A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Cukorbetegség gyógyítása szelíden 3. rész

Cukorbetegség gyógyítása szelíden 3. rész Ismeri a magnézium ATP és GTP működését? Akkumulátorok, melyek sejtjeinkben tárolják az energiát. A víz, tengeri só és kálium kapcsolja be a generátort, melyet kation pumpának neveznek. Előállítja az energiát, melyeket az ATP és GTP tárol.

Cukorbetegség, inzulin

Diabetes:lehetséges oka a víz, tengeri só, zöld növényekben található magnézium, és Tryptophan nevű aminosav (tojásban, zöldbabokban, cottage sajtokban és magvakban található) hiánya.

A víz ívását csipetnyi, finomítatlan tengeri, Himalája vagy Holt-tengeri étkezési sóval lehet kezdeni. Néhány nap múlva emelhető az adag 1,5 grammra egy liter vízhez. Ha a szemhéjak vagy a könyökök, illetve ujjak duzzadnak, só nélküli vizet kell inni, amíg a duzzanat megszűnik. Ezt követően lehet ismét sót tenni a vízbe, de csökkentett mennyiségben. A sóból egy kevés a nyelvre helyezhető, azt víz ivásával szokták leöblíteni. Másik lehetőségként kapszulában is lenyelhető.

A cukorbetegeknek naponta 6 tojás fogyasztása ajánlott. A tojáshoz nem kell inzulin. Cukor és sajt sem szükséges.

1-es típusú cukorbetegnek (inzulint injekcióz) vagy 2-es típusúnak (tablettát szed), napi 240-300 gramm zöldbab ajánlott lefekvés előtt. A zöldbab alacsony cukortartalmú. Elégséges mennyiségű proteint, magnéziumot és tryptophant tartalmaz ahhoz, hogy a szervezet az éjszaka folyamán működjön.
Szervezetünk keményebben dolgozik éjjel, alvás idején, mint napközben. A máj cukorrá alakítja a zsírt, és kiengedi a vérkeringésbe. Az agy számára nem szükséges inzulin a cukor használatához, ezért mindig túl nagy mennyiségű cukor kerül a vérkeringésbe. A sötétzöld zöldségek klorofilt biztosítanak szervezetünknek.

Vízkúrához veséjének normálisan kell működnie. A napközben megivott folyadéknak megfelelő mennyiségben kell eltávoznia a vizelettel. Naponta 8-szor, alkalmanként kb. 2,5-3 dl vizet ajánlott inni (70 kg-os súly esetén). Javasolt a kávé, tea, üdítő és csokoládé fogyasztásának kerülése.

A cukorbetegnek vizet kell fogyasztani, megfelelő mennyiségű tengeri sóval. Étkezés előtt fél órával 2 pohárnyit. Étkezés után 2-2,5 órával több vizet kell inni, mert segíti az emésztés folyamatát. Az emésztés során a szervezet felhasználja a vizet. Tengeri sós vizet ajánlott fogyasztani, tejet egyáltalán nem. Csak vizet, sót, sok tojást, babot, magvakat, joghurtot. Cottage sajtot csak akkor, ha ezzel minőségi protein jut be a szervezetbe.

Néhány fiatal gyermek 1-es típusú cukorbeteggé válik a tejtől. A tehén- vagy kecsketej segíti a borjú súlygyarapodását, és egy teljes évig erősíti az immunrendszerüket. Ezt követően a borjú saját immunrendszere 100%-osan működik.

A hasnyálmirigy a gyomor mögött helyezkedik el. Három fő funkciója van.

Alfa sejtek

Kémiai anyagokat termelnek, amelyek segítik néhány étel emésztését (lebontását), ugyanúgy, mint a máj és epe.

Béta sejtek

Inzulint állítanak elő, a sejtek számára szükségesek az elfogyasztott cukor felhasználásához. A gyümölcsökben levő természetes cukroknak nincs szüksége inzulinhoz.

Bikarbona termelése

Semlegesíti a gyomorsavat, miután az a gyomorban elvégezte munkáját.

Amikor a fiatal gyermek cukorbeteggé válik, normál esetben valóban beteg lesz, mert immunrendszere az ivott tejben levő baktériumot érzékeli. A betolakodó (baktérium) a tehén immunrendszerének része. Lehet élő vagy elpusztult, azonban a gyermek immunrendszere ettől a baktériumtól támadást érzékel.
A probléma az, hogy a hasnyálmirigy béta sejtjei nagyon hasonlóak a betolakodó baktériumhoz, ezért a gyermek immunrendszere megtámadja a saját béta sejtjeit és elpusztítja azokat. Ebben az esetben a víz és tengeri só képes leállítani a cukorbetegség másodlagos jellemzőit, a szemkárosodást, vesebetegséget és a vérkeringési problémát.

Előfordul, hogy nem pusztul el az összes béta sejt, vagy a hasnyálmirigy újra létrehozza ezeket.

A 12 éves fiúnak egész nap innia kell a 2,5 dl vizet 1/8 evőkanál sóval (8 időszakban). A gyerekeknek több vízre van szükségük, mert nőnek és gyarapodnak. Ha sok tojást, és zöldbabot, lehetőség szerint sok gyümölcsöt fogyaszt, elkezd gyógyulni. Szervezete működik, kezdi visszaalakítani az elektromosságot, melyet a viz, só és kálium táplál.

Cukorbetegnek sötétzöld színű zöldségeket kell fogyasztani, ha lehetséges nyersen. Nagyon fontos a zöldbab, melyből 240-300 gr ajánlott, közvetlenül lefekvés előtt.
A zöldbab lehet friss, fagyasztott vagy dobozos.

Folyékony chlorophyl is javasolt, 1 vagy 2 hónapig, amíg a cukorszint stabilizálódik. Olyan ételeket javasolt fogyasztani, melyek nem igényelnek inzulint, így tojást, sajtot, gyümölcsöket, nagyon sok zöldséget, és magvakat is.

Folyékony chlorophyl kapható kapszulában. 30 ml szükséges, reggel, délben és este. Tabletta formában lucernaként vásárolható. Chlorophylt a spirulina és chlorella algák is tartalmaznak.

Ha nagy mennyiségben fogyaszt tojást, zöldbabot, sajtot, magvakat és zöldségeket, a tű használatát (inzulin injekciót) hamarosan abbahagyhatja.
Annak érdekében folyamatosan szükséges a víz fogyasztása, megfelelő mennyiségű tengeri sóval.
Ha egy cukorbeteg természetes gyümölcsöt eszik, nem szükséges inzulin, hogy az abban levő cukrot (fruktóz) szervezete feldolgozza.

Kenyeret, tésztát, és nehéz keményítő tartalmú ételt nem szabad enni.
Ha a cukorbeteg folytatja a megadott étkezést, egyre kevesebb és kevesebb inzulinra lesz szüksége, majd ahogy jött, eltűnik az inzulin igény.

10 éve cukorbetegek, akik betartották az étkezést, 2 hét alatt teljesen abbahagyhatták az inzulint. Bárkinek, aki követi a javasolt programot, szinte azonnal csak fele mennyiségű inzulinra lesz szüksége.

A zöldbab lefekvés előtti fogyasztása NAGYON FONTOS. A májnak, nem kell cukrot juttatnia a vérkeringésbe. Víz ivása és hatása a cukorszintben és a vérnyomásban nyilvánul meg.
A teljes vízmennyiség a sejtekbe kerül, hidratálja azokat, a rendszer beáll, és stabilizálódik.

Ne feledje, a víz és tengeri só sokkal fontosabb a szervezetnek, mint az oxigén a testnek. Víz nélkül az oxigén nem tud feloldódni a vérben, só nélkül a vér képtelen áramlani. A tengeri só a sejtekben levő víz egyensúlyának fenntartásához szükséges, és az agy, illetve gerinc számára.

MEGJEGYZÉS
Ha a cukorbeteg követi a fenti programot, legyen keze közelében egy kevés narancslé, feltételezve, hogy nem szenved asztmától. Néha túl alacsonyra csökken a vércukorszint, ilyenkor nem érzi jól magát. Reggeli ébredéskor, vagy napközben, ha rosszul érzi magát, igyon egy kevés gyors cukrot, narancslé formában. A vércukrot nem kell mérni, mert a program követésével egyre kevesebb inzulinra van szüksége és hasnyálmirigye újra elkezdi termelni az inzulint.

A cukorbetegnek figyelnie kell, mert bármikor bekövetkezhet, hogy egyáltalán nem lesz szüksége több inzulinra. Az átlagos idő, míg elhagyhatja az inzulint, körülbelül 10 nap. Néhányan egy héten belül kidobhatják a tűt.

A cukorbetegnek vitaminokat is kell fogyasztania. C-vitamint, mely nátrium aszkorbát formában lúgosít, napi háromszor 500 mg-ot, reggel, délben és este. Cinkre is szüksége van, 200 mg naponta kétszer, reggel és az esti étkezésnél. A cinket mindig étkezés után vegye be. Lenmagolaj is ajánlott, naponta 3*2 gramm, reggeli, déli és esti étkezéssel. Fontos a jó minőségű multivitamin. Aki nem tud tejterméket fogyasztani, tartózkodjon az olyan ételektől.

Az emberi sejtek 120 naponta megújulnak. Nem mindegyik, de a legtöbb.  Az agysejtek nem. Stroke-os betegek, akiknek karja és lába nem mozdult, 3-6 hónapon belül visszatértek a normális állapotba.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés