A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Damiana (Turnera diffusa)

Schramm Tamás
2016. 07. 28. 16:42:00
Damiana (Turnera diffusa)

A damiana hatással van a pszichére, nyugtató tulajdonsága segíti a szexuális kapcsolatot, és kellemes álmot biztosít. Első heti fogyasztása során nagy valószínűséggel erotikus álmok jönnek létre. Leveleiből 1%-ban párolgó olaja legalább 20 -féle összetevőből áll.

Damiana, a kedvenc növény, az aztékok idejében impotencia esetén használták, a mexikói nők is ismerik, hogy a törékeny levelekből készített tea szex stimuláló hatású. A damiana növény olyan fontos, hogy Mexikóban „nemzeti kincs” lett.

A damiana kémiai összetételét még nem tudtak teljesen azonosítani. A levelek 1%-ban párolgó olaja legalább 20 -féle összetevőből áll. Leveleinek tartalma tannin, flavonoidok, beta-sitosterol, damianin (barna, keserű anyag) és glycosisok, gonzalitosin, arbutin, illetve tetraphyllin B.
Emberekre és állatokra nem mérgező.

Nagyon sok ember beszámolt, hogy a damiana megváltoztatta életét. Nem csak afrodiziákum, hanem természetes antidepresszáns és nyugtató tonik. Hasznos a dohányosok dohányról való leszoktatásában. A damiana tea tonikum a vesék, idegrendszer és nemi szervek számára. Kitűnően egyensúlyba hozza a hormonokat és érzelmeket. A tea hatása különösen hatásos rossz kedv, mérges állapot, szomorúság esetén, és hatással van a jólét természetes érzésére. Sokan arról számoltak be, hogy a damiana csökkentette a depressziót.

A damiana rendszeres használata során számos nő tapasztalta, hogy a menstruáció előtti és a menopauza feszültségének tüneteik teljesen eltűntek heti 2-3 csésze tea fogyasztásával.

A damiana afrodiziákum hatása megtapasztalható naponta két erős tea fogyasztásával. Csészénként 1 evőkanál damiana, az italt mézzel ízesítheti. A teát 2 hétig lehet inni. Érdemes hétvégén 1-2 nap szünetet tartani.

Egy 69 éves férfi írta, hogy a tea ivása helyreállította szexuális életét, naponta háromszor élvezte az igazi szexet fiatalabb feleségével.

Egy teáskanál damiana növény egy csésze forró vízben a meglehetősen törékeny növényből olyan italt készít, melyet mindenki élvezettel fogyaszt. A damiana tea ivásával társasági eseményeken könnyen lecserélheti az alkoholt. Azt jelezték, damiana tea fogyasztása után csökkent az alkohol iránti vágy. Megfelelően használva, a damiana az egyik legsokoldalúbb, biztonságos és hatásos növény a jóléthez, egészséghez és örömökhöz.

Figyelmeztetés

A damiana növelheti a libidót és fogamzást nőknél és férfiaknál. Hatása kiterjedhet a családtervezésre, ezért megfontolt óvatosság szükséges használatához! Túlzottan hosszú idejű fogyasztása gátolja a vas felszívódását. A leírtak csupán tapasztalatok, soha nem kerültek bizonyításra.

Ajánlott fogyasztása

1 teáskanál csészénként, 10 perc áztatással. Napi 1-3 pohárral.
Vannak, akik szájban elrágják a vágott damianát.

Kapcsolódó olvasmány
Hüvelyszárazság kezelése damiana gyógynövény teával

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés