A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Cukorbetegségről - másként

Cukorbetegségről - másként

Az 1983-ban kiadott „Győzelem a cukorbetegség felett” című könyvben több orvos tanulmányok tucatjaiban bizonyította, hogy a diabetes gyógyszerek megrövidítik az élethosszt, és komoly komplikációkat okoznak. Duplájára nő az elhalálozás aránya azoknál, akik szájon át szedhető diabetikus gyógyszereket fogyasztanak. Ma is ugyanazok a gyógyszerek vannak használatban.

“Úgy hiszem, hogy lehetséges gyógyítani a legtöbb 2-es és korai 1-es, sőt még az előrehaladott 1-es cukorbetegséget, míg más esetekben az 1-es cukorbetegségben szenvedők állapotát nagymértékben lehet javítani. Továbbá azt is gondolom, hogy a betegség sok, vagy legtöbb komoly mellékhatásai a gyógyszerek mellékhatásai és a rosszul megválasztott táplálkozás eredménye, és nem a betegség folyamatától jön létre.

A 2-es típusú diabetes teljes mértékben a rossz ételválasztéktól alakul ki, és emiatt megfelelő táplálkozással korrigálható. Helyette a gyógyszerek szedése rövidebb távon javulást, azonban hosszabb távon komoly mellékhatásokhoz vezet.

A gyógyszerek a cukortöbbletet zsírsavakká és koleszterinné alakítják, azok elzárják az artériákat és kapillárisokat, vagy arra kényszeríthetik az amúgy gyenge hasnyálmirigyet, hogy addig termeljen inzulint, míg teljesen kifárad.

A gyógyszereknek más mellékhatásai is vannak, károsíthatják a májat, vesét, szemeket és a szívet. Még rosszabb, a kiegészítő inzulin használata, mert inzulin rezisztenciát hoz létre, bár az inzulin átmenetileg hasznos is lehet, ha a hasnyálmirigy inzulin termelő kapacitása kimerült.

Az 1-es típusú cukorbetegség elfogadott kezelési módja nem kielégítő. A hagyományos cukorbeteg táplálkozásban túl magas a gyorsan elérhető glükóz, és ezért igen magas inzulin mennyiségre van szükség. A nagy mennyiségű glükóz azonnali energiafelszabadulást okoz, a glikogén tartalékok zsírrá és koleszterinné alakulnak a kívülről kapott inzulin hatására. Eredménye túlsúly, elzáródott artériák, kapillárisok, és a belső szervek állapotának romlása.

A mellékhatás alacsony glükóz tartalmú, vagy lassú felszívódású szénhidrátok fogyasztásával csökkenthető. Az étkezés kis adagokból állnak, spirulina, melegítetlen proteinek és zsírok, csíráztatott hüvelyesek és alma, illetve glükóz alternatívák, xylitol, fruktóz és citromlé.

Legtöbbször csak minimális mennyiségű, hosszan tartó hatású inzulin szükséges a vércukor szintjének normális vagy elfogadható szinten tartásához. A normális testsúly feletti növekedést a túl nagy mennyiségű inzulin okozza, és csökkenteni kell a glükóz tartalmú szénhidrátok bevitelét.

A cukorbetegek nem törődnek komolyan saját hasnyálmirigy funkcióik, és inzulin termelésük javításával vagy helyreállításával. A korai 1-es diabetes gyógyítható, a hasnyálmirigyet támadó autoimmun állapot megszüntetésével. Az egészséges bélflóra helyreállítása, a hasnyálmirigy mikróba fertőzésének megszüntetése, a táplálkozási és kémiai immuntámadás okainak megszüntetése, a megfelelő táplálkozás és kiegészítők fogyasztása a legfontosabb.

Soha, senki nem próbálta. Még előrehaladott diabetes esetén is van remény az inzulin termelés valamilyen szintű helyreállítására."

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés