A JomTom webáruház a felhasználói élmény növelése érdekében cookie-kat használ. Webáruházunk használatával elfogadod a cookie-k használatát. Elfogadom
Menü

Danone®Activia™ - felfedeztük

Danone®Activia™ - felfedeztük A vélhetően "élő" és "aktív" baktériumok, melyek a kereskedelmi forgalomban levő fermentált élelmiszerekben, pld. Activia, és más organikus termékekben találhatók, nagy valószínűséggel már elpusztultak, mire Ön megveszi kedvenc üzletében.

Bifidus Digestivum, Nagy-Britanniában,
Digestivum Essensis, Németországban,  
Bifidobacterium Lactis, Kanadában.

....Emiatt semmilyen előnyös hatásuk nincs az emésztő szervekre. A gyártók a késztermékeket magas hőmérsékletnek teszik ki, hogy leállítsák a fermentációt. Ezzel elpusztítják a baktériumokat is. A hőkezeléssel a késztermék polcon tarthatóságát növelik, illetve megakadályozzák a savó, szárazanyagok és a hulladék szétválását, elkülönülését.

Könnyen meghatározhatja, hogy kedvenc joghurtja valóban "élő" vagy "aktív". Öntse át átlátszó pohárba, majd szorosan fedje le műanyag lappal, és hagyja a poharat egész éjszaka meleg helyen (radiátor, kazánház, stb.)  Ha másnap reggel a pohár borítása lapos marad, ez azt jelenti, hogy a fermentáció nem kezdődött el, gázok sem képződtek. A baktériumok régen elpusztultak.

Szerencsés esetben a baktériumok még élnek, azonban gyomorsava és az enzimek elpusztítják, ha kapcsolatba kerülnek velük. Semmilyen meglepetés nincs benne. Az élelmiszerek sterilizálása a gyomor fő funkcióinak egyike.

A joghurttól eltérően a táplálkozáskiegészítő "száraz" baktériumok túlélik a gyomor környezetét, mert úgy tervezték őket, hogy át tudjanak azon haladni.

A termékről az alábbiakat írták:
.....They too have about as much business being in "healthy" yogurt as rat's excrement does in your dinner. (mint a patkány vacsorája az étkezőasztalon)

"Egészséges", mint a patkány hányása a vacsorában

Tudták-e, hogy a híres bacilusról mit írnak a világ más részein?

A joghurt gyártója a hamis reklám miatt 21 millió dollár fizetett.
A megegyezésben szerepel, Danone befejezi annak állítását, hogy a joghurt és ivólé megakadályozza és gyógyítja vagy kezeli az emésztési betegségeket.

Danone a világ különböző részein más és más néven nevezte el a baktériumokat.
Bifidus Digestivum, Nagy-Britanniában,
Digestivum Essensis, Németországban,  
Bifidobacterium Lactis, Kanadában.

A latinul hangzó végződésekkel tudományosnak vélhetőek a nevek.
A Bifidus Regularis-nak létrehozott weboldalon közölt állítás alapján ezek mind marketing kreációk.
http://blog.thenewstribune.com/business/2010/12/15/activia-failing-the-challenge/

A legnagyobb német élelmiszer portál:
Szavazások a leghazugabb élelmiszer reklámokról
http://www.abgespeist.de/activia/index_ger.html

Hazugságok a Danone Actimel® és Activia® baktériumairól
A Danone által kreált Bifidobacterium animalis DN173010 megnevezés csupán marketing.  A Danone cég találmánya. Semmi tudományos nincs benne. Azok a baktériumtörzsek a természetben nem léteznek. Egyetlen tudós sem állítaná, hogy a törzsek léteznek. Közönséges joghurttal végezve ugyanazt az eredményt kapja.
http://curiosodetodo.blogspot.com/2009/10/lies-about-actimel-and-activia.html

Emlékszik? A Danone reklámok főleg az IBS-sel szenvedő embereknek szólnak. A savó az egyike, amit az IBS betegeknek kerülniük kell, mert a tünetek kitörését okozza! Erről a receptről nehéz elhinni, hogy egészséges étel.
Nézzük az összetevőket.

Zsírtalan tejkultúra "A" minőségű
Eufória, száraz tej vízben. A száraz tejet alacsony zsírtartalmú tej magas hőmérsékleten történő szórásával nyerik. Az eljárás a maradék lipideket oxidálja, mely, cserében növeli az atherosclerosis és rákok kialakulását.

Víz
Csapvíz, a gyártóhoz legközelebbi vízműtől érkezik. Ugyanaz a víz, mellyel Ön a WC-t lehúzza. Mig önmagában a szűrt, és klórmentes víz nem veszélyes, ezért fizet a joghurt megvásárlásakor?

Inulin
Ismert allergén, a The New England Journal of Medicine újságban jelent meg az anaplylaxissal, a halálos sokkal kapcsolatban. Az inulin fructan-fructóz polimer.
A fruktóz és más fruktánok a személyek 30-40%-nál a tápanyagok rossz emésztését okozzák, és felelősek az IBS kialakulásáért. Nem is meglepő, hogy hasmenést okoz, minden inulin potenciális hashajtó. Mi követi a hasmenést? Természetesen a székrekedés. A felpuffadást, gázosodást, és hasi görcsöket az inulin fermentációja okozza. Ezek az IBS elsődleges tünetei.

Carmine (E 120)
Világos piros mesterséges színező, melyet egy rovarból nyernek.
Ugyanúgy, mint az inulint. Bizonyos személyeknél anaphylaxist okoz - különösen a hosszú ideje vega étrenden élőknél. 

Sucralose (E 955)
régies nevén SplendaR - mesterséges édesítő. Migrént, DNA károsodást és thymus degenerációt okoz. A thymus hozza létre a T-sejteket, melyek központi szerepet töltenek be az adaptív immunitásban.

Malinsav (E 296)
Ismert szájüreg irritáló, és szuvasodást okozó anyag. Az Activia® ettől nyeri fanyar ízét, és ettől válnak a fogak érzékennyé a melegre és hidegre, mint más, erősen savas étel esetén. Hatása hasonlít a savanyú zöldalmához, melyben szinte alig van malinsav.

A további összetevők (kukorica keményítő, zselatin, nátriumcitrát) kevésbé támadó töltőanyagok és tartósítók, de túl sok ahhoz, hogy "egészséges" joghurtnak nevezhessük. Inkább a patkány ürüléke. Reméljük még nem kapott hányingert.

Végezetül, ha hasduzzanatot, szélszorulást vagy hasi kényelmetlenséget tapasztal a feldolgozott joghurt vagy fagylalt elfogyasztása után, szinte biztos, hogy az oldható rostkitöltőktől van, mint az inulin, guar gumi, agar vagy pektin.  Ahhoz, hogy kizárja étrendjéből a junk food, azaz szemét ételeket, például Activia, az étrendjéből, olvassa a címkét.

A fenti írás, természetesen nem a "mi" Activia joghurtunkról szól.
Ez az amerikai változat. Azért ne feledjék, az EU-ban is levetették egyik fajtáját a polcokról.
Az EU Élelmiszer Bizottsága már másodszor dobta vissza a Danone kutatóinak "tudományos" állításait, miszerint az Activia® a bélrendszer megváltója.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés