A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Cukorbetegség, inzulin rezisztencia, neuropátia, magnéziumhiány

Schramm Tamás
2016. 08. 22. 22:01:00
Cukorbetegség, inzulin rezisztencia, neuropátia, magnéziumhiány

A gyógyszer, amikor aludni tér, azt álmodja, hogy létfontosságú táplálkozás kiegészítő. A diabetes mellitus, vagyis cukorbetegség a magnézium hiányához kapcsolódik. Következményeként inzulin rezisztencia, keringési betegségek, csontritkulás, idegfájdalom, üszkösödés, vakság alakulhat ki.

A magnézium az emberi élet alapvető építkező anyaga és a teljes emberi fiziológiában ion formában van jelen. Inzulin nélkül a magnézium nem képes eljutni a vérsejtjeinkből oda, ahol a legjobban van rá szükség.

A diabetes mellitus – cukorbetegség - a magnézium hiányához kapcsolódik, amely cserében hozzájárul a cukorbetegség metabolikus komplikációihoz, mint a keringési betegségek és csontritkulás. A sejten belüli magnéziumhiány közvetlenül kapcsolódik az inzulin képességének hiányához, hogy megnövelje a sejten belüli magnézium szintjét, inzulin hiánya vagy inzulin rezisztencia esetén.

Az inzulin egy közös nevező, az élet központi része, ahogyan a magnézium is. Az inzulin feladata, a túlzott mennyiségű tápanyag forrás tárolása. Nem csak az inzulin felelős a sejtekbe bejutó cukor szabályozásáért, hanem a magnézium is. A vonal túlsó végén, fiziológiai szempontból, a vesék ürítik ki a vérből a túlzott mennyiségű tápanyagokat, melyek nem szükségesek vagy pillanatnyilag nem képesek azokat feldolgozni.

Az inzulin központi szerepet tölt be a magnézium tárolásában, de ha sejtjeink rezisztenssé válnak az inzulinra, vagy ha szervezetünk nem képes elegendő inzulin előállítására, akkor nehézségekbe ütközik a magnézium tárolása azokban a sejtekben, ahova tartoznak. Amikor problematikus az inzulin feldolgozása, a magnézium kiválasztódik a vizelettel, és ez a magnéziumhiány betegség alapja.

Alacsony szérum és sejten belül magnézium koncentráció inzulin rezisztenciához és csökkent glükóz toleranciához, illetve csökkenő inzulin kibocsátáshoz kapcsolódik. A magnézium javítja az inzulin érzékenységet, és azzal csökkenti az inzulin rezisztenciát. A magnézium és inzulin kölcsönösen szükséges egymás számára. Magnézium nélkül hasnyálmirigyünk nem bocsát ki elengedő inzulint, vagy a kibocsátott inzulin nem lesz elegendően hatékony a vércukor szintjének szabályozására.

A magnézium sejtjeinkben segíti az izmok elernyedését. Ha nem vagyunk képesek a magnézium tárolására, mert sejtjeink rezisztensek, elveszítjük a magnéziumot. Hatására a vérerek összehúzódnak, eredménye energia szintünkre hat, és megnövekedik vérnyomásunk. Az alternatív gyógyítás kezdi megérteni a cukorbetegség és szívbetegségek között intim kapcsolatot, amikor látja a zárt hurkot a csökkenő magnézium szintek és csökkentő inzulin hatékonysága között.

Az élet minden részlete kívánja a magnéziumot, kivéve a klinikai orvoslás.

Az inzulin rezisztencia és a magnézium hiány ördögi kör, mely során az inzulin rezisztencia rosszabbodik, és csökken a sejten belüli Mg(2+), ami korlátozza a magnézium szerepét a létfontosságú sejtszintű folyamatokban. A magnézium fontos enzim együttható, szerepe van a szénhidrát metabolizmusban. Bármi, ami veszélyezteti a magnézium szintjét, a teljes metabolizmus folyamatát is veszélyezteti. Óriási epidemiológiai tanulmányok mutatják, hogy felnőtteknél az alacsonyabb táplálkozási magnézium és alacsonyabb szérum magnézium érték összefüggésben van a 2-es típusú cukorbetegség növekvő kockázatával.

A magnézium sejtekbe újra szétosztása alacsonyabb szérum magnézium szintet hoz létre.
A sejten belüli magnézium koncentráció azt mutatta, hogy hatásos az inzulin hatásának modulálásában (főleg az oxidatív glükóz metabolizmus során), elnyomja a kálcium által létrejött gerjesztő-összehúzó párost, és csökkenti a depolarizáló ingerre a sima izmok válaszkészségét. Gyenge intracelluláris magnézium koncentráció, amint azt nem-inzulin-függő cukorbetegség esetén és magas vérnyomású pácienseknél találtak, hibás tyrosin-kináz aktívítást eredményez az inzulin receptorok szintjén, és túlságosan magas sejten belül kálcium koncentrációval jár.

A magnézium javítja és segíti a helyes inzulin érzékenységet, ami a pre-diabetes, metabolikus szindróma, teljesen kialakult cukorbetegség, illetve szívbetegség állapotát jellemzi. A sejten belüli tyrosin-kináz enzim működése magnéziumot igényel, hogy lehetővé tegye az inzulin számára vércukor csökkentő hatás kialakítását.

A napi magnézium bevitel 10%-kal javítja az inzulin érzékenységet, és 37%-kal csökkenti a vércukor szintjét.

A magnézium segíti az abnormális lipoprotein szint kijavítását is. Nagyobb javulásokat tapasztaltak a megnövelt inzulin érzékenységnél, ha a magnéziumot megfelelő mennyiségben adagolták, transzdermális, orális és folyékony magnéziumklorid (magnéziumolaj) használatával, Összehasonlítva a meglehetősen hatástalan, szájon át bevitt magnéziumoxid és magnéziumkarbonát kemény tabletta formákkal.

A magnézium hatására javuló inzulin érzékenység képes jelentősen csökkenteni a triglycerid szinteket. A csökkentő triglycerid elérhetőség cserében csökkenti a triglyceridben gazdag részecskéket, mint a VLDL és kis LDL. Mindkettő erőteljesen hozzájárul a szívbetegség kialakulásához. A magnézium bevitele növeli a előnyös HDL szinteket.

Az inzulin szabályozza a sejteken belüli magnézium szintet a Na+/Mg2+ csere aktiválásával. Az inzulin nátrium/magnézium cserére hatása megmagyarázhatja az alacsony sejtszintű magnézium szinteket, melyeket élő szervezeten belül észleltek, alacsony inzulinérzékenységű állapotoknál.

A magnézium több enzim együtthatója, amelyek a szénhidrát metabolizmus során játszanak szerepet. Az adipocyta sejtek, ha alacsony magnézium szintű környezetben vannak, csökkenő inzulin stimulált glükóz felvételt mutatnak. Magnézium hiánya a megnövekedett sejten belüli kálcium szintekhez kapcsolódik, ami inzulin rezisztenciához vezethet. Az alacsony erythrocyta magnézium tartalom megnöveli a membrán mikró viszkozitását, ami károsíthatja az inzulin receptorával történő interakcióját. A tyrosin-kináz aktivitása csökkent a patkányok izom inzulin receptoraiban, ha a táplálkozásban alacsony volt a magnézium. A magnézium hiány közvetlenül hatással van az inzulin jelzésére.

A magnézium szintjének csökkenését, az adrenalin és inzulin igen gyors kiválasztása kiegyenlíti. A megnövekedett kiválasztás segíti a puha szövetekben a sejten belüli állandó szint fenntartását. A plazma és intracelluláris magnézium koncentrációt szorosan szabályozza az inzulin.

A vérben szabadon lebegő, extra mennyiségű inzulin, plakkok kialakulását okozza. Az inzulin az endothelium sejtburjánzását hozza létre. Apró lépésenként az inzulin hatására keringési betegségek alakulnak ki. Plakkok tömegével tölti fel a szervezetet, elzárja az ereket, gerjeszti a szimpatikus idegrendszert, növeli a vörös vérsejtek egymáshoz tapadását és alvadékonyságát.

Amikor a magnézium szintje lecsökken, fiziológiai problémák tömege jön létre, ami a szív egészséget rombolja.

Tesztek és tünetek

Az ionos magnézium teszt csak kutatási eszközként érhető el. A következő legjobb lehetőség a vörös vérsejt magnézium tesztje, ami létfontosságú a várandós időszakban diagnosztizált magnézium hiánya esetén. A magnézium hiánya, és a relatívan magas kálcium, nőknél, várandós időszakban, a keringési rendellenességek előjele lehet, amit kezelni szükséges. A magnézium kiegészítők nagymértékben javíthatják a mama és baba egészségét.

A cukorbetegség jele és tünete a polydipsia, túlzott szomj és polyuria, túlzott mértékű vizelés, illetve a polyphagia, túlzott mennyiségű táplálkozás. 1-es típusú cukorbetegség első jele a fogyás lehet, de a 2-es típusú cukorbetegek rendszerint túlsúlyosak. A túlzott mennyiségű vizelet a cukrot és magnéziumot is eltávolítja a szervezetből. A vizelettel és izzadtsággal távozó túlzott cukor mennyisége a Candida albicans élesztőgomba tápanyag forrása. Kiütések jelenhetnek meg a bőrön, különösen az emlők és ágyék területén, ami nőknél vaginitis (hüvelygomba) és férfiaknál élesztőgomba lerakódás (az ágyék mentén levő vörös foltosodás)

Az inzulin egy hormon, és mint számos hormon, az inzulin egy protein is.
Az inzulin sokkal több funkciót lát el, mint amire gondolhatnánk. Az alábbiakat szabályozza:

 • Élethossz, az alacsony inzulin szintek hosszabb életet biztosítanak.
 • Vércukor
 • Vér lipidek
 • Túlzott tápanyagok (glükóz, szénhidrát, kalória) zsírrá alakítja át
 • Izomépítés
 • Protein tárolás
 • Szervezet magnézium szintje
 • Szervezet kálcium szintjei
 • Nátrium szint visszatartása
 • Sejtosztódás
 • Növekedési hormon
 • Májfunkciók
 • Szexhormonok, ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron
 • Koleszterin

A cukorbetegség általános mellékhatásai az idegkárosodás, neve diabetikus neuropátia, ami főleg a lábakat érinti, zsibbadás, viszketés, égés és fájdalom; atherosclerosis (érfal keményedés) és infarktus; a szemek és vesék kapillárisainak károsodása, ami látásvesztést okoz (a cukorbetegség a megvakulás vezető oka), vesebetegség, cukorbeteg lábszárfekélyek, növekvő fogékonyság fertőzésekre, üszkösödésre, amputációra, impotencia férfiaknál. Az összes komplikáció a magnézium hiányához kapcsolódik, és bizonyítja a magnézium érzékenység teszt szükségességét, és a magnézium kiegészítő szükségességét cukorbetegség esetén.

A komplikációk nem lennének szükségszerűek, de a klinikai gyógyítás a cukorbeteg számára sztatin gyógyszerezést ír elő. A cukorbetegség és emelkedett koleszterint szintje egymáshoz kapcsolódik. A gyógyszergyártók a sztatin használatát támogatják, főként megelőzés céljából, ami abszolút nem jó gondolat azoknak, akik amúgy is szenvednek a magnéziumhiány tüneteitől.

Az alacsony magnézium szintek relatív új cukorbetegség markerek, a cukorbeteg személyek 40%-kal fordul elő. A táplálkozásban legmagasabb szintű ásványi magnéziumot bevivő embereknél a legalacsonyabb a cukorbetegség kialakulásának kockázata.

A magnézium hatással van a szénhidrát metabolizmusra, az inzulin kibocsátás és aktivitás szabályozásával. Arra a hormonra hat, ami szabályozza a vércukor szintjét. Cukorbeteg számára a magnézium kritikus. A cukorbeteg emberek legalább 25%-nál hypomagnesia, vagyis alacsony magnéziumszint van, de az arány eléggé alulértékelt.

Magnézium szükséges az inzulin termeléséhez, funkcióihoz és szállításához. Hiánya inzulin rezisztencia és megnövekedett vörösvérsejt reakcióképesség csökkenéssel jár.

A felnőtt cukorbetegek 83%-a elégtelen mennyiségű magnéziumot fogyaszt az élelmiszerekkel.

Olvassa el a következő bekezdést, és megérti, miért felesleges, a drága a magnézium citrát.
A magnézium citrát általában 8-15% citrátot tartalmaz.
A citrát lebontásához rengeteg gyomorsav szükséges.

Önnek véletlenül nem kell naponta 2-3 alkalommal gyomorsav csökkentőt vagy receptor blokkolót bevennie? Ha igen, kidobott pénz a viszonylag drága magnézium citrát. A magnéziumklorid és abból otthon elkészíthető magnéziumolaj napi 2-3-szori használata már 2 hét alatt mutatja eredményét. Egyszerű, olcsó, hatásos.

Erőteljes fizikai vagy érzelmi stressz, vagy sószegény táplálkozás esetén szervezete nem képes elegendő mennyiségű gyomorsavat termelni, ami a megfelelő emésztéshez nélkülözhetetlen. A gyomorsav segítségével alakulnak át az ásványi anyagok kémiailag felszívódó formába. Az ásványok általában más anyagokhoz kapcsolódnak és ásványi komplexum alakul ki.

A magnéziumklorid a citromsavval magnézium citrátot hoz létre. A taurin aminosavhoz kapcsolódásával magnézium taurát jön létre. Amikor a magnézium komplex eléri a gyomorsavat, savas környezetet igényel, hogy két összetevőjére lebomoljon. Az ion formájú magnézium a szervezet bármelyik részébe eljuthat.

Arthritis, asztma, depresszió, diabetes, epebetegség, csontritkulás és fogíny betegség gyakorta gyomorsav hiányt jelez, ami összefüggésben van a magnézium hiányával. Napi 3*2-3 fújás számos tünetet eltüntet.

A magnéziumolaj transzdermális használata luxus masszázsnak felel meg. Masszőr végzettség nélkül is kipróbálhatja. Fújjon párja hátára az olajból (vagy öntsön a bőrére) és finoman masszírozza bele. Utána hagyja párját, mert elálmosodhat, vagy elalhat. Magnézium lábfürdőt is vehet, vérkeringésén keresztül felszívódik és minden szövetébe eljut az ásványi anyag.

A hasi hízás a magnézium hiányával van összefüggésben, mert az inzulin magnéziumhiány esetén képtelen megfelelően felhasználódni.

Az inzulin több, mint fele a vérkeringésből a hasi szövetekbe kerül. Ahogy a magas szénhidrát tartalmú táplálkozás miatt egyre több inzulin termelődik, úgy növekszik a hasi zsírlerakódás is az extra inzulin mennyiségtől.

A táplálkozáskiegészítők, beleértve a hírhedt magnebehatot, a legrosszabb minőségű magnéziumból és behat vitaminból készülnek. A magnézium oxid vagy karbonát, ami 4% körüli arányban szívódik fel. 4% = 96% KUKÁBA DOBOTT PÉNZ. Ön ilyen gazdag?

Próbálja ki a leghatékonyabban FELSZÍVÓDÓ magnézium olajunkat!
Naponta 3-szor 2-3 fújás, és a lábszárgörcsöknek is vége! Nálunk nincs csicsa címke és csomagolás miatt 250-300% felár. Otthon 5 perc alatt elkészítheti.

Napi 3*3 fújás elegendő a magnézium pótlásához.

Folytatás

cukorbetegség, kén, higany és inzulin

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés