A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Csonttörés, bőr-, hús-, izom- porc- és csontsejtképző tea 2.

Csonttörés, bőr-, hús-, izom- porc- és csontsejtképző tea 2.

Gyermekünk nyílt lábszártörést, jobb lábszárában két csonttörést - 2x7 szeg és platina beépítése, bal térdében hossz- és keresztirányú szalagszakadást szenvedett. A 3. naptól napi 1,5-2 liter gyógynövény teát készítettem otthon. Borzalmas ízű volt, de itta minden nap. 7. héten levették a gipszet lábáról. Ilyenkor további 4-6 hétig járógipsz a szokásos eljárás. A röntgen képe megmutatta, hogy csontjai teljesen összeforrtak, a hosszirányú ínszalag is.

Csonttörést kúráló gyógynövény tea

6 rész feketenadálytő gyökér
3 rész tölgykéreg
3 rész sédkender
3 rész ökörfarokkóró
1 rész lobelia*
2 rész feketeüröm
3 rész fehérmályva gyökér
1 rész csukóka*
3 rész diófa kéreg

A leírás szerint abból készítsük, ami rendelkezésünkre áll.
Minél több összetevőt sikerül beszerezni, annál erősebb a hatása.
Az elkészült tea iszonyatosan keserű.

Összetevők többsége közforgalomban kapható.
*Lobelia Magyarországon csak homeopátiás szerként és kapszulázva kapható.
Tekintettel a nagy mennyiségre, Németországból rendeltem.
*Csukóka, Németországból rendeltem 100 gr 300 Ft.

A tea készítésénél kerülje az alumíniumot! (kanál, tál, fazék, stb.) Kevés ember rendelkezik 100-200 ezer forintos vízszűrővel, mi sem.

2,5 literes Pyrex leveses "fazekat" használtam. Feltöltöttem csapvízzel, majd hagytam reggelig, hogy a klór eltávozzon. Gyorsítására többször fakanállal kevertem. Szűrt víz is megfelelő. Precíz méréssel nem foglalkoztam, de igyekeztem az arányokat betartani. Kicsi, fából készült kanállal (nem fakanál) mértem.  Amikor minden a vízbe került, alaposan megkavartam, majd az edényre ráhelyeztem az üvegfedőt és éjszakára a hűtőgépbe tettem. Előfordult, hogy reggel kevertem, ilyenkor késő délutánig hagytam ázni.
(Ma már 4-5 szem nátrium tioszulfátot tennék a vízbe a klór semlegesítésére.)

A hűtőből kivéve átöntöttük rozsdamentes lábosba, majd nagyon kicsi lángon melegítve kb. 20-25 percig rotyogtattuk. Kb. fél liter elfőhet, hogy töményebb legyen a tea. Kifőzni (forralni) nem szabad. Hagytuk hűlni, majd műanyag szűrön átöntve került az üvegekbe. A szűrés után - tiszta kézzel - erősen megmarkolásztam a gyógynövény kupacokat, és amennyire bírtam kinyomkodtam a maradékot is.

Egy főzést követően dobja ki az összes gyógynövényt. Ne használja újra, mert a kifőtt összetevők visszavándorolnak a növényekbe. Lehet, hogy nem hiszi, attól még tény.

Érdekes látvány volt naponta 2 borosüveggel megjelenni kórházban :-)

A gyógynövény tea összetevői

Feketenadálytőgyökér

Úgy ismert, mint csontkötő. A tea egyik legfontosabb összetevője. Olyan erőteljes, hogy önmagában is elvégzi a munkát a törött csont gyógyításában. Tudományos neve: "symphytum" a görög "Syumphuo" szóból ered, jelentése "összenöveszteni". Másik általános neve "csontvarró". Nem kétséges, hogy azért, mert úgy ismert, mint a csontok összevarrója. A nevek történelmi fejlődését tekintve, ez a növény speciális. De ennél is többet tud.

Tudományosan bizonyított, hogy a feketenadálytőgyökér kiemelkedően magas allantoin összetevőt tartalmaz. Az allantoin a természetben sejtképző. Segíti a csontsejteket növekedni és sokszorozódni és a csontokat újra összekapcsolni. Ez megmagyarázza, miért olyan előnyös a törött csontoknak. A természetben az anyatej a másik hely, melyben allantoin található. A tejben életfontosságú szerepet játszik a baba növekedésénél és fejlődésében. A gyógynövény olyan magas szintű beépülő kálciumot és proteint tartalmaz, amely önmagában elégséges a megélhetéshez. Ne csodálkozzon, hogy a feketenadály segítséget ad a törött csontok gyógyításában.

Fehérüröm

Kiváló gyógynövény, segít a test fájdalmainak megszüntetésében. Látható, hogy törött csont esetén miért olyan előnyös a használata. Elpusztítja és eltávolítja a parazitákat, illetve férgeket a szervezetből.
Nem ismert, hogyan végzi. Talán a kesernyés íze okozza. Ez az egyik legkeserűbb gyógynövény a növények birodalmában. Ha nem szereti a nagyon keserű ízeket, kapszulázva érdemes szedni.

Fehérmályvagyökér

Gyökere kitűnő az izmok újraépítésénél. Ne feledje, a tea nem csak a csontokat építi újra, hanem az izmokat és porcokat is. Egy csonttörésnél nagyon gyakran a környező szövetek is sérülnek.
Olvasható, hogy a fehérmályvagyökér az izmok újraépítéséhez "élő", magasan beépülő proteineket tartalmaz. Nagyon sokszor "égből jövő mannának" hívták.

Tölgyfakéreg

Kiváló "készen" elérhető kálcium forrás. Nehezen hihető, mégis a legtöbb ember szervezetében a valójában szükségesnél több kálcium található. De ez a kálcium nem a csontokban van; a szövetekben halmozódik fel és nem könnyen hozzáférhető. Csonttörés esetén a szervezetnek extra kálcium szükséges a törött csont gyógyításához. Ha a kálcium nem elérhető, a szervezet nem képes a repedést vagy törést gyógyítani. A tölgyfa kérge asztringens hatású. A csonttöréskor nagyon sokszor duzzanatok keletkeznek a seb környékén. A tölgyfakéreg segítséget nyújt a duzzanatok csökkentésében.

Diófa kéreg

Segítséget nyújt a fertőzések és gombák szervezetből kiűzésében. A szövetek sérülését követően nagyon könnyen előfordulhat fertőzés.

Sédkender

Ez a gyógynövény szembeszáll bármivel. A sédkender gyökere "természetes oldószer". Felbontja a nem kellő és szükségtelen ásványokat a szervezetben és a csontok területén, melyek megakadályozhatnák a megfelelő gyógyulást. Hogyan tudja a sédkender pontosan, hogy melyik kálciumot bontsa fel, és melyiket ne? A választ nem ismerjük.

Ökörfarokkóró

Az ökörfarokkóró speciális táplálék a mirigyrendszer számára. Csodálatos sikereket értek el a sérült here és gyulladt petefészek kezelésében. Hatású kiváló a pajzsmirigy működéséhez. Ha ez nem működik megfelelően, nagyon nehezen gyógyul a törött csont.

Lobelia*

A teát 3-szor hatásosabbá teszi. Tenné, ha kapható volna.

Csukóka*

Ez a gyógynövény speciálisan az idegrendszerre hat. Az egyik gyógynövényes enciklopédia azt írja, hogy a csukóka az egyik legjobb idegre ható szer. Töréskor nagy segítséget nyújt.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés