A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Diagnosztizált térdporckopástól napi 15 km-es gyaloglásig

Schramm Tamás
2015. 08. 19. 11:10:10
Diagnosztizált térdporckopástól napi 15 km-es gyaloglásig 10 éve Dona injekció, 6 éve Condroitin. Az eredmények rövid ideig tartottak. Párom egyik szobából a másikba, vagy az utcára csak borzalmas fájdalmakkal tudott közlekedni. Műtét szóba sem jöhetett. 3 éve elfogadta ajánlásomat. Hétvégén kerékpárral jár pecázni és évente többször 30-40 km-t bringázunk. 2014 június második hetében naponta 7,5-15 km-t "sétált" velem. A megoldás egyszerű, olcsó és bárki számára elérhető, ha akarja és hisz benne.

 

Ne a tüneteket fedjük el szintetikus szerekkel, hanem keressük és kezeljük az okot

5500 méterA kedves olvasó figyelmébe ajánlom, hogy a leírás feleségem története. Ugyanazon dolgok használata minden embernél más eredménnyel járhat. A történet elképzelhető, hogy segítséget ad Önnek, de előfordulhat, hogy nem. A leírás nem minősül orvosi tanácsnak. Betegség esetén konzultáljon szakképzett orvossal és tartsa be az orvosok előírásait.

Ne feledje, aki hisz a saját gyógyulásban, sikeresen halad előre. Akik 2008 óta követik az eseményeket, már olvashatták a történet elejét.

Egészséges térdporcPárom először Dona tablettát, majd injekciókat kapott. A szerek 4-5 évig nagyon jól karbantartották állapotát. Később különböző, gyógyszereket írtak fel, majd rheumatológiai, elektromos kezelésre adott beutalót orvosa. Állapota annyira leromlott, hogy a lépcsőzés és bevásárlás is komoly gondot okozott. Ahogy haladt az idő, már a lakáson belül is alig tudott közlekedni.

2009 elején néhány hónapja már működött vállalkozásunk.
Először hírlevél feliratkozóinkat kerestem meg, akikről tudtam, hogy gyógyszercégnél dolgoznak. A beérkező válaszokban mindenki ugyanazt a port ajánlotta, melyet az orvos felírt, de hatástalannak bizonyult.

Egyik vásárlónk csontkovács. Elmondása szerint sportolás közben megsérült a térdízülete. Az orvosa által elvégzett arthroscopos műtéti eljárás (a csont megfúrásával) jól sikerült. Eredményét kb. 5 évig lehet élvezni. Azt követően a mozgás lehetőségét valószínűleg járóbot, vagy tolószék segíti.

Éjszakákon keresztül böngésztem az internetet. Bíztam benne, hogy létezik 100%-os alternatív lehetőség.

Kezdésként szódabikarbóna, citromlé és ásványvíz keverékével lúgosította a szervezetét. A keverék 2 evőkanál igazi citrom leve (nem flakonos), fél teáskanál szódabikarbóna és fél pohár!!!! ásványvíz. A fél pohár azért fél, mert a szervezet elektrolit szintjének beállítását a tapasztaltok szerint ez a töménység segíti. Naponta 3 alkalommal fogyasztható, reggel éhgyomorra, délután és lefekvés előtt. Étkezések előtt és után legalább 30 percig nem ajánlott fogyasztani, mert közömbösíti a gyomorsavat. Délután 14-16 óra közötti azért ajánlott inni, mert olyankor elég savas a szervezet, sokan elbóbiskolnak, vagy fáradtak. Ismerjük az ebéd utáni fáradtságot. A savas állapotot segíti a délelőtti meeting, a határidős munkából fakadó stressz, a futárszolgálatok által házhoz vitt, mikróban melegíthető ételek, a szénsavas üdítők, a colák, hamburgerek, és a gyorséttermek kínálata.
Otthon levőknek sem könnyebb. A pici baba ellátása, a mikróban melegített ételek, a folyamatos feszültségben tartó szappanopera sorozatok :-)

Saját reklámja szerint kiváló, természetes lúgosító és antioxidáns az mlm rendszerben árult I-betűs termék. Egyik természetgyógyász vásárlónk hívta fel figyelmemet, hogy a frissnek reklámozott növényi összetevők színe, levegővel érintkezve, kifakulnak, megváltoznak. Ezzel ellentétben, a 2-3 napig levegőn hagyott I... por színe állandó. Ha nem változik a szín, az anyag nem természetes. Mert a természetes növényi összetevő oxidálódik és ettől fakul. Ezért nem marad sötétzöld a spirulina tartalmú szappan néhány hét után. A felfedezésből adódott, hogy huszonezret nem dobtam ki.

A délutáni ital löketet ad, feléleszt. Az esti adagot lefekvés előtt fél, egy órával itta. Éjjel 2-3 óra között ismét nagyon savas a szervezetünk, ebben az időszakban méregtelenít a máj. Nem véletlen, hogy az emberek jelentős része az éjfél utáni időszakban, álmában szenderedik el örökre.

Lúgosításhoz tökéletes a lime vagy az organikus, pasztörizálatlan almaecet is. Utóbbit egyik külföldi utamon vásároltam. A bolti és szintetikus (kőolaj alapú) ecetek legfeljebb a konyhába valók azoknak, akik mindenben a legfinomabb és legolcsóbb terméket keresik.

A megadott lúgosítás a vizeleti oldalon segít a pH 6,5-7 közötti értékének beállításában.
Az emberek többségénél a táplálkozás összetevői miatt 5,5-6,5 pH közötti, savas a vizelete.

Kínálatunkban már szerepeltek az algák, a hiányzó zöldajkú kagylóport külföldről rendeltem. Megérkezése után egy fél literes üvegbe öntve, fakanállal kevertem össze a spirulina és chlorella algák porát.

Hivatalos klinikai kísérletek eredményét nem találtam, csak egyéni tapasztalatokról olvastam angolul, ausztrál és új-zélandi oldalakon. Elmondtam páromnak, hogy garancia nincs, időpontot sem tudok ígérni, de 2-3 hónap alatt kiderül, hogy hatásos-e.

A bio spirulina és bio chlorella algákat első héten az ajánlott, napi 1,5-2 gramm (csapott mokkáskanál) mennyiségben fogyasztotta, vízben elkeverve. Saját elmondása szerint pár nap után fájdalmakat tapasztalt, kezén és lábfején az ujjai zsibbadtak, ami 2-3 nap után elmúlt. Utólag tudom, hogy a méregtelenítés kezdetét élte át. 2. héttől megemelt adagban, napi 6-8 gramm (3-4 gramm spirulina, 3-4 gramm chlorella) és 3 darab zöldajkú kagylópor kapszula (a port itthon, magunk kapszuláztuk)  volt a napi fogyasztása, a második hónap végéig. Az utóbbi időben bio minőségű por formában vásárolom és magunknak itthon töltjük vega kapszulákba. Így biztos, hogy nem kerül a kapszulákba tapadásgátló, illetve felszívódást akadályozó összetevő.

Rendszeresen kérdeztem páromat, érez-e valami változást.
1 hónap után semmi.
1,5 hónap után semmi.
2 hónappal később azt mondta, már nem feszít úgy, mint azelőtt.

Kb. 2,5 hónap telt el, amikor 600 kg áru érkezett. Olyankor a család együtt pakol, cipel. Kértem, hogy vigyázzon magára és ne emeljen súlyt. Kérdésemre, hogy fáj-e, igennel válaszolt. Mi fáj? A dereka - válaszolta. A térded? Megmozgatta, és azt felelte, hogy nem fáj.
Maga is alig hitte el.

Ismert tény, hogy a térd és boka ízületeinek állapotát nagy mértékben befolyásolja, mekkora súlyt kell megtartaniuk. Ezért az ideális testsúly nem orvosi, hanem létfontosságú ügy.

Az egész napos lóti-futi hatására, sportolás, futás nélkül 2-2,5 kg-ot fogyott egy hónap alatt. Két hónap alatt közel 5 kg-val lett könnyebb. A neten talált 90 napos diéta segítségével fiunk és párom is 60 nap alatt 10+ kg-ot fogyott.

Ha kiszámolom, hogy mennyibe kerül ma az injekció és tabletta, illetve por, összegben alig van különbség. Kevesen mondhatják el, hogy párom korában - a meglevő állapotot követően - közel úgy működik a térde, mint 20 éves korában.

Tiszafüred-Abádszalók kerékpározás2013 nyarán a Tisza-tónál Tiszafüred-Abádszalók-Tiszafüred között 42 km-t kerékpároztunk. Párom, pechére kemping bringával kerekezte végig a távot. (sokkal több tekerés, térdhajlítás :-) Abádszalókon találtunk egy éttermet, ahol étlap helyett egyetlen, nagyon finom menüt szolgáltak fel. Az út túlsó felén fagyiztunk, azután indultunk vissza.

A kerékpárút a hosszú egyenesek miatt monoton. A táj szép, a levegő tiszta, időnként lehet látni a Tiszát is.

Pihenő a Fertő-tó partján Rusztnál2014 tavaszán a Lővérek tetejéről kerekeztünk le - és át Fertőmeggyesre, majd Rusztra, egészen a tóig. Magyar oldalon a folyamatos lejtők miatt fogalmunk sem volt, hogy jövünk vissza. A régi határon visszafelé megtaláltuk a kerékpárutat, mely óriási lejtőkön, az erdőben vitt vissza Sopronba. Térképen utólag megnézve, aznap 40-42 km-t kerekeztünk. Nem volt túl napos az idő, mégis óriási mennyiségű D-vitaminhoz jutottunk.

Gyalog a 60-as útonPárom több éve szeretett volna eljutni a Holt-tengerhez, ami 2013-ban össze is jött. Naponta 10-15 km-t gyalogoltunk. Szombaton nincs közlekedés, ezért lakóhelyünktől az óvárosba lefelé és felfelé is lábunk vitt.


Holt-tengeri iszapEgyik délután, amikor a rendkívül lejtős úton gyalogoltunk a Holt-tengernél a "strandhoz", begörcsölt a lábszára. Úgy, hogy percekig nem tudott lépni. A víz tele van magnéziummal és brómmal, azok csökkentik a izomfájdalmakat és görcsöket. Néhány száz méterre volt fekete iszap. A víztől 1 méterre, egy gödörből kellett kézzel kikaparni. Bekente a kissé büdös (kénszagú) iszappal lábszárát, néhány percen belül minden fájdalma megszűnt. Én vagyok a fotóalany, bőrömön a fekete iszappal.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés