A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Szódabikarbóna - Ciszták kialakulása és kezelése természetes módon

Schramm Tamás
2015. 12. 11. 00:00:00
Szódabikarbóna - Ciszták kialakulása és kezelése természetes módon

A ciszták többsége az antibiotikumok által létrehozott erőteljes acidosis (elsavasodás) eredménye. A ciszta több hónap alatt jön létre. A leírásban olvasott ajánlással a ciszta csökkenése 2-3 hét után jól észrevehető.

Az antibiotikumok általánosan savasítanak . A szervezet a savas állapotot megpróbálja közömbösíteni, ehhez a meglévő kalciumból használ fel. A fogínyben létrejövő cisztában azért magas a kalcium mennyisége, mert a szervezetben hiányos az elérhető bikarbonátok szintje.

Sokaknál teljesen eltűnt a ciszta szódabikarbóna fogyasztásával. Fél teáskanál szódabikarbónát, fél pohár vízben elkeverve, napi 2-3 alkalommaI fogyasszuk. Ha a szervezetben a savasság megszűnik, a túlzott kalcium szintje és a ciszták mérete is lassan csökken. A táplálkozással naponta bevitt egy evőkanálnyi granulált lecithin is segítséget nyújt. A kalcium megfelelő felhasználása érdekében magnézium bevitele is szükséges. A szervezet számára a megfelelő magnézium, kalcium arány 2:1, azonban a táplálkozásból bejutó kalcium a kívánatosnál jóval magasabb mennyiségű. Az általánosan hatásos dózis 250-500 mg magnézium-klorid, heti 5 alkalommal.

Megfigyelések alapján a várandós nőknél gyakori a tejsavas acidosis, sőt gyakoribb a metabolikus acidosis, amely még a szülést követő hónapokban is fennáll. Ezért ajánlott a bikarbonátok, magnézium és lecithin bevitele. A B-vitamin komplex, általában B-50 tovább segíti, hogy a szervezet képes legyen saját pH értékét szabályozni. Különösen a B-1 előnyös, de összetevői az olcsó szerekben savasító formában vannak jelen. Lúgosító változata a thiamine mononitrát (Amely savasít, az a thiamine hydroklorid).

Általánosságban ½ teáskanál szódabikarbóna, vagy 2 kanál bio, pasztörizálatlan almaecet és ½ teáskanál szódabikarbóna ½ pohár vízben elkeverve, naponta 2-3 alkalommal fogyasztva, lelassítja a ciszták létrejöttét. Egy csipetnyi kálium-citrát hozzáadásával tovább csökkenthető a ciszta mérete. Ajánlott a magnézium-klorid hozzáadása.

Antibiotikumok hatására a vitaminok szintje lecsökken, ezért nagy mennyiségű szabad nehézfém marad vissza. Egy, vagy két napig, naponta 3-4 csészével, tej és cukor nélkül fogyasztott zöld tea segít a szabad nehézfémek eltávolításában. Nagyon egyszerű megoldásnak tűnik, azonban a gyakorlati tapasztalatok szerint hasznos. A megadott mennyiségtől és időszaktól nem célszerű eltérni.

Az antibiotikumok gombás fertőzéseket hoznak létre, melyektől viszketés alakul ki. A bio, pasztörizálatlan almaecet és szódabikarbóna a legjobb, de önmagában a szódabikarbóna is segítséget nyújt. Volt egy személy, akinél az egész testén, évekig tartó gombás fertőzés jött létre és a szódabikarbóna fogyasztásával leállt a viszketés, múlni kezdett a fertőzések nyoma.

Olyan esetekben, amikor nem segített, 10%-os nátrium-tioszulfát oldat bőrön, és néhány csepp ivóvízben alkalmazva hatásos volt. Egy liter vízhez 10 csepp 10%-os oldatot adnak. Nagyban segíti a savasság, metabolikus acidosis csökkenését, mellette a nehézfémek is távoznak, mert a nátrium-tioszulfát nehézfém kivezető. Nagyobb mennyiségben a túlzottan magas kalcium szintjét is csökkenti.

Ha a ciszták méretét az eddigieknél gyorsabban kell csökkenteni, vagy a kalcium szintjét kell agresszívebben alacsonyabb értéken tartani, egyszerűen fél teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál citromlé fél pohár vízzel naponta 3 alkalommal fogyasztható. Kétszer olyan gyorsan dolgozik, mint a szódabikarbóna.

Érdemes megjegyezni, hogy a ciszta nem egy éjszaka alatt jön létre. Kialakulásához legalább egy év szükséges, különösen ha a 9 hónapos várandósság időszakát és az antibiotikumokat figyeljük, melyek gyorsítják a ciszták kialakulását. A nátrium-tioszulfát alkalmazása magában is segítséget nyújt a viszketés megszüntetésében.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés