A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Csúszós szilfa drazsé száraz köhögés időszakára

Csúszós szilfa drazsé száraz köhögés időszakára A csúszós szilfa csodálatos hatású nedves, hideg, köhögős időszakban. Segíti az irritációk lecsendesítését, nedvesíti a száraz torkot és csillapítja a köhögést.  Mézzel párosítva, mely természetes antibakteriális, antiszeptikus és gombaölő tulajdonságú, kellemes, hatásos, természetes szer. A gyermekek imádják.

Csúszós szilfa aktiv összetevői

A csúszós szilfa fő összetevője a mucilage (nyálka), amely egy poliszacharid, és vízzel keverve géllé változik. A nyálka a szárának belsejéből ered, kicsit nyálkás, kicsit csúszós, ezért kapta a "csúszós szil" nevet. A nyálka jó munkát végez, bevonja és csillapítja a szájüreg, torok, gyomor és bélrendszer belső falának emésztőrendszeri reflux, Crohn, colitis, hasmenés, diverticulitis, IBS fájdalmát.

Védelem a gyomorfekély ellen

Nagyon sok szakértő véli úgy, hogy ha a extra nyálkát biztosít az emésztőrendszerben, akkor a csúszós szilfa védelmet biztosíthat a fekély kialakulása ellen túlzott gyomorsav esetén. Gazdag tápanyagokban, beleértve az előnyös antioxidánsokat, melyek csökkentik a gyulladásokat.

A belső felületeket bevonó nyálka tartalma miatt a csúszós szilfa gátolhatja a gyógyszerek felszívódását, ezért használatától legalább 2 óra időkülönbség ajánlott a gyógyszerek használatakor.

Csúszós szilfa “drazsék”

Elkészítése nagyon könnyű, ha rendelkezésére áll csúszós szilfa por.

Szükséges eszköz:  
Kisméretű tál

  • 50 gramm csúszós szilfa por
  • 3 evőkanál nyers méz
  • 3 evőkanál nyers kakaópor vagy szentjánoskenyérfa por
  • ½ – 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál organikus vanília kivonat vagy néhány csepp bio vanília olaj

Az összetevőket tegye a kisméretű tálba.
csúszós szil alapanyagok

Tiszta kézzel keverje össze, majd gyúrja tésztaformára.

Csipkedjen le kisebb darabot, kb. ½-1 teáskanálnyit, és formázzon belőle golyót. A tésztaformát hosszúkás, vékony kígyó alakra is gyúrhatja, és az ebből letört darabokból is elkészítheti a kerek formát.
csúszós szil elkészült drazsék

Helyezze a golyókat a tálba, takarja le. Száradás közben hasonlóak lesznek a drazséhoz.
Azonnal fogyaszthatja vagy kiszáradást követően.
A megadott mennyiségű alapanyagból kb. 40 darab mini drazsé készíthető.

Adagolás: 
olyan gyakran szopogassa a drazsét, ahogy szükségét érzi.
Gyermekek számára is biztonságos.
(Csecsemők a méz miatt nem fogyaszthatják.)

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés