A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Cukorbetegség gyógyítása szeliden 2. rész

Cukorbetegség gyógyítása szeliden 2. rész Évente több tízmillió ember szenved és hal bele a 2-es típusú cukorbetegség járványba, és az ahhoz kapcsolódó vérkeringés betegségekbe, vakságba. Magyarországon naponta 6-8 ember végtagját amputálják.

"Kételkedtem az eredményekben és vettem egy másik mérőműszert. Ugyanazokat az értékeket mérte."
Alig hittem el, teljesen izgatott voltam. Elkezdtem mesélni a környezetemben és barátaimnak, hogy meggyógyultam, a cukorbetegség az emberek által létrehozott betegség, és óriási hazugság."

Cukorbetegség beszámoló

Az oldalon szereplő információ egy cukorbetegség témával foglalkozó fórum bejegyzése.

"Ha igen, tegye azt, amit én. Lépjen ki a borzalmas, nem kívánt, ember áltaI elnevezett betegségből, mielőtt inzulinfüggővé válna. Több, mint 3 évvel ezelőtt, a kapott laboreredmények alapján családorvosunk 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizált. Vérglükózom 9 mmol/L értékű, ezért gyógyszert kell szednem. Metformint írt fel. Laborban készíttettem vértesztert, majd elkezdtem szedni napi két alkalommal 1-1 tablettát. Reggelente 6,5 - 6,8 és 7,5 mmol/L értékeket mértem.

Két év telt el, egyetlen alkalommal sem sikerült levinni 4 és 6 mmol/L érték közé, holott doktorom javaslatára csökkentettem súlyomat is. Úgy döntöttem, hogy megvizsgáltatom magam egy ismert, cukorbetegekkel foglalkozó szakemberrel is. A vérteszt 7 mmol/L feletti értéket mutatott, és Ő is 2-es típusú cukorbetegséget diagnosztizált. A specialista továbbra is javasolta a Metformint.

A mellékhatásoktól való félelmek miatt egyre szabálytalanabb időszakokban vettem be. Időközben rengeteg internet oldalt jártam végig, kigyűjtöttem az olvasott javaslatokat, ötleteket, hogyan lehet élni ezzel a betegséggel. Az információk tengerében zavarban voltam. Mégis, lassan elkezdtem elhitetni magammal, hogy ez a betegségnek nevezett valami nem létezik.

4 hónappal ezelőtt, folyamatosan hullámzó depresszióm közben új remény csillant fel. Elkezdtem látni a fényt az alagút végén.

5,4 mmol/L volt, de néha alig haladta meg a 4mmol/L értéket. Kételkedtem az eredményekben, ezért vettem egy másik mérőműszert. Ugyanazokat az értékeket mérte. Alig hittem el, annyira izgatott voltam. Elkezdtem mesélni a környezetemben és barátaimnak, hogy meggyógyultam, és a cukorbetegség az emberek által létrehozott betegség. 

Amikor ismét visszatérek azokra az orvosi oldalakra, melyek tanácsokat adnak, megint látom, teljesen megtévesztő, amit a 2-es típusú cukorbetegségről írnak. Elkezdtem  gondolkodni, hogyan tudom meggyógyítani nővéremet, aki 2-es típusú, inzulinfüggő cukorbeteg. Még túl nagy falat. Rengeteget olvasok, hogy megértsem, milyen mértékben működik a hasnyálmirigye.  Nem vagyok orvos és szakember, csak érdeklődő. Saját szervezetemmel való kapcsolatom és nővéremmel folytatott beszélgetések alapján úgy gondolom, hogy az emberiség okozta azt a borzasztó állapotot, amikor a metabolizmust teljesen megzavarta.

Olvastam, hogy cukorbetegeknek tilos a burgonya fogyasztása, mert nagyon gyorsan emeli a vércukorszintet. Ez járt a fejemben, amíg cukorbeteg voltam, de ma már annyit ehetek, amennyit kívánok, és semmilyen hatása nincs a vércukorszintemre. Bármikor mérem, a glükóz értékeim normálisak.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés