadmium.

Az interneten keringő ajánlásokkal ellentétben, minél magasabb a nehézfémek aránya, annál alacsonyabb dózis szükséges ahhoz, hogy a vérben keringő mennyiség minimális maradjon. Nagyon fontos tényező az idő és gyakorság. Ugyancsak fontos a méregtelenítés módja. Candida esetén elsődleges cél a szervezet lúgosítása, majd miután elégséges az antioxidánsok, C-vitamin (lúgositó formája a nátrium aszkorbát), és szódabikarbona szintje, következhet a tisztító (eltávolító) terápia.

Nagyon egyszerűen magyarázható, sokaknál miért nem működik a méregtelenítés.
A hosszútávú kitettség, így az amalgám hatására lerakódnak a nehézfémek a szövetekben, és nem a vérben keringenek. Rosszul előkészített méregtelenítés hatására a szövetekből a vérkeringésbe kerülő nehézfémek destabilizálják a szervezetet. A legtöbb oxigén és vér az agyba jut, ezért a vérben keringenek a nehézfémek is, melynek hatására az immunrendszer elnyomódik, ami metabolikus acidosishoz vezet.
A szervezet erősen savassá válik, a vizelet pH értéke mutatja.

Az agy irányítja a szervezet immunitását, jelentős szerepet tölt be a pH érték lúgosságának szabályozásában. Az aszpartámról (cukormentes colák, cukormentes rágógumi vagy gyermekek számára készített vitaminkészítmények), metanolról, formaldehydről jól ismert, hogy hosszabb távon pusztítják az idegsejteket. A sejtek körüli folyadékok savassá válnak. Következménye (lehet) az idegi diszfunkciók miatt agytumorok kialakulása is.  Az agytumor a hosszú ideig fennálló savasság állapota, melyet a kémiai anyagok és nehézfémek által előidézett ideghalál okoz.

A nehézfémek neurodegeneratív hatásának ellensúlyozására és az idegek védelmére több B-vitamin komplex, C-vitamin (nátrium aszkorbát formában) és E-vitamin szükséges. A B-vitamin segíti az idegi növekedést, a C- és E-vitaminok antioxidánsok.

Meg kell jegyezni, hogy a kémiai mérgek az aszpartámon kívül számos személyes higiéniai termékben (testápolók, kozmetikai termékek) is jelen vannak. Ezek is előidézhetik a metabolikus savasodáson keresztül a candida állapotát.

Általános méregtelenítés az ózonterápia vagy a hidrogénperoxid (stabilizálatlan, étkezési minőségű) alkalmazása, melyekkel semlegesíteni lehet a májban felgyülemlett kémiai mérgeket. Az antioxidánsok az idegek védelmét segítik. Valóban hatásos működésükhöz, megfelelő lúgosítás szükséges.

C-vitamin két formában létezik, savas és lúgos állapotban.
Előbbi az aszkorbinsav, utóbbi a nátrium aszkorbát. A savas állapot oxidatív, mely a szervezet ellen dolgozik. A lúgos állapot antioxidáns. A savas állapot az egészséges sejtekből egy elektront elvesz, míg az antioxidáns egy elektronnal bővíti azokat. Amikor a szervezet savas, és a méregtelenítés hatására nehézfémek is belekerülnek a keringő vérbe, az magasan oxidatív állapotban kerül, az immunrendszer működése gyenge, így a gombák száma növekszik. Ez megmagyarázza a túl gyors méregtelenítés folyamatának problémáját.

A legtöbb autista gyermeknél a túlzott mennyiségű nehézfémtől alakul ki a tanulási nehézség. A higany, alumínium az oltóanyagokból származnak. Ha az ólom szintje az oltás előtt már magas, az oltás következményeként váratlan csecsemőhalál következhet be. Képzeljük el, hányszor oltják be gyermekeinket az iskolás kor előtti időszakban. A higany és alumínium szintje meglehetősen magas az oltóanyagokban, a különböző nem hivatalos publikációk szerint sokszor meghaladják a hivatalosan engedélyezett, és környezetre biztonságosnak tekintett mennyiséget.
Ebből adódik, hogy sok gyermek vére jelentősen toxikusabb, mint a normál környezet, például egy tó vize!

Autista gyermeküket kezelő szülők szinte mindig túl magas mennyiségű koriandert használnak, ezért a gyermek már az első "kezelést" követően összezavaródik. Alacsony dózis esetén, átlagosan a 8. napon "zavarodik meg" az agy. Candida, illetve egyéb bőrproblémák jelennek meg.
Az úgynevezett "szakértők", akik autista gyermekeket kezelnek és egy héten keresztül méregtelenítenek, majd két hét szünet következik az eredményre várva, abszolút nem veszik figyelembe, miért az történik, amelyre nem számítottak.

A méregtelenítésnél a dózisok mértéke és sűrűsége különböző. Koriander esetén különösen eltérő a dózis és kezelések között időtartam. Érzékenyebb, tanulási képesség problémákkal küszködő, hiperaktív és autista gyermekek esetén az átlagos dózis xx levél (nagyfokú érzékenység esetén xx) naponta, míg az átlagos esetben kétnaponta, vagy heti két alkalommal x levél. Magnéziummal, C-vitaminnal (nátrium aszkorbát) és szódabikarbónával együtt.  Magnézium xx dózisa például xx mg, C-vitamin xx mg, szódabikarbóna xx teáskanál naponta xx alkalommal xx vízben, mellékhatást vagy reakció nélkül.

Miért magnézium? A magnézium puffert biztosít a méregtelenítés során a vérben keringő nehézfémek negatív hatása ellen. Az arány, azaz az eltávozó nehézfémek mennyisége attól függ, hogy a folyamatot hogyan képes kezelni a vese és néha a bélrendszer. A távozó nehézfémek a vesén, és sok esetben a bélrendszeren keresztül távoznak, néha az izzadtságmirigyeken keresztül is.

A bélrendszer szerepe a nehézfémek eltávolításában nagyban függ a szervezet és a bél ozmotikus egyensúlyától. Két tényező határozza meg. A klorid szintje, és a lúgosság mértéke. Utóbbi gyakran megegyezik a szervezet bikarbonát szintjével. Ha a kloridok száma magas, például sok klóros víz fogyasztásától, a bikarbonátok szintje alacsony.

A tipikusan savas étkezés hatására az ozmotikus egyensúlytalanság következményeként száraz a bél, a rajta keresztül felszívódó folyadékok mennyisége magas, mivel a szervezet megpróbálja a lúgosítással egyensúlyba hozni a pH értéket, ezért több lúgos fémet, nátriumot és vizet is elvon. A nátrium felszívódása magas a nátrium-klorid arány (1,2:1 vagy 1,3:1) egyensúlyának fenntartása érdekében.

Nagyon érdekes tény, hogy az asztali só erősen destabilizáló hatású a hozzáadott tapadásgátló összetevő(i), például az alumíniumszilikát miatt. A tapadásgátló vagy más kémiai anyagok megléte miatt a bolti közönséges só savas, gyakran pH 5 körüli értékkel. Távol áll a szervezet ideális, pH 7,35 igényétől, mely további problémákat is okoz. A szervezetnek sokkal több energiát kell fordítania arra, hogy az élelembevitel során a pH 5 érték pH 7,35-re változzon. A tengeri sók kémiája érdekes, mert saját pH 7 - 8,5 értékükkel jóval közelebb állnak a szervezet igényéhez.

A finomítatlan, kezeletlen tengeri sók a civilizált társadalmak által 90%-ban savat formázó élelmiszerek bevitele miatt különösen előnyös. A tengeri só pH 7-8,5, illetve a szódabikarbóna pH 8-as értéke jelentősen javítja az ozmotikus egyensúlyt a szervezet és a bél között, mellyel megszűnik a székrekedés.

A méregtelenítés folyamata általában nem működik a táplálkozásból eredő metabolikus acidosis, alacsony bikarbonát szint, túlzott mennyiségű méregtelenítéshez használt anyag, alacsony lúgosság, magas kloridszint, alacsony magnéziumszint, alacsony antioxidánsok esetén.

A magnéziumot a nehézfémek eltávolítása során nagyon szereti a szervezet. Egyáltalán nem meglepő, hogy a hajszálak vizsgálata és más laboreredmények alacsony magnéziumszintet mutatnak ki, mivel nagyon magas a nehézfémek szintje. A magnéziumról úgy tűnik, hogy jól segíti a nehézfémek kivezetését, ezáltal csökken a szervezetben levő mennyiségük.

Az emberek olyan mennyiségű mérget visznek be, különösen a táplálkozással, hogy cseppet sem meglepő, miért betegek oly sokan. Fluor(id) szintjük magas, alumínium szintjük szintén magas a fémből készült főzőedények használata miatt. A magasan feldolgozott, finomított növényi olajok, a magas hőfokon főzés hatására megromló olajok oxidációt, és sok egyéb tünetet idéznek elő.

A candida esete gyakran azt jelzi, hogy magas a nehézfémek aránya. Méregtelenítés során a vérben keringő nehézfémek szintje is magas. Sok embernél ez nem okoz problémát. Rendszerint annak következményeként, hogy a szövetekből kezdetben távozó nehézfém mennyisége alacsony, a szervezet lúgossága magas, a magnéziumszint szintén magas.

Az interneten keringő koriander paszta használatának sűrúsége és alacsony mennyiség betartása fontos a megfelelő méregtelenítéshez, hogy a vese korlátozott kiválasztása miatt csökkenteni lehessen a vérben keringő nehézfémek mennyiségét. A terápia használata nagyban függ a szervezet kezdeti lúgosságától.

Rendkívül sok alternatív gyógyítással foglalkozó előtt ismeretlen a fogalom, számosan túl agresszíven, jelentősen nagy dózist alkalmaznak, több változót is figyelmen kívül hagynak. Egyáltalán nem törődnek a lúgosítás fontosságával.

A méregtelenítéshez komoly támogatást nyújt a terápiát megelőzően fogyasztott granulált lecitin. Megakadályozza, hogy az idegrendszer, és a neuronok mielinjei sérüljenek, melyekkel gátolják az érintett idegek, érzések, mozgások, kognitív vagy más funkciók által érintett idegek értékvesztését, melyet a méregtelenítés folyamata során a vérben keringő nehézfémek okoznak.

A bélkörnyezet megváltoztatása probiotikum használata előtt lépéshossznyi előnyt hoz. Nincs szükség probiotikumra, ha a bélflóra állapota az ideálishoz közeli, lúgos.

A candida csökkentésének legegyszerűbb módja a szódabikarbóna, a nátriumkarbonát (mosószóda - a szódabikarbóna elővegyülete) keveréke. Ivóvízhez segítség a tengeri só, és szódabikarbóna, vízben elkeverve.

Ligetszépe olajnál biztonságosabb a napi használat helyett a 2 naponta fogyasztás, mert a szervezet korlátozottan tudja feldolgozni az olajat. A legtöbb embernél heti 1-2 alkalommal ajánlott. A halolaj 2-es tipusú omega-3 zsírsavat tartalmaz (DHA és EPA), sokkal jobb és kevésbé problematikus forma, mint a lenolaj. Utóbbi gyorsan megromlik, avasodik, és bizonyos kutatási eredmények alapján kevésbé hatásos forma. A halolaj csökkenti a gyulladásokat, egyéb bőrproblémákat, illetve az immunproblémákat is. A tőkehalmáj olaja is jó, D-vitamint tartalmaz, mely az immunrendszert erősíti.

Bizonyos gombás állapotot egy nap alatt el lehet tüntetni. A gomba azonnal eltűnik, de hosszabb ideig kell lúgosítani a szervezetet, majd időnként ismételni.

Szisztémás candida, közvetlenül használt szerek

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés