A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Csontritkulás - kálcium mítosz

Csontritkulás - kálcium mítosz

A csontritkulás azoknál a nemzeteknél a legdrámaibb mértékű, ahol a lakosság a legtöbb kálciumot fogyasztja. USA, Kanada, skandináv országok. Bizonyítékok vannak arra, hogy hiába eszünk valamilyen formában kálciumot, amely lehet korall kálcium, osztriga héj kálcium, ezekkel legfeljebb 1-2% csontsűrűség változás érhető el.

Kálcium és csontritkulás

Sok nő szenved a csontritkulástól, aki kálciumot, pontosabban kálcium tablettát szed. Hibásan gondolkodunk az étkezésről vagy az ásványi anyagokról. Az általános nézet alapja az, hogy száz évvel ezelőtt elkezdték vizsgálni az emberi csontokat, és úgy találták, hogy kálciumból épülnek fel.
Amikor az emberek azt gondolják, hogy kicsi a csontsűrűségük, azt gondolják, "oh, több kálciumot kell fogyasztanunk, az felépíti csontjainkat". Az emberi test komplex biológiai gépezet..

Mi növeli a csontsűrűséget?

Két ásványi anyag, a szilikon és a magnézium.
A legjobb magnéziumforrás az étcsokoládé csokoládé, mely a fogaknak is kedvező. A teljes csokoládéban levő kémiai anyagok elpusztítják a Streptococcus mutáns organizmusokat, melyek a szuvasodást okozzák. A csokoládé kivonatai most kezdenek megjelenni a fogkrémekben az egész világon..

Az alacsony kakaótartamú csokoládéban levő cukor rossz, bár skandináv tanulmányok azt mutatták, hogy akik cukortartalmú csokoládét ettek, sokkal egészségesebbek a fogaik, mint akik nem.

A szilikon ásványi anyag, és jelenlegi étrendünkben igen bonyolultnak tűnik a fogyasztása. Az uborka, paradicsom és étkezési paprika héja tartalmazza. Három másik növény, a zsurló, csalán és zabszalma is segítik a csontsűrűség növekedését. A csalán főzetét több száz éve isszák Nagy-Britanniában, az egyik legfontosabb étel. Ha tudja, hogyan kell, eheti. Ihatja is, csak ki kell szárítani és utána készíthet belőle teát.

A zab magja a zabfűben található, némi szalmával körülötte. Apró borítása van, az a magház. A zabszalma az egyik leggazdagabb szilikon forrás. Bioboltokban vásárolható. Kivonatként is árusítják. Eheti nyersen, vagy készíthet belőlük teát. Kombinálhatja a három anyagot, illetve lucernamagot is adhat hozzá, amely szintén kitűnő szilikonforrás. Tapasztalni fogja, hogy napi 3 erős tea ivásával elkezd növekedni a csontsűrűsége. Ez a szilikon.

Hogyan növeli a szilikon a kálciumot?

Ha sok szilikontartalmú ételt fogyaszt, az enzimek energiája átalakítja kálciummá. Egy nagy francia kutató, Louis Curvan kutatta a témát, hogyan kapcsolódik a szilikon és kálcium egymáshoz. Öt könyvet írt a témáról, 5000 oldalt. Nobel-díjra jelölték. A francia nyelv miatt nem jelentek meg angolul kutatási eredményei.

Ma legtöbben kálcium tablettákat, tengeri kagyló héját és minden hasonlót fogyasztanak. Annyira berögződött az agyunkba a kálcium, hogy összekeverednek a dolgok. Keressünk rá az interneten, és megtaláljuk, hogy azoknál az embereknél, akik a kálcium tablettákat használják, mérgező tünetek jelentkeznek.

A húsok és cukrok savassága mit okoz?

A csontok élnek, és kellően lúgosak. Cukor bevitelét követően szervezetünk kálciumot használ, és azt a csontokból kell biztosítania, hogy semlegesítse a cukor intenzív savasságát. A kálcium erősen lúgos, csontjaink szintén lúgosak, és szervezetünk lúgos ásványokat használ fel, ha erős savakkal találkozik.
A cukor nagyon erősen savas. Biztosan ismeri, hogyan lehet leoldani a busz akkumulátorának fémcsatlakozóiról a korróziót. Szénsavas üdítőt kell ráönteni, mivel a cukor és a foszforsav minden rozsdát felold a csatlakozókról. Ugyanezt akarja a testében is?

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés