A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Viszkető aranyér és természetes illóolaj csillapítószerek

Schramm Tamás
2015. 08. 10. 21:22:29
Viszkető aranyér és természetes illóolaj csillapítószerek

Aranyér. Nem egyszerű beszélni róla. Néhány természetes megoldás ennyítheti a viszkető, gyulladt, esetleg vérző állapotot. A tapasztalat azt mutatja, hogy azonnali könnyebbülést hoz a gyógyszerkönyvi minőségi ricinusolaj külső alkalmazása.

Az aranyér a végbél terület vénás, gyulladt állapota. Lehet külső vagy belső, játhat viszketéssel, fájdalommal vagy vérzéssel is. Vakarással tovább gyengülhet a területet és növelheti a problémát.

Soha ne vakarja a végbelét!

Gyors segítség lehet ha összegyűr két letépett wc-papír lapot. Kerülje a szintetikusan illatosított levendula, citrom és hasonló változatokat. Azok izgatják a végbél és hüvely nyálkahártyáját. A galacsinra gyűrt wc-papírra öntsön gyógyszerkönyvi tisztaságú ricinusolajat, és a papírt helyezze a végbélnyílásához! Napközben is alkalmazhatja, az alsónemű megakadályozza, hogy kiessen. Ha éjjel használja, reggelre a fájdalom jelentősen csökkenhet. Nálunk teljesen eltűnt.

Viszkető végbél megnyugtatása

5 csepp geránium illóolaj
4 csepp levendula illóolaj
3 csepp bergamot illóolaj
40 csepp kókuszolaj

Keverje össze az illó- és hordozó olajokat, majd töltse egy üres üvegbe. 2-3 cseppet helyezzen megnedvesített, organikus, illatmentes, törlőkendőre és gyengéden tisztítsa meg a végbél területét. Használja naponta 1 alkalommal vagy szükség szerint több alkalommal.

Aranyér kezeléséhez

1.  Fájdalom és/vagy viszketés esetén
Alkalmazzon 1-2 cseppet
  • szalmagyopár,
  • levendula
  • fenyőtömjén keverékből nedves papírtörlővel, igény szerint.
Bélmozgást követően tegyen 1 csepp tömjén olajat a törlőkendőre és azzal fejezze be a tisztítást.
 
2.  Belsőleg
Geránium és levendula illóolajokból 2-2 cseppet és 1 teáskanál kókuszolaj vagy olivaolaj keverékét öntsön fecskendőbe, alkalmazza belül, naponta 3 alkalommal, amíg a fájdalom elmúlik.
 
3.  Akut és/vagy vérző állapotnál
Keverje össze üvegben szemcseppentő vagy pipetta használatával:
10 csepp szalmagyopár
10 csepp ciprus
10 csepp levendula
10 csepp tömjén
5 csepp szantálfa
5 csepp geránium
2 evőkanál kókuszolaj

Tegyen 4-6 cseppet megnedvesített törlőkendőre és alkalmazza a fájdalmas területen napi 3 alkalommal. Bélmozgást követően tegyen 1 csepp tömjén olajat a törlőkendőre és ezzel fejezze be a tisztítást.

Szükség esetén ne feledjen szakképzett orvosi segítséget kérni!
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés