A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Ricinusolaj - nyirokrendszer, szelíden

Schramm Tamás
2015. 08. 19. 10:34:42
Ricinusolaj - nyirokrendszer, szelíden

A ricinusolaj mint gyógyszer az ősi Egyiptomtól a korai középkorig használatban volt. Ma már népgyógyászati szernek tekintik. Hatásos lehet különféle vírusok, baktériumok, gombák és penészgombák elszaporodásának megakadályozásában.

A ricinusolaj használata Indiából ered, ahol kiterjedten alkalmazzák minden tipusú emésztőrendszeri probléma, így székrekedés, gyulladásos bélbetegség kezelésére, vese- és hüvelyfertőzések, illetve asztma ellen is. A Kanári-szigeteken borogatásként használták a ricinusbab leveleit. Szoptató nők a mellükre helyezték, ezzel növelve a tejkiválasztást, és csökkentve a mellek gyulladását. Hasi területen borogatásként megelőzhető a menstruációval járó fájdalom.

A ricinusolaj legkedvezőbb hatását bőrön keresztül, ricinusolaj csomaggal vagy borogatással érhetjük el.
A késői Edgar Cayce nevéhez kapcsolódik a ricinusolaj csomag használata. Bár nagyon sok orvos megtapasztalta jelentős eredményeit, a mai napig nem ismerik, vagy nem fogadják el az egészségügyben dolgozó szakemberek a technikát.

Két oka lehet:
Túl egyszerű. Nehezen elképzelhető, hogy a ricinusolaj csomaggal kiváló eredményeket lehet elérni egészségügyi probléma esetén.
A jelenlegi gondolkodásmód szerint az önmagában pozitív eredmények nem érik el azt a kritikus tömeget, mellyel megalapozható, hogy az ilyen kezeléseket befogadja az egészségügyi rendszer.

Mindenki, kivéve valószínűleg az szegényebb embereket, a kezelést figyeli aggodalommal, és nem azt, hogy hatásos-e.
Számos AIDS beteg képes volt növelni T-sejtjeinek mennyiségét és más problémákat megszüntetni a leirt technikával. Mások hasznosnak találták az epilepsziával járó krónikus problémák, a hiperaktivitás, a máj és epebetegségek és a krónikus folyadék visszatartás megszüntetésében.

Megfelelően használva, a ricinusolaj pakolás javíthatja a csecsemőmirigy (nyirokszerv, a T-limfociták érésének legfőbb helye) és más immunrendszeri területek működését. Két külön tanulmány is leírja, hogy hasi területen alkalmazva jelentősen megnövekedett a limfociták termelődése azokhoz képest, akiknél placebo csomagot használtak.

A limphociták az immunrendszer - betegség ellen küzdő - sejtjei. Főként a nyirokszövetekben jönnek létre és tárolódnak, mely magába foglalja a csecsemőmirigyet, a lépet, a nyirokcsomókat és azokat a nyirokszöveteket, melyeket a vékonybél ölel körbe. (Peyer-plakkoknak nevezik). A legtöbb orvos tudja a szervezet fehérvérsejtjeinek szerepét, mégsem ismerik különösebben a nyirokrendszert.

A nyirokrendszer csodálatosan összetett szerkezet. Kéz a kézben működik együtt a vérkeringéssel és az emésztő rendszerrel.

kapilláris működése és a ricinusolaj pakolásA vérkeringésben a friss oxigénes vér a tüdőkből a szív felé halad az egyre vékonyabb artériákon, míg eléri a legvékonyabb ereket, a kapillárisokat. Ezekben a mikroszkópikus vékony csövekben cserélődik a vérben levő oxigén és tápanyagok, a körülötte levő sejtekben elhasználódott anyagokra. A kapillárisok ezt követően fokozatosan egyre vastagabbá válnak, vénákká formálódnak, és rajtuk keresztül jut vissza a oxigén nélküli, elhalt sejtanyagokat tartalmazó vér a tüdőkbe, majd a szívhez, majd innen folytatja végeláthatatlan keringését.

A vérrel érkező folyadékokból a nagyméretű protein molekulák megszöknek a kapillárisokból. Csatlakoznak hozzájuk a test minden sejtjéből kiválasztott "hulladékok" és folyadékok, melyek a sejtek közötti kis helyen gyűlnek. Ha nem tudnának távozni, elkezdenénk dagadni, mint a béka, és 24 órán belül meghalnánk. Szerencsére van egy teljesen különálló keringési rendszerünk, a nyirokrendszer, mely képes felszívni és eltávolítani ezeket a folyadékokat, proteineket és elhasználódott anyagokat.

A kiterjedt nyirokhálózat több száz kilométernyi csőből áll, a teljes testet behálózzák. A nyirokvezetékeken keresztül minden anyag visszajut a vérbe, ahol elhasználódik, majd a testből eltávozik.

A nyirokvezetékek mentén helyezkednek el a nyirokcsomók. Szűrőként működik, antitesteket állít elő, amikor idegen proteineket észlel. Bizonyára Ön is tapasztalt már gyengeséggel együtt járó megdagadt nyirokcsomót. Ilyenkor az antitestek küzdenek egy fertőzés ellen, magában a nyirokcsomóban vagy a nyirokrendszer valamelyik részében.

A keringési rendszerből megszökő folyadék visszajuttatásán és az immunrendszer számára antitestek létrehozásán kívül egy másik, nagyon fontos funkciója is van. A nyirokrendszer csomósítja a nyirokszöveteket, más néven Peyer-plakkokat, a vékonybélen keresztül. Más tápanyagoktól eltérően, a zsírmolekulák általában túl nagyok ahhoz, hogy közvetlenül felszívódjanak a bélből. Helyettük ezek a plakkok szívják el, és továbbítják a nyirokrendszeren keresztül, majd elengedik a véráramba. A belekből felszívódó összes zsír 80-90%-a igényli az nyirokrendszer segítségét.

A fő betegségek kezelésekor alig veszik figyelembe a nyirokrendszert. Az orvosegyetemistákat arra tanítják, hogy a nyirokrendszer azért fontos, mert ebből észlelhető az ödéma pontja, a szövetekben felgyülemlő folyadék, azaz duzzanat a lábon, a bokáknál és a kezeken. Az ödéma teszt meglehetősen egyszerű. A duzzanatnál egy ujjal megnyomják a bőrt, majd gyorsan elengedik. A bőr benyomva marad, azaz egy kis mélyedést formáz, amely egészen addig megmarad, amíg a sejten kívüli folyadék nem tér vissza a helyére. Ez 5 és 30 mp közötti idő. Sajnos a kutatások azt mutatták, hogy a benyomódásos ödémát és a folyadék visszatartást nem lehet észrevenni, amíg a sejten kívüli folyadék mennyisége nem haladja meg 30%-kal a normális szintet. Más szavakkal, már jóval előbb kialakulhat a komoly nyirokrendszeri probléma, mielőtt felismerhetővé válik.

Különböző problémák keletkeznek, amikor a nyirokfolyadék áramlása lelassul, és felgyűlik a sejtek körül. Először az egyedi sejtek távolódnak el a kapillárisoktól. Az átadott oxigén és tápanyag szintje lecsökken. A megeröltetésől és stressztől a sejtek elpusztulhatnak vagy arra kényszerülnek, hogy túlélve, a saját mérgező melléktermékükben éljenek. Az állapot a szervek degenerálódásához és leépüléséhez vezet. Például a szívből rosszul távozó nyirokfolyadék a szövetek sérülését, sőt még szívleállást is okozhat. Hasonló probléma történik a májban, vesékben és más szervekben.

A folyadék sejteken kívüli felgyülemlése kitágítja a területeken levő szöveteket. Minél tovább tágulnak, és minél hosszabb ideig marad fenn az állapot, annál nehezebben áll helyre.

Az egészségügyi problémáktól függetlenül a legtöbb orvos azt feltételezi, hogy a nyirokrendszer megfelelően működik. A feltételezés a beteg állapotát veszélyezteti. A kutatások azt mutatták, hogy az öregedés folyamán szerveink degenerálódni kezdenek. A csecsemőmirigy az immunrendszer fő alkotórésze. Felelős a nyirokrendszer megfelelő fejlődéséért, de öregkorban gyakorlatilag nincs jelen. A Peyer-plakkok az öregedés során egyre kisebbé válnak és bizonyos betegségek hatására gyakran elpusztulnak.

Cayce azt tapasztalta, hogy az általános egészség és a test jóléte a Peyer-plakkok egészségéhez kapcsolódik. Számtalan esetnél állította, hogy bizonyos összetevők alakulnak ki ezekben a plakkokban, melyek az idegrendszer integritásának fenntartásához szükségesek. Lehet, hogy igaza van. A mai napig nem értik a csecsemőmirigy és a Peyer-plakkok funkcióját és fontosságát.

Minden egészségügyi probléma esetén meg kell kísérelni a nyirokrendszer funkcióinak javítását. Ez vonatkozik az AIDS, szívbetegség, hasmenés, és minden más esetben. Nem létezik olyan gyógyszer, mely javítani képes a nyirokfolyadék áramlását, mindazonáltal, könnyen kezelhetjük a feladatot ricinusolaj alkalmazásával.

Amikor a ricinusolaj a bőrre kerül, néhány rendkívüli esemény történik. A vérben található lymphociták száma megemelkedik, amely pozitív hatással van a csecsemőmirigyre és/vagy a nyirokszövetekre. A nyirokfolyadék áramlása is emelkedik a szervezetben. Felgyorsul a sejteket körbevevő méreganyagok eltávozása, és csökken a megdagadt nyírokcsomók mérete. Eredményeként általános javulás tapasztalható a szervek működésében, csökken a fáradtság, illetve a depresszió.

A mérgezés csökkenésével a nyál pH értéke is kevésbé savassá válik, mely mutatja a javuló egészséget. A Peyer-plakkok hatásosabban szívják fel a zsírsavakat, melyek fontosak a növekedéshez és helyreállításhoz szükséges hormonok képződésében.

Ricinusolaj közvetlen bőrbe dörzsölése vagy masszírozása

Néhány állapothoz az olajat egyszerűen a bőrbe masszírozzák. A masszázs különösen hatásos lehet a gerinc vonalában. Testfelületen a masszírozás iránya követni szokta a nyirokváladék folyásának irányát.

Állapotok, melyek a felületi alkalmazásra válaszolhatnak
Általánosabb állapotok:

 • bőr keratosis
 • ótvar
 • gombás és baktériális fertőzések
 • sebek, sérülések
 • hasi terhességi csík (megelőzés)
 • bursitis
 • faggyús ciszták
 • szemölcsök
 • máj vagy öregségi foltok
 • izomrándulás
 • izületi ficam
 • viszketés

Ricinusolaj csomagok

Gyógyszerkönyvi minőségű ricinusolajA csomag elkészítéshez a következőket szokták használni:
hidegen préselt ricinusolaj,
szabványos melegítőpárna,
műanyag szemetesszák,
2 vagy 3 db 30x30 cm-es gyapjú vagy flanel és egy nagyobb méretű törülköző.
 

1. A melegítőpárnát lapos felületre teszik és beállítják magas hőfokra.

2. A párna tetejére helyezik a szemeteszsákot. Ezután átnedvesítik a flanel darabot a kb. fél csészényi olajjal, és a szemeteszsák, illetve melegítőpárna fölé kerül.

3. A teljes csomagban az olajjal átitatott anyag kerüljön a bőrre. Általános esetben a hason alkalmazzák. Derékfájás esetén a derékon. Ahhoz, hogy a csomag a helyén maradjon, és az olaj ne folyjon az ágyneműre, nagy törülközővel szokták körbecsavarni a testet.

4. A csomagot legalább 1 órán keresztül szokták a helyén hagyni, a melegítőpárnát olyan magas hőfokra állítják, amelyet még elvisel a páciens.

5. A csomag eltávolításakor a maradék olajat a bőrbe masszírozzák, vagy eltávolítják szódabikarbónás víz keverékével.

6. A flanel vagy gyapjúdarabot felhasználják újra, ha megfelelő módon tudták tárolni. Műanyag zsákban vagy cippzáros tárolóba helyezve, majd azt a hűtőgépbe téve. A következő használat előtt felmelegítik és 1-2 evőkanál friss ricinusolajat kevernek hozzá.1 hónap használat vagy tárolást követően kidobják, helyette tiszta olajat használnak.

Állapotok, melyek a ricinusolaj pakolásra reagálhatnak

Nyirokrendszer elzáródása

Nyirokfolyadék rossz áramlása miatti állapotok és panaszok esetén lehet előnyös:
1. Krónikus folyadék visszatartás miatt duzzadt ízületek és fájdalom
2. Arthritis
3. Légzőnyílást, belső fület és mandulát érintő felső légúti fertőzések
4. Bélproblémák, Crohn betegség vagy colitis
5. Epeprobléma
6. Furunkulus
7. máj cirrhosis, hepatitis, megnagyobbodás vagy elzáródás
8. menstruációval kapcsolatos vérbőség
9. vakbélgyulladás
10. hiperaktivitás
11. székrekedés, béltapadás
12. dagadt nyirokmigyek
13. vese és hüvelyi fertőzések

Neurológiai problémák

1. Ideggyulladás, sciatica, övsömör stb.
2. Parkinson kór
3. Sclerosis multiplex
4. Migrénes fejfájás
5. Bénulás

AIDS

"Az immunrendszert stresszelő vagy károsító állapotokra előnyös lehet a ricinusolaj csomag. Semminél sem látványosabb, mint az AIDS-nél. Több olyan AIDS beteg emberrel beszéltem, akik a kezelésükhöz kiegészítésként napi 1 órán keresztül, nagyon pozítív eredménnyel alkalmazták a ricinusolajat. Két héten belül nem ritkán látható a fehérvérsejtszám, a platelet szám emelkedése, és vörösvérsejtszám is növekszik."

A ricinusolaj pakoláson kívül oliva olaj és citromlé kombináció fogyasztásával tovább stimulálták a nyirokrendszer áramlását illetve a máj aktivitását.
1 tiszta, organikus, egész citrom (héj, hús, magok, lé)
1 evőkanál extra szűz oliva olaj
1 1/2 csésze desztillált víz
4 evőkanál narancslé

Az összeturmixolt anyagot leszűrték rozsdamentes fémszűrőn. A gyümölcs húsát nem használták fel. A maradék folyadékot 4 egyenlő részre osztották, 1/4 csészénként, és egy adagot fogyasztanak a három fő étkezéssel, illetve lefekvés előtt.
A nyirokfolyadék stimulálásán kívül a keverék megnövelte a májból és epéből kiválasztott folyadék mennyiségét, amely javította a vékonybélben az esszenciális zsírsavak felszívódását, a Peyer-plakkok segítségével. Nem ritkán tapasztalták AIDS betegeknél a súlynövekedést, a panaszok hosszú listájának eltünését, melyek gyakran a zsívsavak hiányával függtek össze."

Cayce különböző eredményekkel hozta összefüggésbe a ricinusolajat.
A legtöbb a szervezet nyirokrendszerével kapcsolatos. Azt is feltételezte, hogy a ricinusolaj vibrációs minősége segít a sejtek harmonizálásában és gyógyításában. A kijelentést nagyon sok orvos ostobaságnak nevezi.

Dr. Johanna Budwig a lenolaj gyógyító képességét hozta összefüggésbe egyedi, kémiai kötésével, mely ugyanazon a frekvencián rezeg, mint a Nap. Úgy érezte, hogy a lenolajban levő esszenciális zsírsavak képesek felszívni és tárolni a napfény energiáját. Lehetséges, hogy ricinusolajban levő speciális kötésű ricinussav hasonló módon működik.

Függetlenül a működésüktől, sokan elégedettebbé váltak a ricinusbab egyszerű olajának csodálatos hatásától. Évszázadokkal ezelőtt a ricinusbab növényét "Palma Christe" néven ismerték.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés