A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Alternatív daganat terápiák - műtét, kemo, sugárkezelés

Alternatív daganat terápiák - műtét, kemo, sugárkezelés Gyógyíthatatlan? Az orvostudomány azért alkalmazza a kemoterápiát, mert ezzel és a high-tech orvoslással több pénzt lehet keresni. A másik ok a hozzáállás: szerintük a tumor a gonosz, amelyet feltétlenül el kell távolítani. Kerül, amibe kerül, AKÁR a beteg élete árán is. Közben elfelejtkeztek arról, hogy a tumorok és áttétek eltűnnek, ha a beteg meggyógyul.
"Gyógyíthatatlan
A rákos betegek számára ez a kijelentés felér egy halálos ítélettel. Sokak számára viszont inkább új lendületet ad gondolkodásuk megváltoztatásához. Arra ad esélyt, hogy a hagyományos terápiák jelentette hosszú szenvedés után, az illető a saját kezébe vegye az életét, és szelíd gyógymódokat keressen.

Kivágás, égetés, mérgezés = rákterápiaHa az operáció, kemoterápia és sugárkezelés jelentette sok szenvedés után a beteget gyógyíthatatlannak ítélik, a riasztó érzések mellett felbukkanhat a remény is, hogy mégis van kiút. Hogy érdemes továbbra is aktív életet élni, és megkeresni azokat a gyógymódokat, amelyek segítségével olykor kezelhetetlennek ítélt betegek is meggyógyulnak.

Lothar Hirneise, a német Emberek a rák ellen alapítvány elnöke nem hisz a spontán gyógyulásban. Augustinusszal ért egyet, aki azt mondta, a csodák nem a természet ellenére játszódnak le, hanem csak annak ellenére, amit mi tudunk róla. A szakember az elmúlt évek során számtalan gyógyult tumorpácienssel beszélt, ezért nyugodt szívvel állíthatja, hogy felépülésüknek nincsenek titokzatos okai. Mindannyian valamilyen terápiát próbáltak ki: táplálkozásterápiát, méregtelenítő programot, mentális gyakorlatokat, szellemi gyógyászatot, ám mivel a hagyományos orvoslás szemében ezek nem terápiák, ezért beszélnek megmagyarázhatatlan gyógyulásról. Holott ezek a többnyire halálra ítélt emberek nagyon keményen megdolgoztak az egészségükért.

A több mint hét éve tevékenykedő alapítvány nemcsak Németországban, hanem egész Európában, Oroszországban, az Egyesült Államokban, Mexikóban és másutt is végzett felmérő munkát. Számos alternatív klinikát felkerestek, tanulmányozták az ott alkalmazott terápiákat, orvosokkal és betegekkel beszélgettek. Dokumentációs munkájukat kiegészítik azok az adatok, amelyeket testvérszervezetüktől, az amerikai People against cancer alapítványtól kaptak. Ezeknek az adatoknak nemcsak a szervezet tagjai veszik hasznát, hanem azok az orvosok és gyógyítók is, akik az általuk szervezett kétéves tanfolyam során holisztikus ráktanácsadókká válnak. Az alapítvány feladata ugyanis nem a gyógyítás, hanem az információadás. Ennek megfelelően főként olyan emberek fordulnak hozzájuk, akikről a hagyományos orvoslás már lemondott, de akik nem akarják feladni a küzdelmet.

Az akadémiai orvoslás számára rák esetén csak a műtét, a sugárkezelés, a kemo- és hormonterápia jöhet szóba. Ez azonban, hangsúlyozza a szakember, távolról sincs így! Holisztikus szempontból nézve nem létezik reménytelen eset, jóllehet a kutatási pénzek oroszlánrésze az említett terápiás területek támogatására megy el.

A német alapítvány szinte valamennyi létező alternatív terápiát kritikus vizsgálatnak vetette alá, és nem mindegyiket tudják feltétel nélkül ajánlani. Vannak azonban kétségkívül eredményes eljárások. Ezek közé tartozik például a dr. Johanna Budwig-féle olaj-fehérje koszt, a Julius Hackethals által kidolgozott hormonblokád buserelinnel, az aktív lázterápia, a dr. Rudolf Pekars nevéhez fűződő bio-elektroterápia, a Gerzson-diéta, az adrenalinterápia, az antineoplasztonterápia, a VG1000, és nem utolsósorban a homeopátiás szerek alkalmazása.

Ez utóbbi meglepő kijelentés mögött az rejtőzik, hogy világszerte összesen két olyan klinika létezik már, ahol elég bátrak ahhoz, hogy rákos betegeket teljesen nyíltan vállaltan kizárólag homeopatikus szerekkel kezeljenek. Ugyanakkor létezik egy 1931-ben készült tanulmány, amelyben 225, kizárólag homeopatikus terápiában részesült betegről szól, és az illetők kétharmada hat évvel később még életben volt.

Bár az alternatív terápiákat jórészt Németországban sem finanszírozzák a betegbiztosítók, vannak olyan terápiák, amelyeket bárki elkezdhet anélkül, hogy az aránytalanul nagy anyagi terhet róna rá. A program az egészséges táplálkozásra való átállással kezdődik, része a méregtelenítés és béltisztítás, olyan egyszerű megoldásokkal, mint a beöntés, a fürdők, a májpakolás, az izzasztókúrák, az olajrágás, a sav-bázis egyensúly megteremtése, a mentális gyakorlatok, a meditáció, a vizualizáció és egy sor hasonló dolog.

Nem véletlen, hogy az egészséges táplálkozás került a lista első helyére.
Lothar Hirneise állítja, számos olyan volt rákos beteggel találkozott, akik pusztán táplálkozásuk megváltoztatásával győzték le a kórt. A rákellenes diéta alkotóelemei a telítetlen zsírsavak kombinálva kéntartalmú aminosavakkal, minél több friss biokoszttal, lehetőleg sok nyers ennivalóval, kevés vagy semmi hússal, valamint frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevekkel.

Ha a beteg gyógyul, az áttétek eltűnnek

A szakértő meglátása szerint az orvostudomány azért alkalmazza a kemoterápiát, mert ezzel - és a high-tech orvoslással - több pénzt lehet keresni. A másik ok a hozzáállás: szerintük a tumor a gonosz, amelyre minden koncentrál, amelyet feltétlenül el kell távolítani, kerül, amibe kerül, akár a beteg élete árán is. Közben teljesen elfelejtkeznek arról, hogy a tumorok és áttétek eltűnnek, ha a beteg meggyógyul. És éppen ez a legtöbb alternatív rákterápia kiindulási pontja. Ennek ellenére a hagyományos orvoslás létjogosultságukat tagadja, nem is tanítják őket az orvosegyetemeken.

Lothar Hirneise úgy véli, valóban szükség lehet a rosszindulatú daganat eltávolítására, ha fekvése és mérete miatt életfontosságú szerveket nyom vagy elviselhetetlen fájdalmakat okoz. Tisztában kell lenni ugyanakkor azzal, hogy a tumor elpusztítása nem feltétlenül jelenti az életkilátások meghosszabbodását, és - főként agresszív kemoterápia vagy sugárkezelés esetén - nem biztos, hogy javítja az életminőséget.

A szakember azért esküdt ellensége a kemoterápiának, mert, mint mondja, ismeri azokat a klinikai vizsgálatokat, amelyek egyértelműen bebizonyították, hogy a daganatok nyolcvan százaléka esetében ez a fajta kezelés nem hosszabbítja meg az életet. Akkor sem, ha hatására a daganat kisebb lesz vagy eltűnik.

Nem véletlen, teszi hozzá, hogy névtelenül kitöltött kérdőíveken sok orvos úgy nyilatkozik, semmiképpen sem lenne hajlandó alávetni valamelyik hozzátartozóját kemoterápiának.

Ennek ellenére a legtöbb rákos betegnél alkalmazzák, és sokan bele is halnak - nem a rákba, hanem a kezelésbe. Vagy ha nem, akkor is jelentősen csökken az esélyük az eredményes kezelésre. A szakember szerint akik túlélik a kemoterápiát és az operációt, azok sokkal inkább a kezelés ellenére, és nem amiatt gyógyultak meg. Olyan kettős vizsgálat adatai pedig nem állnak rendelkezésre, ahol a kemoterápiával kezelt pácienseket olyan kontrollcsoporttal hasonlítanák össze, amelynek tagjai kizárólag biológiai terápiákat kaptak.

Nem ajánlja a kemoterápiát sem leukémiás gyerekek, sem hererákban szenvedők számára. Egyrészt azért, mert sok olyan pácienst ismer, aki ezekből a betegségekből felgyógyult kemoterápia nélkül is, illetve hererák ügyben létezik egy olyan olasz vizsgálat, amelyben a nem kezelt betegek túlélése alig volt rosszabb a kemoterápiás csoporténál. Ami a leukémiát illeti, ott az a kétely is felmerül, valóban rákról van-e szó, vagy valamilyen egyéb megbetegedésről. Ráadásul ez esetben a kemoterápia azért hat, mert a rosszindulatú sejtek a vérben úsznak, azaz hozzájuk lehet férni. Daganatoknál ezzel szemben a rákos sejtek egyetlen nagy masszát alkotnak a szöveteken belül, és nehezen érhetők el a citosztatikumok számára.

Rákos gyerekek: különleges probléma

Lothar Hirneise felteszi a kérdést: vajon hány gyerek veszíti életét a kemoterápia során? Végezzük el a következő gondolatkísérletet - javasolja.

Válasszunk ki száz egészséges gyereket, és először adjunk nekik (ahogyan ez a leukémiás kis pácienseknél szokásos) először kortizont, utána nagy dózisú kemoterápiát, majd végezzük el a szükséges csontvelő-átültetést. Kényszerítsük rá ezeket a gyereket arra, hogy két éven át több hónapot kórházban töltsenek.

Biztosan lesznek közülük néhányan, akik túlélik ezt a procedúrát, de sokan előbb-utóbb belehalnak vagy súlyosan károsodnak. Ennek ellenére a gyerekek esete törvényi szempontból nézve is kényes, hiszen az a szülő, aki nem hajlandó beteg gyerekét alávetni a hagyományos orvostudomány előírta terápiáknak, azt kockáztatja, hogy elveszik tőle a gyereket.

Más a helyzet a gyógyíthatatlanná nyilvánított páciensekkel.
Őket hazaküldik, és a szülő ekkor már szabadon keresheti a gyógyulás útját.
Sajnos az is előfordul, hogy az alternatív terápiákkal feljavított állapotú gyereket újra kemoterápiának vetik alá, és ebbe szegény végül belehal.
Ami pedig a sugárkezelést illeti, ahhoz Lothar Hirneise csak annyit fűz hozzá: vajon létezik-e olyan radiológus, aki időről időre megelőző sugárkezelésnek vetné alá magát csak azért, hogy elpusztítsa a mindannyiunk szervezetében rendszeresen keletkező rákos sejteket, nehogy daganatos megbetegedés alakuljon ki nála?

A német szakember saját bevallása szerint nagy érdeklődéssel figyeli a hagyományos orvostudomány rákterápiás koncepcióinak fejlődését. Nagy örömmel könyveli el azt is, hogy az alapítványnál tanácsot kérők között nemcsak betegek és hozzátartozók, hanem egyre több orvos is felbukkan. Hasonlóképpen örömmel tölti el az a tendencia is, hogy mindinkább nemcsak az orvosok által gyógyíthatatlannak elkönyvelt páciensek fordulnak hozzájuk, hanem olyan rákos betegek is, akik információkat keresnek döntéseikhez, és még nem vetették alá magukat a hagyományos terápiáknak.

Alternatív rákterápiák - röviden

Gerzson-diéta: enzimek, vitaminok, ásványi anyagok bevitelével, óránként fogyasztott frissen préselt növényi levekkel helyrehozza a megzavart szervezetet, és méregtelenítéssel összekapcsolva kihúzza a talajt a rák lába alól.

Immuno-augmentatív terápia: bizonyos vérfehérjéknek a beinjekciózásával helyreállítja a testben a rák elleni immunvédelemhez nélkülözhetetlen, négy vérfehérje-összetevő alkotta egyensúlyt.

Dr. Pekars-féle bio-elektroterápia: két platinaelektródát vezetnek a tumorba vagy az azt körülvevő szövetekbe. A két elektróda között gyenge egyenáram folyik, amely elpusztítja a rákos sejteket.

Olaj-fehérje koszt Budwig szerint: ennél a rákdiétánál sovány túró és lenolaj formájában juttatnak a szervezetbe többszörösen telítetlen zsírsavakat és kéntartalmú fehérjéket. Ez aktivizálja a sejtlégzést és mobilizálja a szervezet saját gyógyító erejét

VG 1000: az emberi méhlepény véréből kivont VG 1000 immunanyag képessé teszi az immunrendszert arra, hogy elpusztítsa a rákos sejteket.

Anitneoplaston-terápia: az emberi vizeletből kivont peptidek fékezik bizonyos rákfajták növekedését. Az anyagot intravénásan vagy kapszulák formájában juttatják a szervezetbe.

Élete az alternatív terápiák szolgálatában áll

Lothar Hirneise, az Emberek a rák ellen alapítvány létrehozója.
A szomorú alkalmat egy barátjának rák okozta halála szolgáltatta.

Az 1961-ben született, betegápolói képesítéssel rendelkező férfi 1990-ben otthagyta a pszichiátriai klinikát, ahol addig dolgozott, és új pályára lépett: megvásárolt egy sportszerüzletet. Az így szerzett anyagi függetlenség lehetővé tette számára, hogy életét az alternatív rákterápiák kutatásának szentelje. Ehhez a szomorú alkalmat egy barátjának rák miatti halála szolgáltatta.

Hirneise egy londoni könyvkiállításon ismerkedett meg az amerikai Emberek a rák ellen alapítvány elnökével, Frank Wiewellel, és a kettős élmény nyomán 1997-ben létrehozta az alapítvány német testvérszervezetét. Az alapítvány székhelyén, a Stuttgart melletti Kernenben található Németország legnagyobb olyan dokumentumgyűjteménye, amely felvilágosítást ad az alternatív rákterápiákról. Része az a sok száz betegtörténet is, amely a rossz prognózis ellenére alternatív módszerekkel rákból kigyógyult emberekről szól."

Forrás: Természetgyógyász újság
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés