A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Csicsóka por (Helianthus tuberosus) - 100 g

Ingyenes szállítás

Ár:
1.990 Ft
Készletünk állapota: RAKTÁRON
Várható szállítás: 2020. október 29.
Átlagos értékelés: Segíts nekünk és mondd el mit tapasztaltál a termékről!
Egységár: 19.900,01 Ft/kg

Eredményesen felhasználható gyomor- és bélproblémák esetén, antibiotikumos kezelések után a normál bélflóra helyreállítása érdekében. Kiváló antioxidáns (flavonoidok és fenolos vegyületek forrása),- kedvezően befolyásolja a sejtek növekedését és csökkenti az oxidatív stressz káros hatásait.

A csicsóka inulin-, és frukto-oligoszacharid tartalma segít a béltisztításban és a máj méregtelenítésében. Az inulin serkenti a bélflórában lévő hasznos bifidus baktériumok szaporodását, vízmegkötő hatása révén teltségérzetet okoz és segít a fogyásban. Természetes cukorpótló és megakadályozza a székrekedés kialakulását.

Kérjük válasszon kiszerelést
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Újrazárható tasak, 60x80mm - 100 db Újrazárható tasak, 60x80mm - 100 db
290 Ft
Üres zselatin kapszula "0" - kb. 100 db Üres zselatin kapszula "0" - kb. 100 db
890 Ft -tól
Üres vegetáriánus kapszula "0" - kb. 100 db Üres vegetáriánus kapszula "0" - kb. 100 db
990 Ft -tól
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Csicsóka por (Helianthus tuberosus) - 100 g

A csicsóka gumója sok ásványi anyagot (káliumot, kalciumot, foszfort, cinket, magnéziumot), vitamint (C-, B1-, B2-, B3) és antioxidánst (béta-karotint) tartalmaz.

Jelentős tulajdonsága, hogy mind a 6 létfontosságú esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyeket a szervezetünk nem képes előállítani (lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin), illetve növényspecifikus hatóanyagokat (kolin, betain, szaponin) is tartalmaz. Fogyasztásának létjogosultságát a gumókban található 14-16 %-nyi inulin-tartalma adja és teszi ezzel funkcionális élelmiszerré.

Kapcsolódó olvasmány: BÉLTISZTÍTÁS, MÁJMÉREGTELENÍTÉS, INZULIN...? CSICSÓKA!


 

Az inulin egy olyan fruktózokból felépülő poliszacharid, amely átalakulás nélkül halad át az emésztőrendszer felső-, és középső szakaszán - egészen a vastagbélig, ahol az ott található bélflóra kezdi el bontani. Az élelmi rostok meghatározott mennyiségű rendszeres napi bevitele nélkülözhetetlen az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

A csicsóka inulin tartalma:

  • prebiotikumként serkenti a bélflórában lévő hasznos bifidus baktériumok szaporodását, miközben ezzel egyidejűleg gátolja a káros baktériumok megtapadását a bélben
  • segít helyreállítani a sérült bélflóra állapotát - például antibiotikum kezelés után
  • elősegíti a B-vitaminok szintézisét
  • segíti egyes ásványi anyagok - például a kalcium - felszívódását, csökkentve ezzel a csontritkulás kialakulásának esélyét
  • segít a glükóz-tolerancia javításában azáltal, hogy nem jön létre inzulin-válasz az elfogyasztása után
  • vízmegkötő hatása révén teltségérzetet okoz és segít a fogyásban
  • szabályozza a cukoranyagcserét - természetes cukorpótló, miközben nem emeli meg a vércukorszintet
  • megakadályozza a székrekedés kialakulását és segít emésztési problémák esetén (pl.: csökkenti a hasi diszkomfort-érzést)
  • megállítja a bélnyálkahártya sorvadást
  • csökkenti a vérplazma összkoleszterin és triglicerid szintjét valamint a húgysavszintet
  • segít megtisztítani a bélrendszert a mérgező anyagoktól, és segít megelőzni a vastagbélrák kialakulását azáltal, hogy a mérgező salakanyagok tranzitidejét lecsökkentve a széklet hamarabb ürül ki a bélrendszerből

A csicsóka segít a máj méregtelenítésében 

A csicsóka, mint magas rost tartalmú élelmiszer hatékonyan hozzájárulhat a máj tehermentesítéséhez: inulin-tartalma megköti a vastagbélben felhalmozódott méreganyagokat, és segíti azok széklettel való távozását.

A csicsóka segít cukorbetegség esetén

A csicsóka olyan természetes cukorpótló, amely tartós fogyasztás esetén sem növeli a vércukorszintet, és nem okoz szélsőséges vércukor-ingadozást sem. Metabolizációjához nincs szükség inzulinra, csökkenti az inzulin függőséget és megkönnyíti a vércukorszint beállítását. 

A csicsóka használata

Oldjunk fel legfeljebb 2-3 evőkanál csicsóka port egy pohár vízben vagy gyümölcslében, de keverhetjük a reggeli zabkásánkba és a turmixunkba is.. Fontos tudni, hogy az inulin nagyobb mennyiségben puffasztó hatású, ám ez a mennyiség mindenkinél változó. Érdemes először kevesebbet használni (pl.: 1 evőkanál) és fokozatosan növelve tesztelni.

Felhasznált szakirodalom:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5466194/

http://www.aaem.pl/Topinambur-new-possibilities-of-use-in-the-supplementation-diet,102767,0,2.html

https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/4C8D01FE5AF4A6A81965344B26FAB14D/S0007114502000958a.pdf/prebiotic_effects_of_inulin_and_oligofructose.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6290539/

https://academic.oup.com/jn/article/129/7/1402S/4722577

Gyógynövények

Vásárlói vélemények

Miért volt hasznos, miben segített a termék használata és miben nem?
Írja meg véleményét!

Ezek is érdekelhetnek

Keresés