A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Csontsűrűségről

Csontsűrűségről Feleségem a héten gyógyszert vásárolt. Nem magának, hanem 87 éves szomszédunknak. A gyógyszertári blokk alján valami ilyesmit olvastam: "További jó egészséget kívánunk". Valóban?

Szelén, K2 és D3 vitamin - autoimmun betegségek

Az osteoporosis hosszútávú állapot, ahol a Staphylococcus és mycoplasma típusú baktériumok bizonyos típusai felfalják a csontokból a kálciumot, a szervezet tartósan savas állapota miatt. A megoldás a lúgosítás lenne, hogy az öregedés folyamán a savasodó vér ne vonjon ki kálciumot a csontokból, és az ne kerüljön a szövetekbe.

A neurodegeneráció irányítja a szervezet pH értékét, amit otthoni megoldásokkal szabályozhat. A cukrok, és aszpartám, melyeket nagyon ritkán tüntetnek fel a termékek címkéjén, neurodegeneratív betegségeket okoznak. Ha diétás vagy 0 cukortartalmú colát iszik, vizelete pH értéke azonnal 4-5 közötti - savas - értékre változik. Szervezete metabolikus acidózisba kerül, és elkezdi kivonni a kálciumot a csontokból.

Ugyanez történik, ha festékhígítóval, methanollal, formaldehiddel (utóbbi szinte minden új gépkocsiban megtalálható) érintkezik. A legtöbb parfümmel, illatosítóval, melyek a szappanokban és mosogatószerekben is megtalálhatóak. Ezek a kémiai anyagok neurodegenerációt okoznak.

A legegyszerűbb megoldás C-vitamin és komplex B-vitamin szedése. Megszüntetik a mérgező szerektől keletkező savas állapotot, és így kivédhető, hogy a szervezet ne vonjon ki kálciumot a csontokból.

A történet hasonlít a görög szobrokhoz. melyek mállanak a savas esőtől. Ha 70 évig él az ember enyhén savas környezetben, elképzelheti, mit kell kiállnia szervezetének. A csontnak szintén, mert a bevitt táplálék 90%-ban (kávé, tea, csokoládé, sütemények és édességek, üdítők..... a lista a végtelenségig folytatódik) savformáló.

Néhány egészségügyi hatóság azt állítja, hogy a paradicsomban magasabb a methanol tartalom, mint a colában. Ez félreinformálás, mivel a methanol (ugyanolyan metabolikus savasodást okoz, mint a cola) erősen kötődik a pektinhez, és ennek toxikus hatását elnyomja.
A másik fajta szabad methanol valóban károsító hatású.

Nem szükséges dollármilliókat felemésztő kutatás annak kiderítésére, hogy az aszpartám veszélyes. Egy nőt azért börtönöztek be, mert férjének creatinint (vízvisszatartást biztosít)  és aszpartámot (Gatorade) adott, ezektől férje meghalt.

Fentiek komoly figyelmet érdemelnek, mert autoimmun betegséget okozhatnak és nagyon sok feldolgozott élelmiszerben el vannak rejtve. Hogyan? Besorolásuk GRAS (azaz általánosságban biztonságosnak tekintett), ezért az ízesítő anyagok (flavour) összetételét nem kell feltüntetni a címkén. A nem feltüntetett anyagok autoimmun betegséget, metabolikus acidózist (szervezet elsavasodását), daganatot okoznak, hosszú ideig tarthatnak, és a savasság okozza a csontokból történő kálcium kivonást.

Az eddigi ismeretek szerint a kálcium csontokhoz való kapcsolódását a szervezet prolin aminosava, talán a lysin is, a C-vitamin, és a szilikon biztosítják. Ázsiában az emberek főleg tisztítatlan rizst fogyasztanak vagy zablisztet, esetleg zsurlókat.

A savasodást okozó ételek hatása nagyon egyszerű lúgosítással elkerülhető. Szódabikarbona, prolin, lysin, C-vitamin az élelmiszerekben levő szilikon, az aszpartám kihagyásával, K2, D3 vitaminokkal, és a boraxból származó boronnal. Nagyon erős hatású kiegészítők a csontritkulás ellen.

A K2 és D3 vitaminok segítik a csontozat megtartását, azonban érdekes, hogy nagyon sok polynol típusú cukor (xylitol, mannitol, mannoz), és a fermentált szójatej is védelmet nyújt. Biokémiailag különbözőképpen működnek.

1. A szódabikarbona lúgosít, megakadályozza a vér savasodását és ezáltal a kálcium csontokból történő kivonását.

2. C-vitamin, lysin, prolin aminosav rosthálót képez, mely megtartja a csontokban a kálciumot. Bármi, amely a kollagént segíti, lehet kollagén táplálkozáskiegészítő is, lehetővé teszi, a formálódó proteinek kálciumhoz való kapcsolódását. A protein adja a csontok rugalmasságát.

3. D3 és K2 vitaminok, de a jód is növeli a szervezet immunitását, védelmet nyújtanak bizonyos mycoplazmáktól (számos oltóanyag összetevője), lassítják a kálcium eltávozását.

4. Polyol cukrok, a mannoz, mannitol, és xylitol védelmet nyújtanak a mycoplasma baktériumok ellen, hogy ne legyenek képesek hozzákapcsolódni a csontsejtek sejtfalához. Úgy működnek, mint a ragasztó eltávolítók, amikor a kórokozók finoman hozzákapcsolódnak a csontsejtekhez. Életben maradásukhoz egészséges sejtekhez kell tapadniuk. A vírusok hasonló módon működnek, szintén a sejtfalhoz kapcsolódnak, ha ez a pajzsmirigy vagy a csecsemőmirigy, akkor elnyomják az immunrendszert és jön az autoimmun betegség.

5. Borax, mely boron, érdekes módon gombaellenes tulajdonságai vannak. Hosszútávon pusztítja azokat a gombákat, melyek lassan "felzabálják" a csontokat is.

6. Magnézium, megakadályozza bizonyos Staph szerű baktériumok ízületeket és porcokat pusztító tevékenységét, melyek hatására a két csont egyesülne.

A mindennapi csontritkulás kezelésben a borax, magnézium, xylitol és szódabikarbona a legáltalánosabb orvosság. A többiek fontosak lehetnek az autoimmun betegségek és csontok szempontjából, így K2 vitamin (pld a Natto tartalmazza) és a D3. Utóbbi növeli az izomtömeget, megakadályozza a túl sok szteroid használatától keletkező izomsorvadást.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés