A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

WUCHU - A bőrfiatalító meridián masszázs

WUCHU - A bőrfiatalító meridián masszázs

WFDT (Wuchu Facial Detox Massage) egy tradicionális kínai kézmasszázs rendszer. Ebből fejlődött ki a Wuchu Muscle Detox technika, amely az arc akupunktúrás pontjai mentén alkalmazott meridián masszázs.

A WFDT egy méregtelenítő hatású eljárás, mely során a masszírozás által a bőrben és izmokban felhalmozódott méreganyagok összeomlanak. Rövid idő alatt - érezhetően és látványosan - évekkel fiatalabbnak fog tűnni az arc. Erről számolnak be azok, akik rendszeresen gyakorolják a technikát, sőt van, aki szerint jóval hatásosabb, mint az arctorna, mert nem csak az apróbb ráncokat tünteti el, hanem a száj környéki nevető ráncok mély barázdáit is enyhíti, valamint az arc beesettségét, fáradtságát is megszünteti. Feszesíti az arcbőrt, serkenti a kollagén képződést és megdolgoztatja az arcizmokat, melyek ugyanúgy, mint a test más részein, ennek hatására ”bedurrannak”. 

Egészségügyi előnyei is jelentősek, hiszen a WFDT masszázs enyhíti az arcüreg fájdalom intenzitását,  illetve a migrén, fejfájás, szédülés és fülzúgás gyakoriságát csökkenti.

A WFDT és a többi arc masszázs technika közötti fő különbség, a kézmasszázs rendszer. WFDT masszázs mélyen a bőr szöveteibe hatoló, melegítő ”rezgő” mozgás alkalmazását jelenti, gyakorlatilag egy mély szöveti masszázst, mely lebontja az arcizmokba ágyazódott  méreganyagokat A dörzsölés és súrlódás eredményeként hő keletkezik, mely által elbomlanak a méreganyagok a bőrből és az izmokból, a rezgés pedig megedzi az arcbőrt és az izmokat, serkenti a vérkeringést.

Az ismétlődő simítások gyorsaságának növelésével lehet elérni a vibrációt (előre+hátra mozgás számít 1 simításnak). 

Gyakorlattól függően 3 szintre juthatunk a WFDT-ben:
1. szint - kezdő: 30 simítás 15 másodperc alatt
2. szint - közép: 30 simítás 10 másodperc alatt
3. szint - mester: 30 simítás 5 másodperc alatt

És a szinteken bizonyos fokú nyomást is kell gyakorolni a bőrre:
1. szint: Csak a kéz saját súlyát használja
2. szint: Óvatosan nyomja
3. szint: A kétkezes résznél nyomja meg finoman

Izomlázat nem lehet kapni a gyakorlatoktól, de arra figyelni kell, hogy a nyak és a vállak végig lazák maradjanak. A bőrt semmilyen módon nem károsítja (kivéve, ha többet csinálunk a megengedettnél), nem nyújtja - épp ellenkezőleg - feszessé teszi, a zsírt bontja ugyan, de helyette izmot épít. 
Olaj és krém használata nem javasolt a masszázs időtartama alatt, sőt, igazából utána sem, mert eltömíti a pórusokat, evvel gátolja a méregtelenítés folyamatát.

A WFDT titka abban is rejlik, hogy roppant egyszerű, gyorsan megtanulható. Naponta kétszer  - reggel és este - 10-15 percet kell szánnunk rá kezdőként, haladóként már csak 5 percet, mesterként pedig 3 percet. Egymás utáni két napon gyakoroljuk, utána mindig egy nap pihenő következzen.
Az eredmény 3 héten belül már észrevehető, 3 hónapon belül pedig az ismerősök is észreveszik majd a változást. Érdemes egy fotót is készíteni, mielőtt elkezdjük… 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés