A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü
Épp itt vagy: > Kezdőlap >

D vitamin

D vitamin

2022. 06. 18. 21:32:02
Találós kérdés: eleinte alig van tünete, mégis károsít. Évente hazai szinten is ezrek halnak meg a következményeitől mégsem vesszük elég komolyan. Néma gyilkosnak is nevezik, mi az?
2021. 11. 12. 14:07:11

Izomgörcsök, gyengeség, fáradékonyság, megmagyarázhatatlan belső nyugtalanság gyötör? Nem tudsz aludni, koncentrálni, a letargiától a pánikszerű idegesség rémiszt meg jobban? Ne félj! A magnéziumhiány jellegzetes tüneteit produkálod, amit könnyen orvosolni tudsz!

2021. 10. 23. 13:41:34
Vitaminokra az emberi szervezetnek feltétlenül szüksége van ahhoz, hogy zavartalanul működhessen. Ezeket a kis molekulasúlyú szerves vegyületeket képtelenek vagyunk előállítani, ezért kívülről kell bevinni a szervezetünkbe a kívánt mennyiséget.
​Immunerősítő hatásukról már számos esetben szó esett, de nem is hinnéd ezen felül, milyen sokféle élettani hatással rendelkeznek.
2021. 10. 01. 13:43:13

Azt mondják a felmérések, hogy még a napfényes éghajlatú területeken is sokaknak van D-vitamin hiánya – ami tarol az idősek és túlsúlyosak körében. Ha a déliekkel ez a helyzet, akkor nálunk biztosan tenni kell valamit a D-vitamin pótlására, főleg most, hogy a nap általi forrás már lassan kilőve. Ám nem mindegy hogy teszed, mert akár többet árthat a D-vitamin ‘falása’, mint használhat. 

2021. 09. 17. 14:32:50

Nincs mit tenni, nemsokára jönnek a rövid nappalok, érkeznek az esős időszakok. Ez már talán számodra is “kedvromboló”, ám nemcsak ehhez köthető az állandó fáradtságérzet ősszel. 

A hormonrendszer is bezavarhat, hiszen a tobozmirigy irányítja a napi ritmusunkat. Így van ez a melatoninnal is, és mivel ősszel korábban sötétedik, a tobozmirigy sokkal előbb bocsátja ki benned ezt az anyagot, így hamarabb leszel álmos. A szervezeted kicsit visszavenne, mivel az ősz és a tél alapjában a pihenés időszaka. 

2021. 09. 11. 12:31:46

“Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak”... Na jó, azért még nem teljesen, de bizonyára már Te is felvetted a dolgos hétköznapok fonalát. Előbb-utóbb ki fog ürülni a vitaminkészlet, amit pótolni kell, különben hamar ledönt a fáradtság és mindenféle betegség!

2021. 07. 09. 14:56:06
Elég sokan dolgozunk a négy fal között, tehát valószínűleg a Te bőröd sincs annyira hozzászokva a hosszan tartó napsütéshez. Épp emiatt is rázós, ha nyaralás alatt hirtelen kifekszel egész napra az ultraibolya sugárzás alá, ami valójában egy váratlan “napsokk” a bőrnek.

Keresés