A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Magnéziumklorid és prosztata

Schramm Tamás
2015. 08. 19. 13:04:47
Magnéziumklorid és prosztata

77 éves prosztata páciensnél teljes vizelési pangás esete állt fenn. Prosztatája erősen megnagyobbodott. Naponta 3 alkalommal katéterezték, mellette meleg beöntést és magnéziumos kezelést kapott. A beteg arról tájékoztatta orvosát, hogy 2-3 alkalommal vizelt éjszaka.

1930-ban már tudták és alkalmazták.
1963 decemberben a "Megelőzés" nevű újság cikksorozatot indított prosztata témában. Figyelemre méltó könyvet publikáltak francia nyelven, címe Equilibre Minéral et Santé (Mineral Equilibrium and Health), írója Dr. Joseph Favier (Librairie le François, Paris). Címe jelzi, témája ásványi magnézium... a csodálatos magnézium.

A könyv bemutatja, hogyan lehet az értékes magnéziumot, mint gyógyszert használni nagyon sok betegség gyógyítására. Itt most arról a fejezetről írunk, amely a magnézium prosztatára gyakorolt hatását mutatja.

Dr. Favier köszönetet mond Dr. Stora-nak, aki elsőnek fedezte fel a magnéziumklorid nevű anyag hatását a prosztata eredetű vizelési probléma kezelésére. 1930. március 18.-án tájékoztatta erről a francia Orvosi Akadémiát. 8 nappal később Dr. Pierre Delbet ugyanezt az eredményeket jelezte a magnéziumkloriddal.

Amikor Dr. Stora eredményeiről beszélt Favier-vel, a könyv szerzőjével, Favier elkezdte kérdezni orvos barátait. Azt találta, hogy ők is ugyanezt alkalmazták. Meglepetésére, 5-ből 4-nél, különösen éjszaka, problémát okozott a vizelés. És mindegyikük, a magnézium tabletták szedését követően úgy tapasztalták, hogy vizelési problémák eltüntek vagy jelentős mértékben csökkentek.

Egy másik orvos, Chevassu érdekes adatokat adott 12 prosztata esetről, akiket magnézium tablettával kezelt. Közülük 10 meggyógyult. Egy eltűnt, róla nem lehet tudni az eredményt. Az, aki nem gyógyult meg, semmi másban nem szenvedett, csak az éjszakai vizelések száma okozott gondot. Érdekes dolog, hogy minden beteg általános fizikai állapota javult. Evidens, valaminek lennie a magnéziumban, ha egészséges az emberi szervezetre.
Dr. Chevassu a 4. számú esetről beszél.

Egy 77 éves prosztata páciensnél teljes vizelési pangás esete állt fenn. Prosztatája igen erősen megduzzadt. Naponta 3 alkalommal katétereztek november 24.-ig, emellett meleg beöntést is kapott. Az első spontás vizelés november 25.-én történt. December 7.-én megszüntették a katéterezést. December 10.-én éjszaka már 3 alkalommal vizelt, és jól látható volt az üledék. A magnéziumos kezelés december 14.-én kezdődött, és a dózis 4 tabletta voltm és 1930. február 21.-ig tartott. Az éjszakai vizelés száma 5-ről 3-ra, és az üledék mennyisége 20 grammra csökkent. A betegnél helyreállt a testi erő, és nagyon jól érezte magát. Úgy gondolta, hogy meggyógyult és abbahagyta a kezelést.

A vizelés sűrűsége megnövekedett, 3 nappal később február 24.-én az üledék mennyisége 126 grammra nőtt. A magnéziumos kezelés abbamaradt, és a vizelés sűrűsége lerövidült. Március 21.-én a beteg arról tájékoztatta az orvost, hogy éjjel csak 2 vagy 3 alkalommal vizelt.

A 13-as betegnél komplett pangás állt fenn. kórházba küldték, hogy prosztatáját eltávolítsák. Dr. Chevassu úgy érezte, ebben az esetben a műtét túl veszélyes lett volna. Ezért magnéziumklorid tablettát adott. Spontán vizelés történt, és a beteg elhagyhatta a kórházat műtét nélkül. Ettől kezdve semmilyen nehézsége vagy fájdalma nem volt a vizeléskor. A beteg sűrűn bejárt látogatóként a kórházba, hogy köszönetet mondjon az orvosnak. Természetesen, hazamenetelét követően is szedte a magnézium tablettákat.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés